English Version
This Site Is Available In English

نقطه اشباع رسیدن به حداکثر ظرفیت

نقطه اشباع رسیدن به حداکثر ظرفیت

مبحث این سی‌دی ادامه نامه‌ای به ادیتور، درباره اصل هشتم تحت عنوان اشباع است. اشباع مسئله‌ بسیار مهمی است و در زندگی، روابط مادی، معنوی، عشق و محبت انسان‌ها نقش بسزایی دارد، اگر ما روش صحیح استفاده از این مسئله را نیاموخته باشیم، قطعاً با مشکل مواجه خواهیم شد.

اعتیاد یکی از مهم‌ترین معضل‌هایی است که بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشورهای جهان دست به گریبان این مسئله هستند و هیچ راه حلی تا به امروز پیدا نکرده‌اند ولی از نظرخودشان شناخت کافی با موضوع اعتیاد دارند در صورتی‌که مسئله اعتیاد برای جهانیان شناخته نشده و یک چیز گنگ و مبهمی است و مانند این هست که انسان نابینا در یک انبار کاه به دنبال سوزن می‌گردد.

اشباع در علم شیمی عنوان می‌کند که اگر شکر یا نمک را در آب بریزیم و مرتب اضافه کنیم به نقطه‌ای می‌رسد که دیگر شکر یا نمک در آب حل نمی‌شود و یا با ریختن آب در یک لیوان به طور پیوسته به نقطه‌ای می‌رسد که سرریز می‌شود، به این مرحله نقطه اشباع می‌گوییم. بنابراین نقطه اشباع را در مورد اعتیاد هم می‌توانیم بسط دهیم. بسیاری از مصرف‌کنندگان در مرحله اشباع هستند حتی داروهای تجویز شده توسط روان‌پزشکان نیز در مرحله اشباع قرار دارند پس نتیجه می‌گیریم برای مصرف هر دارو و یا موادی یک نقطه اشباع وجود دارد.

اشباع در مورد مواد مخدر و دارو‌های روان‌گردان نیز صدق می‌کند و از اهمیت بالایی برخوردار است. اصطلاح اشباع در فرهنگ لغت به معنی سیر گردیدن، سیر کردن و یا رسیدن به حداکثر ظرفیت است. در‌ این سی‌دی آقای مهندس مثلثی ترسیم می‌کنند که قاعده این مثلث اشباع، ضلع سمت چپ مرحله قبل از اشباع، ضلع سمت راست مرحله بعداز اشباع است. تمام مسائل ما در این سه ضلع مثلث قرار می‌گیرد، به بیان دیگر آیا کارهایی که انجام می‌دهیم در مرحله اشباع‌ شده هستند یا در مرحله قبل از اشباع یا بعد از اشباع قرار دارند؟ این موضوع مهم را باید یاد بگیریم و طوری عمل کنیم که به مرحله اشباع نرسیم.

وادی نهم به ما یادآوری می‌‌کند؛ وقتی نیرویی از کم شروع شود و به درجه بالا و بالاتری برسد نقطه تحمل پدیدار می‌شود یعنی ما با استفاده از متد DST، می‌توانیم نقطه تحمل خود را کم یا زیاد کنیم. نقطه اشباع قابل تغییر است و ما می‌توانیم در جهت مثبت یا منفی شدت آن را کم یا زیاد کنیم همین بالا بردن نقطه تحمل در غذا خوردن و تغذیه نیز وجود دارد و سیر شدن که نقطه اشباع است می‌تواند ذره ذره باعث بزرگ شدن معده شود و در فرد چاقی به وجود آورد به همین دلیل می‌گویند موقع غذا خوردن نباید سیر شوید و سه چهار لقمه مانده به سیری، دست از غذا خوردن بکشید.

در مورد خواب نیز موضوع اشباع وجود دارد و انسان باید در طول شبانه روز حداکثر هفت ساعت خواب و استراحت مطلق داشته باشد. ما باید محبت را بسته به ظرفیت فرد به اندازه انجام دهیم تا از نقطه اشباع عبور نکنیم چون اگر از این نقطه رد شویم تبدیل به ضد آن می‌شود. زمانی که رفتارها خارج از ظرفیت باشد بهترین چیزها ممکن است به بدترین چیزها تبدیل شود در واقع تمام مسائل ارزشی و ضدارزشی ما به مرحله اشباع بستگی دارد.

به مرحله بعداز اشباع اوردوز گفته می‌شود، اگر مصرف‌کنندگان بیش از حد مجاز مصرف کنند دچار اوردوز می‌شوند. درگذشته مصرف‌کنندگان تریاک به مرحله اشباع نمی‌رسیدند یعنی مقدار مصرفی که داشتند مشخص بود و همیشه زیر مرحله اشباع بودند. با متد DST، نقطه اشباع قابل تغییر است یعنی مواد بالا برده می‌شود تا نقطه تحمل ایجاد گردد و بعد ذره ذره کاهش می‌یابد، مانند شخصی که در صحرا از تشنگی در حال مرگ است و نباید یک مرتبه مقدار زیادی آب بخورد چون دچار اوردوز می‌شود و می‌میرد.

اکثر اوردوزهایی که اتفاق می‌افتد بر اثر تغییر نقطه اشباع است که در نهایت به مرگ منتهی می‌شود. نقطه مرگ برای فردی عادی که مصرف‌کننده نیست در اثر مصرف تریاک، یک تا یک و نیم گرم و در متادون سی تا چهل میلی‌گرم است. مصرف‌کنندگانی که بیش از حد مجاز مصرف می‌کنند در نقطه اشباع قرار می‌گیرند.

تجویز دارو بیشتر از نقطه اشباع، نه تنها اثر درمانی دارویی ندارد بلکه باعث به هم ریختگی و ایجاد تخریب بیش از حد در فرد مصرف‌کننده می‌شود. نقطه اشباع در مورد خانواده‌ها، رفت و آمد به کنگره و فعالیت در ورزش نیز باید در حد تعادل باشد و بیشتر از نقطه اشباع فراتر نرود یعنی با آموزش‌هایی که دریافت می‌کنیم بتوانیم تعادل بین کنگره و خانواده را حفظ کنیم و با رعایت اصول و قوانین کنگره بتوانیم از زندگی بهتری بهره‌مند شویم.

نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون ششم)
ویراستاری و ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صائب تبریزی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .