مبحثی که استاد صحبت کردند، مربوط به تاریخ ۷۵/۶/۲۸ میباشد.
در سیدی «ابلیس» مطرح شد، زندگی ما خلاصه شده در یک مثلث، یک ضلع من، ضلع دیگر تو و قاعده آن، همان روابط بین ما، مثلا روابط من با همسر، دوستان و جامعه میباشد، این مثلث دارای فضایی است؛ متعفن بودن آن فضا بستگی به رفتار من و او دارد که چطور عمل کنیم! رفتار ما در این مثلث چه منفی باشد یا مثبت، تأثیر زیادی در روند زندگی دارد، ما میتوانیم با رفتارهای خود گاهی این فضا را متعفن کنیم، از هم متنفر شویم یا بالعکس با رفتارهای خود میتوانیم این فضا را عطرآگین و دلنشین نماییم، از کنار هم بودن لذت ببریم، در جامعه نیز همین گونه است.
این را باید بدانیم، خداوند هیچ انسانی را بالفطره بد نیافریده! انسان بد نداریم؛ اگر فردی رفتار بدی دارد، از جهل و نادانی او است؛ اگر انسان بفهمد، هیچ وقت بدی نمیکند؛ فطرت انسان، خوب و کمال گرا است، اگر بداند جایی ارزشمند است برای بقای دیگران از جان و مال خود میگذرد، کسیکه در جهل و نادانی به سر میبرد، نمیتواند بگذرد.
آقای مهندس فرمودند: غیبت، گله و شکایت، انتقاد، تجسس، لجبازی، بازجویی، سخن چینی و قهر ضدارزش و ویرانگر این مثلث است.
حضرت مولانا چهار مورد را مهم دانسته و باید به آنها توجه نمود:
۱.اصل بیثباتی: هیچ چیز ثبات ندارد، همه چیز همواره در حال تغییر است، ما نمیتوانیم چیزی را ثابت نگه داریم؛ مثل: عمر خود، جوانی، زیبایی، دارایی، عزیزان، دوستان و... هیچکدام برای ما ماندنی نیست، پس از تمام لحظههای زندگی خود استفاده و درک کنیم نه اینکه لحظات را ثبت نماییم.
۲.هرگز خود را با دیگران مقایسه نکنیم، اگر ما به بالاتر از خود نگاه کرده و قیاس کنیم، باعث رنج و عذاب خود میشویم، باید از لحظات زندگی و آنچه داریم، لذت ببریم، گاهی اوقات به پایینتر از خود نگاه کنیم، تنها خود را با خودمان مقایسه نماییم.
۳.در بند توصیف دیگران نباشیم؛ سعی کنیم به جایی برسیم که قابل توصیف و تحسین باشیم ولی برای ما مهم نباشد، اگر خوبی و بدی ما را بگویند روی ما تاثیر نگذارد، یعنی اگر روزی ما را تحسین نکردند، ناراحت نشده و لطمه نخوریم.
۴.در زندگی همه چیز با هم به یک نفر داده نمیشود، به عنوان مثال: فردی نیست که همه چیز را با هم داشته باشد، دارایی، زیبایی، اعتبار، فرزند و...پس ناسپاس نباشیم که همه، حکمت خداوند است.
تنهایی، برای هیچکس قابل تحمل نیست، ما باید طوری رفتار نماییم که دیگران از بودن با ما لذت ببرند، اگر در جمع، خوب رفتار کنیم، ما را میپذیرند و در مقابل، آنها هم خوب رفتار میکنند، شاد یا غمگین بودن ما، تحت تاثیر یک سری مواد بیوشیمیایی است که چه هورمونی ترشح میشود؛ بستگی به رفتارها و کردارها دارد.
برداشت من از سیدی «ابلیس» این بود که رفتار و اندیشه ما طوری باشد که باعث عطرآگین شدن فضاهای زندگی ما شود، یکسری کارها را انجام ندهیم تا فضای آلودهای نداشته باشیم.
خداوند را بابت داشتهها و نداشتههای خود شکر کرده و به حکمت خداوند راضی باشیم.
«مهربان باش که این عمر گران میگذرد / قدر این لحظه بدان چرخ زمان میگذرد.
منبع: سیدی ابلیس مهندس حسین دژاکام
نویسنده: همسفر غزل رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون هشتم)
ویراستار: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون نهم)
ارسال: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر هما (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شفا مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
308