English Version
This Site Is Available In English

انسان جاری است

انسان جاری است

عنوان وادی دهم می‌گوید: «صفت گذشته در انسان؛ صادق نیست، چون جاری است.» آقای مهندس در صحبت‌های روز چهارشنبه گفتند: انسان جاری است و درواقع همه‌چیز جاری است. هیچ‌چیز ثابت نیست. خاصیت این جهان بی‌ثباتی است، یعنی ثابت نیست و تنها چیزی که در جهان ثابت است، همین خاصیت بی‌ثباتی آن است، همه چیز در حال تغییر است. حالا  ما چه‌طور می‌توانیم بگوییم انسان تغییر نمی‌کند؟ من چون سی‌سال معتاد بودم باز هم باید معتاد باشم؟ چون مریض بودم حالا هم باید مریض باشم؟ چون بی‌سواد بودم حالا هم باید بی‌سواد باشم؟ این‌که من فقیر هستم، دلیلی نیست که همیشه فقیر بمانم یا اگر الان ثروتمند هستم دلیل نمی‌شود که همیشه ثروتمند بمانم، چون ما دائماً در‌حال تغییر هستیم. در کنگره‌۶۰ گفته می‌شود؛ صفت گذشته در انسان صادق نیست، چون انسان تغییر می‌کند.

اگر انسان در اعماق جهنم باشد و گناه‌کارترین آدم هم باشد، باز هم می‌تواند تغییر کند، فقط کافی است روی خود را برگرداند. گاهی‌اوقات روی ما به‌طرف تاریکی است و ما به‌طرف ظلمت می‌رویم و این راه را هم‌چنان  ادامه می‌دهیم. کافی است به سمت روشنایی و نور حرکت کنیم و حتماً خداوند هم به ما کمک می‌کند پس برای این انسان که اکنون در اعماق جهنم است هم صادق نیست، چون او هم می‌تواند تغییر کند و‌ این از رحمت خداوند است. اگر این‌طور بود که صفت هیچ‌کس تغییر نمی‌کرد. یک دزد باید همیشه دزد بماند و یک معتاد باید همیشه معتاد باشد و این‌ نمی‌شود که همه‌چیز ثابت باشد. پس همه‌چیز تغییر می‌کند. آن‌طور نمانده‌است، این‌طور هم نخواهد ماند. انسان اگر به  مشکلی برخورد کرد و به نقطه‌ای رسید که احساس می‌کند همه‌چیز از بین رفته است، او هم می‌تواند همه‌چیز را عوض کند و تغییر دهد و این توانایی انسان است. پیامبران برای همین آمده‌اند که انسان‌ها را به  صراط‌مستقیم هدایت کنند و فقط کافی است انسان برگردد و به‌طرف نور و از تاریکی و ظلمت بیرون بیاید.

همه‌چیز در هستی؛ جاری و در حرکت می‌باشد و هیچ‌چیز در آن و ماورای آن را نمی‌توانیم بیابیم که ثابت باشد و تغییر نکند‌، چون مسیر تکامل و مسیر زندگی؛ تغییر، تبدیل و درنهایت ترخیص است، از حلقه‌ای در آفرینش به حلقه‌ای دیگر از آفرینش. قدما معتقد بودند، چهار عنصر مخالف: آب، باد، خاک و آتش هستی را به وجود آورده‌اند؛ اما سه مؤلفه اصلی دیگر نیز وجود دارند که نه‌تنها جهان‌زمینی بدون آن‌ها هیچ مفهومی ندارد، بلکه در ساختار سایر جهان‌ها یا آسمان‌ها و جهان‌های پس از مرگ و ارتباط بین آن‌ها، نقش بسیار کلیدی را بر عهده دارند و بدون آن‌ها هستی‌ و نیستی هیچ معنایی پیدا نمی‌کند، این سه مؤلفه عبارتند از:نور، صوت و حس.

وادی دهم به وضوح مسیر خلقت را برای ما روشن ساخته است و چقدر پر معنا است، وقتی‌که گفته می‌شود، بزرگترین معجزه حیات، خود حیات است. اولین قدم برای شناختن عشق و ارزش‌ها، تفکر سالم است. که درپی آن ایمان سالم را برای ما به ارمغان می‌آورد. از ایمان سالم، عقل سالم پدیدار می‌گردد و از عقل سالم، عمل‌سالم و از عمل سالم، حس سالم و عشق‌سالم خود را به نمایش خواهد گذاشت و آن‌وقت است که صفت گذشته در ما تغییر می‌یابد. تا زمانی‌که نتوانیم حس خود را تغییر بدهیم، نمی‌توانیم صفات بد گذشته خود را تغییر دهیم. این حس را فقط‌ و فقط با تزکیه و پالایش می‌توانیم تغییر دهیم و تزکیه نیز فقط با تفکر کردن امکان‌پذیر است، اگر تفکر درست باشد، قطعاً عمل هم درست خواهد بود. وادی دهم امید و  امیدواری می‌دهد.

حرفی که مجامع علمی آمریکا می‌گویند: بیماری اعتیاد یک بیماری مرموز، لا‌علاج و پیش‌رونده و غیر‌قابل درمان است و فقط می‌تواند کمی محدود یا  کنترل بشود؛ ولی کنگره‌۶۰ می‌گوید: می‌توانیم دفتر اعتیاد را برای همیشه بسته نگه‌داریم. به‌صورت نسبی، وقتی‌که تفکر ما سالم می‌شود، با تفکر، مسیرمان را انتخاب می‌کنیم و به آن مسیر ایمان می‌آوریم، بعد از آن باید عمل کنیم، عمل سالم و اگر عمل نکنیم اصلا فایده ندارد چون  اگر عمل سالم انجام ندهیم، ایمان‌مان هم ضعیف می‌شود. با عمل‌سالم، حس هم سالم می‌شود، با حس‌ سالم به عقل پیام داده می‌شود و دستور‌های‌ سالم توسط عقل، صادر می‌‌گردد و تمام این سیکل منتهی به عشق‌سالم می‌‌شود. این سیکل تکرار و تکرار می‌گردد تا به مقصد برسیم و گرنه همان‌جا خواهیم ماند.

تمام وجود ما از خاک، کلسیم، منیزیم، فسفر و مواد دیگری است و روی کره‌خاکی که در آسمان در حال چرخیدن است، قرار داریم. زمانی‌که نفرت را ندانی، مفهوم عشق را لمس نخواهی کرد! بنابرین همه باید با ساعت زندگی کنند؛ به‌عبارتی دیگر هر پایانی، ساعتی مشخص دارد که از قبل اندازه‌گیری شده است. البته در جهان زمینی؛ ساعت شامل سه بعد: فضا، مکان و زمان مشخص است و هرچیزی که ساعتش برسد، هر سه بعد: فضا، مکان و زمان‌ زمینی را از دست خواهد داد.

نور در هستی فرمان می‌دهد، در تمامی جهان‌های آفرینش، به‌طوری که در کتاب آمده است؛ خداوند، نور زمین و آسمان‌ها است. در جهان ما چیز قابل لمسی پیدا نمی‌شود که بتواند با سرعت نور حرکت کند. اگر نور در زمین بر ما نتابد ما و کلیه موجودات‌ زمین، گیاهان، حیوانات و انسان‌ها قادر به ادامه حیات نخواهند بود. اما صوت، که ما فقط می‌توانیم قسمت کمی از اصوات را در جهان خودمان بشنویم. در نتیجه اگر صوت نبود؛ اتصال نبود، حیات نبود، زندگی نبود، نوشتن نبود، کلام نبود و سکوت محض بود. تو اختیار کامل داری که اگر دل به اصوات وکلام نیکو بدهی، می‌توانی صفات ناپسند خود را تغییر دهی تا به صلح و آرامش برسی؛ پس‌ بدان که صفت گذشته در انسان صادق نیست، چون جاری است.

حس هم مانند خداوند است و در تمام هستی و نیستی، موجود و روئیت‌ناپذیر است اما همنام خودش قابل حس است و در تعریف دیگری حس، اولین نیرویی است که قوه‌عقل را به کار می‌اندازد و یا حس، آن چیزی است که ما و یا کلیه موجودات، توسط آن، هستی را درک می‌کنیم و با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنیم. این نکته را بایستی بدانیم که ما هرگز قادر نیستیم صفت گذشته خود را عوض کنیم، مگر این‌که حس ما تغییر کند. هر گیرنده‌ای، قطعاً فرستنده هم می‌شود. ویژگی‌های گیرنده و فرستنده ما، که در  حقیقت صفت خود ما است. در انسان‌ها دیدن؛ جایگاه نور، شنیدن، جایگاه صوت و قلب یا دل، جایگاه حس‌مرکزی است. نور و صوت همان‌گونه که مفید و سازنده هستند می‌توانند در شرایطی، مخرب و زیان‌بار باشند. آن‌چنان که در مراتب پائینی، نورهای نا‌خالص و آلوده که بیشتر شبیه نار هستند و همین‌طور انواع اصوات مخرب و زیان‌آور، به میزان بسیار زیادی وجود دارند.

ایمان، یعنی تجلی نور خداوند در انسان  و از ایمان‌سالم، عمل سالم پدیدار می‌گردد، البته دو پله اصلی و اساسی، دائماً و به صورت موازی درحال بالا بردن پارامترهای فوق می‌باشند که به آرامی جهش‌هایی را به وجود می‌آورند و آن‌ها چیزی نیستند، مگر آموزش‌سالم و تجربه مفید. و اما عشق ‌سالم، مرحله‌ای است که تو تمام هستی و اجزای آن را دوست داری؛ مثل: کوه، سنگ، درخت، شیرینی، تلخی، آدم‌خوب، آدم‌بد وغیره ... چون خواهی فهمید که تمام هستی برای تو است و تو برای تمام هستی و تو بدون آن‌ها هیچ مفهومی نداری. موقعی‌که به عشق سالم برسی، خواهی دانست بدی و زشتی‌های انسان‌ها از روی جهل، نادانی و یا نیاز آن‌ها است و دلت برای آن‌ها خواهد سوخت و برای آن‌ها دعا خواهی کرد.

منابع: صحبت‌های آقای مهندس در روز چهارشنبه، کتاب چهارده وادی برای رسيدن به خود، وبلاگ همسفران، صحبت ‌های آقای خدامی، صحبت ‌های آقای زرکش

نویسنده: همسفر اسماء رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول) دبیر سایت
ویرایش و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ارگ کرمان

 

 

 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .