English Version
This Site Is Available In English

کالری، واحد انرژی بدن

کالری، واحد انرژی بدن

چهاردهمین جلسه از دوره اول لژیون جونز نمایندگی سمنان با استادی راهنمای محترم مسافر عباس با دستور‌جلسه «اضافه وزن۱» روز یکشنبه 2 دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ برگزار شد.

خلاصه سخنان استاد:
ما برای سنجش هر چیزی واحد به‌خصوصی داریم. برای مثال واحد اندازه‌گیری وزن، کیلوگرم، واحد اندازه‌گیری طول، متر و واحد اندازه‌گیری سوخت اتومبیل لیتر است. ما به‌ درستی می‌دانیم که سوختِ اتومبیل ما چقدر است؛ چون واحد اندازه‌گیری آن را می‌شناسیم و می‌دانیم که هر دفعه باید به‌ چه‌ میزان سوخت‌گیری نماییم؛ چون می‌دانیم لیتر چیست و می‌دانیم در باکِ‌بنزین ما چقدر بنزین جا می‌گیرد.

حال اگر باک‌‌‌بنزین ما ظرفیت ۴۵لیتر را دارد؛ اگر بخواهیم ۷۰لیتر سوخت‌گیری نماییم چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ قدر مسلم ۴۵لیتر آن در باک‌ِ اتومبیل جا می‌گیرد و ۲۵لیتر اضافه را نمی‌توانیم در باک بریزیم و بقیه‌اش را باید به‌ناچار در گالن‌های مختلف در صندوق عقب اتومبیل قرار بدهیم. حال اگر ما این حرکت را همیشه موقع سوخت‌گیری انجام بدهیم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ کاملاً مشخص است که صندوق عقب اتومبیل، صندلی عقب و صندلی کنارِ راننده و همین‌طور باربند روی سقف اتومبیل پر از گالن‌های مختلف می‌شود. این گالن‌های بنزینِ اضافه در جسم ما چربی‌های زیادی هستند که در قسمت‌های شکم، پهلو، ران، پاها و جاهای مختلف جسم ما ذخیره شدند؛ بنابراین به این پرسش می‌رسیم که میزان مصرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها برای هر فرد چقدر است؟ ما اندازه سوخت اتومبیل خود را می‌دانیم؛ ولی نمی‌دانیم که اندازه سوخت خودمان چقدر است؛ پس اولین چیزی که باید بدانیم این است که واحد اندازه‌گیری خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها چیست.
واحد اندازه‌گیری مواد خوراکی کالری است. کالری مقدار انرژی مصرفی است که دمای ۱گرم آب را ۱درجه سانتیگراد بالا ببرد؛ پس واحد انرژی بدن کالری است. مقدار کالری مورد نیاز برای ثابت نگهداشتن وزن انسان طبق برنامه‌ریزی کشور انگلستان برای آقایان ۲۵۰۰کالری و برای خانم‌ها ۲۰۰۰کالری است. از آن‌جا که جسم آقایان بیش‌تر عضلانی است به‌خاطر حرکتِ عضلات احتیاج به سوخت و انرژی بیشتری دارند. در این‌جا وزن خود را به‌طور تقریبی محاسبه می‌کنیم. مثلاً اگر قدِ ما ۱۷۰سانتی‌متر است. ۱۰۰سانتی‌متر را کم می‌کنیم؛ بایستی وزن ما ۷۰کیلوگرم باشد. در صورت‌ مسئله چاقی ما می‌خواهیم در وهله نخست به‌گونه‌ای رفتار کنیم که اضافه وزن پیدا نکنیم؛ زیرا اضافه وزن بسیار آرام و به نرمیِ تمام پیش می‌رود و ذره‌‌ ذره به وزن ما اضافه می‌شود و ذخیره چربی جسم بالا می‌رود. حال می‌خواهیم بدانیم اضافه وزن یعنی چه؟ برای نمونه وزن فردی بایستی ۶۸کیلوگرم باشد.
موقعی که وزن به رقم ۷۸کیلوگرم می‌رسد این شخص به سختی متوجه اضافه وزن خود می‌شود. حال برای این‌که متوجه شویم از وزن ۶۸کیلوگرم به وزن ۷۸کیلوگرم رسیدن چه معنا دارد؛ می‌توانیم این‌گونه در نظر بگیریم که مسئله، مثل این است که شخصِ ۶۸کیلوگرمی یک کیسه ۱۰کیلوگرمی برنج را همیشه با خود حمل می‌کند و نقطه تحمل او ذره ذره بالا رفته است و شخص متوجه اضافه وزن خود نیست و حال اگر همین شخص به وزن ۸۸کیلوگرم برسد؛ یعنی ۲کیسه ۱۰کیلویی برنج را دائماً با خود حمل می‌کند و اگر به وزن ۹۸کیلو برسد ۳۰کیلو اضافه وزن و اگر به وزن ۱۰۸کیلو برسد ۴۰کیلو اضافه وزن و اگر به وزن ۱۱۸ کیلوگرم برسد شخص به اضافه وزن ۵۰کیلویی می‌رسد و مثل این است که ۵کیسه ۱۰کیلویی برنج را روی شانه‌ها و سر و گردن خود حمل می‌کند.
حال شما فکر می‌کنید زندگی روزانه این شخص چگونه سپری می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال خیلی طبیعی است که بگوییم او دائماً تحت فشار اضافه وزن است و به تمام قسمت‌های بدن او از پاها، زانوها و ستون فقرات گرفته تا قلب، ریه، کبد، کلیه، معده و روده فشار مضاعفی وارد می‌گردد و در نتیجه باعث کوتاهی عمر و ایجاد زمینه‌ای برای انواع و اقسام بیماری‌ها می‌گردد. نکته جالب توجه در این قسمت این است که چون اضافه وزن گرم به گرم اضافه شده؛ بنابراین نقطه تحمل شخص به آرامی در مقابل اضافه وزن بالا رفته است. به‌طوری که حمل کیسه‌های برنج را آن‌چنان که می‌بایست متوجه نمی‌شود. بنابراین اولین گام برای کاهش وزن داشتن یک ترازوی دیجیتال است. ما بایستی برای شروع، روزانه سه‌بار خودمان را وزن کنیم تا دقیقاً به وضعیت متابولیسم و سوخت‌ و سازِ خودمان آگاه شویم.
ترازو ما را با صورت‌‌ مسئله چاقی آشنا می‌کند و بعد در ادامه باید کالری غذاهایی را که می‌خوریم، بدانیم. اگر فردی که در روز باید ۲۵۰۰کالری مصرف کند ۵۰۰کالری کم‌تر مصرف کند در هفته می‌شود ۳۵۰۰کالری که در هفته نیم‌کیلوگرم از وزن را کاهش می‌دهد و این کار باید خیلی به‌نرمی انجام پذیرد. نخوردن صبحانه باعث اضافه وزن می‌شود. برای کاهش وزن باید حتماً در نظر بگیریم که چه چیزهایی می‌خوریم و چه‌ مقدار می‌خوریم و باید کاهش وزن در طول زمان انجام بگیرد و ترازو را خیلی جدی بگیریم.

 

نگارش متن : مسافر عباس راهنمای لژیون جونز
ارسال مطلب: همسفر قادر لژیون ششم 
عکاس : مسافر مجید لژیون یازدهم 

مرزبان خبری : مسافر رامین 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .