English Version
This Site Is Available In English

انسان مانند طبیعت چهار فصل دارد

انسان مانند طبیعت چهار فصل دارد

مسافر علی با آخرین آنتی‌ایکس مصرفی‌ تریاک وارد کنگره شدند. به مدت ۱۰ ماه و ۲۶ روز با راهنمایی مسافر رضا سفر کردند. به مدت ۲۵ سال است که با دستان پرتوان آقای مهندس آزاد و رها هستم. در ادامه سفر سیگار به راهنمایی مسافر کامران داشتند. هم اکنون به مدت ۵ سال و ۸ ماه است که آزاد و رها هستند. ایشان در جایگاه اردوبان کنگره۶۰ و راهنمای درمان سیگار در حال خدمت هستند. در حاشیه برگزاری اردوی درختکاری همسفران نمایندگی‌های مختلف تهران با ایشان گفتگویی صمیمانه ترتیب داده‌ایم که در ادامه تقدیم نگاه مهربان شما همراهان همیشگی می‌کنیم.

درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد   درخت دشمنی بر کن که رنج بیشمار آرد تجربه خودتان را در مورد این شعر زیبا بگویید؟

این شعر که شما فرمودید دو صور ظاهر و پنهان دارد. نظر شاعر این است که با مردم دشمنی نداشته باشید. این حرف را استاد خودمان آقای مهندس حسین دژاکام می‌گویند و تأکید دارند اگر می‌خواهید آرامش داشته باشید با مردم مهربان باشید، عشق بورزید به جای این‌که خشم بورزید و به جای این‌که عصبانیت و مشکلات دیگری از نظر روابط اجتماعی داشته باشید با مردم، خانواده خود، همکار، همشهری خود مهربان باشید؛ زیرا این مهربانی است که درخت دوستی را می‌کارد. قدیمی‌ها می‌گویند هزار دوست داشته باشیم کم است؛ ولی یک دشمن داشته باشیم زیاد است؛ باید سعی کنیم مطلب این شعر را اشاعه دهیم. اگر ما بتوانیم با هستی، درختان، آب‌وهوا و زندگی خودمان دوست باشیم خودمان خیلی راحت‌تر هستیم و با آرامش و سلامتی بیشتری زندگی می‌کنیم.

چگونه می‌توانیم ریشه جهان‌بینی و اعتقادی خودمان را مانند درخت مستحکم و قوی کنیم؟

اگر همین آموزش امروز که درختکاری است و چندین سال است در کنگره۶۰ رسم شده و همه دارند درخت می‌کارند را یاد بگیریم؛ اگر درختکاری را درست یاد بگیریم که به ریشه درختمان لطمه نخورد، از آن مراقبت کنیم، آن‌طوری که آقای مهندس در وادی دوازدهم می‌گویند از آن مراقبت کنیم، اگر ما این درختکاری را با علم کشاورزی انجام دهیم، جهان‌بینی هم در ما نهادینه می‌شود. جهان‌بینی مانند یک درخت زنده است؛ ولی فوق‌العاده اهمیت آن از درخت بیشتر است؛ بنابراین باید جهان‌بینی را در خودمان آرام‌آرام به وجود آوریم. ما وقتی یک درخت می‌کاریم منتظر نیستیم که همان سال اول میوه و بار بدهد؛ جهان‌بینی هم همین است آرام‌آرام یاد می‌گیریم و در خودمان نهادینه می‌کنیم تا بتوانیم به کار بگیریم.

ورود همسفران خانم در روز درختکاری از چه زمان بوده‌، با تلاش چه کسی این کار انجام گرفته و ثمره آن برای کنگره چه بوده است؟

در اینجا باید از آقای امین دژاکام خیلی تشکر کنم. ابتدای این کار و از همان اوایل کنگره۶۰ خانم آنی بزرگ برای آن تلاش کردند؛ اما جامعه ما به گونه‌‌ای بود که نمی‌پذیرفتند تعداد زیادی خانم در یک‌ جا جمع باشند آقای مهندس هم از لحاظ امنیتی و هم از نظر دیدگاه مردمی که می‌رفتند و می‌آمدند صلاح ندانستند؛ اما آقای امین بعد از چند سال این کار را پیگیری کردند. اولین درختکاری ما در شهر هیدج بود که خود آقای مهندس، آقای امین و خانم آنی بزرگ در آنجا تشریف داشتند، این کار کم‌کم در آقایان سنت شد. طبق سخن آقای مهندس سنت است و ما هر سال درخت می‌کاریم. چند سال است که آقای امین دژاکام روی این موضوع کار می‌کنند؛ اما کاری است که نیاز به تفکر و اندیشه دارد؛ باید بستر این کار را به گونه‌‌ای فراهم کنند تا همسفران در آرامش باشند و هم خودمان و کنگره۶۰ زیر سوال نرویم. نفرات زیادی برای این کار خیلی زحمت می‌کشند و پشت پرده کار می‌کنند که اصلاً دیده هم نمی‌شوند. خود آقای امین به شدت دنبال این کار هستند و نیروی خود را برای این کار گذاشتند تا بستر مناسبی برای همسفران فراهم شود و 3 الی 4 سال است که همسفران خوبمان برای درختکاری می‌آیند و امیدوارم کم‌کم این کار برای همه همسفران عملی شود.

چگونه انسان می‌تواند در پندار، گفتار و کردار نیک چهار فصل باشد و به دیگران منفعت و روزی برساند؟

آقای مهندس می‌فرمایند: (انسان در خودش چهار فصل دارد؛ زمان کودکی، نوجوانی، جوانی و سن بالاتر است). به این منظور که خود انسان به طور طبیعی این چهار فصل را دارد و خود آقای مهندس نظرشان این است که ما باید از طبیعت الگو بگیریم. وقتی آدم‌ها از طبیعت الگو می‌گیرند با طبیعت و هستی همگام می‌شوند خودشان از نظر تفکر خیلی جلو می‌افتند منتها ما عجله می‌کنیم که به یک جایی یا چیزی برسیم؛ مثلا یک نیتی در ذهنمان است که می‌خواهیم خیلی سریع و فوری به آن کار برسیم؛ اما هر کاری سر وقت خودش انجام می‌گیرد. ما اگر حواسمان به آموزش‌هایمان در کنگره باشد تمام سوال‌های ما به نتیجه می‌رسد؛ ولی اگر به کنگره بیاییم و برویم، خیلی حواسمان نباشد مثلاً حواسمان به سی‌دی نوشتن و مسئولیت‌هایمان در کنگره نباشد چیز زیادی گیر ما نمی‌آید از همان فصل اول اگر خراب شد تا آخر فصل خراب می‌ماند؛ مثلاً من علی چندین سال در کنگره۶۰ بودم وهمان بچه‌ای که وارد کنگره۶۰ شده بود می‌ماندم و تغییری نمی‌کردم و اصلاً به پختگی نرسیدم هنوز پخته و کامل نشده‌ام؛ پس ما باید روی جهان‌بینی که درس ما است تفکر و تعقل داشته باشیم.

آب دادن به زمین‌های تشنه تمثیل چیست؟

آب دادن به زمین‌های تشنه دقیقاً عین این است که یک انسان نیازمند باشد و ما به او کمک کنیم. وقتی که انسان به یک شخص که نیازمند است کمک می‌کنیم، خودش خیلی لذت می‌برد. یک شخص هم که نیازمند است و تشنه است وقتی یک لیوان آب می‌خورد واقعاً به او می‌چسبد؛ اما آدمی که سیراب است وقتی یک لیوان آب به او تعارف کنیم چندان لذتی برای آن ندارد. در نوشتارهای کنگره۶۰ آقای مهندس صحبت می‌گویند: (اگر کسی در کویر لوط گیر کرده باشد و تشنه باشد واقعاً قدر آب را می‌داند). زمین تشنه هم همین گونه است اگر آدم تلاشش این باشد که به آن کسانی که نیازمندند و زمینی که تشنه است آب بدهد بهتر است تا به باغچه خانه آب بدهد به باغچه خانه آب دادن کار خوبی است؛ ولی تفاوت آن چنانی نمی‌کند آن زمین تشنه است که معنی و مفهوم آب را کاملاً درک می‌کند.

از این‌که وقت ارزشمند خود را با توجه به مشغله‌ای که امروز داشتید و در اختیار ما قرار دادید از شما بسیار سپاسگزارم و برایتان آرزوی بهترین‌ها را از قدرت مطلق خواستارم.

طراحان سؤالات: راهنما همسفر پریسا (لژیون بیست‌ و‌ ششم) از نمایندگی شیخ‌بهایی با رشته ورزشی والیبال، راهنمای لژیون تغذیه سالم همسفر اعظم از نمایندگی شفا مشهد، راهنمای تازه‌واردین همسفر ریحانه دبیر سایت ورزش از نمایندگی دنا شهرضا با رشته ورزشی والیبال، همسفر هانیه مرزبان خبری از نمایندگی غزالی
مسئول مصاحبه: راهنمای تازه‌واردین همسفر طیبه از نمایندگی کمال الملک
عکاس: همسفر اعظم از نمایندگی صالحی تهران
ویرایش و ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر ریحانه دبیر سایت رشته ورزشی والیبال نمایندگی دنا شهرضا
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .