متاسفانه امروزه سیگار الکترونیکی یکی از مصارف مهم جوانان میباشد و مافیای اقتصادی و سیاسی جوانان را تشویق و آلوده این سیگار نمودهاند. از هر جوانی که سوال کنی به صراحت میگوید سیگار الکترونیکی هیچگونه ضرری ندارد.!
طبق تحقیقاتی که انجام شده، سیگار الکترونیکی دارای مضرات فراوان حتی مشابه مواد مخدر و مخرب شیشه میباشد چرا که سیگار الکترونیکی دود بسیار سبک و غلیظ دارد، مثل ماده مخدر شیشه که وابستگی شدید ایجاد میکند و قطع وابستگی به مصرف آن بسیار دشوار است.
سموم فراتر از نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی عبارتند از مواد سرطانزا، مانند استالدهید و فرمال دئید آکرولئین، مادههایی که آسیب غیرقابل برگشت به ریه میزند، پروپیلن گلیکول و گلیسیرین که برای ایجاد بخار استفاده میشوند، مواد شیمیایی هستند که باعث سرطان شوند. مواد شیمیایی شناخته شـده برای ایجاد بیماریهای ریوی مانند آکرولئین، دیاستیل و دیاتیلن، گلیکول، و تتراهیدروکانابینول (THC) و بنزن، ترکیبی که در اگزوز خودرو وجود دارد. همچنین دیاستیل، ماده شیمیایی مرتبط با برونشیولیت، که یک بیماری سلامتی است. این بیماری گاهی با نام ریه پاپ کورن شناخته میشود. پروپیلن گلیکول، مادهای که در ضد یخها بکار میرود، فلزات خطرناک مانند سرب و کادمیوم و ذرات ریز دیگری که با ورود به ریهها سیستم تنفسی را مختل میکنند.
مایعات الکترونیکی موجود در سیگارها مایع الکترونیکی که به آن e-juice یا vape juice فقط آب نیستند. آنها حاوی مواد خطرناکی میباشند؛
طعمدهندهها که هر طعمدهنده مجموعهای از مواد در خود دارد که هرکدام مضراتی به همراه دارد. ماده شیمیایی موجود در ماری جوانا که مصرفکننده را دچار موهومات میکند ویتامین E استات، مرتبط با آسیب ریه ناشی از بخار کردن فلزات سنگین مانند نیکل، قلع، سرب و کادمیوم، ذرات فوق ریز که به اعماق ریهها نفوذ میکنند.
بخشی از این آسیبها به ریه حاصل از بخار میباشد در صورتی که برخی فکر میکنند چون بخار است هیچ ضرری ندارد در حالی که دود ناشی از مصرف سیگار الکترونیکی اصلاً شباهتی به دود سیگار ندارد در واقع اصلاً دود نمیباشد. این بخارات سختتر از سیگارهای نیکوتیندار و رایج میباشد.
مسئله بسیار مهمتر مسئله استعمال قلیان میباشد، طبق تحقیقات مصرف دخانیات در ایران در 20 سال گذشته 60 درصد افزایش داشته بخصوص در خانمها. میانگین شروع مصرف سیگار 11 سال و مصرف مواد مخدر به 15 سال رسیده و با رشد کنونی مصرف تا 40 سال آینده رتبه ایران از 67 جهانی به رتبه 3 مصرف دخانیات در کشورهای جهان میرسد. آمفیتامین یا شیشه بدجنس ترین و بدترین مواد مخدری است که به بازار آمده که در تمام اجزای بدن بخصوص مغذ تاثیر میگذارد و باعث مشکلات روانی میشود.
هر پک سیگار 50 تا 60 سیسی دود و هر پک قلیون 1 لیتر دود وارد ریه میکند. نیکوتین موجود در قلیان 2 برابر سیگار است، قطران قلیان 6 برابر سیگار است، منوکسید قلیان 40 برابر سیگار است، آرسنیک 60 برابر و سرب آن 200 برابر سیگار میباشد. ناگفته نمایند که بسیاری از ویروسها و بیماریها در شلنگ قلیان لانه میکند در کل مصرف یک بار قلیان معادل 70 تا 100 نخ سیگار است اما باز مردم نسبت به آن بیتوجه هستند.
آب موجود در مخزن قلیان نقش کاهش دمای دود را بازی میکند و در نتیجه رطوبت دود افزایش مییابد و باعث تحمل بیشتر ریهها برای استنشاق دود میشود اما سموم دود را از بین نمیبرد و بیماریهایی مثل سل و هپاتیت در مصرفکنندگان قلیان به راحتی سرایت میکند و تعویض سر قلیان از انتقال این بیماریها جلوگیری نمیکند چرا که این بیماریها در داخل لوله قلیان باقی میماند و منتقل میشود.
در استعمال سیگار الکترونیکی و قلیان نباید به شایعاتی که مافیای سیاسی و اقتصادی در جهت راستای فروش هرچه بیشتر آن تبلیغاتی که به عمل میآید توجه کرد بلکه باید به مسائل علمی، بیماریهای مختلف و علیالخصوص وابستگیهای شدید که امکان ترک آن بسیار بسیار سختتر از سیگار و تنباکو میباشد دقت کرد.
جمع آوری و تایپ مطلب: مسافر اکبر
- تعداد بازدید از این مطلب :
143