«قضاوت و جهالت»
به نظر من، انسان برای قضاوت کردن باید عوامل بسیاری را در نظر بگیرد؛ از جمله شنیدن سخنان هر دو طرف، داشتن سواد، علم و آگاهی، دوری از منیت، حسادت و کینه، و همچنین برخورداری از سطح مناسبی از دانایی. برای رسیدن به یک قضاوت درست، توجه به این موارد ضروری است.
قضاوت بیجا نیز باعث میشود انسان وجدان خود را، هم در این دنیا و هم در آخرت، در گرو همان قضاوت قرار دهد. انسان خود بهنوعی بهعنوان یک قاضی به این دنیا آمده و همواره در حال قضاوت است؛ چه درباره خود، چه درباره دیگران، چه در کارهای روزمره و چه هنگام روبهرو شدن با مسائل و مشکلات زندگی.
به همین دلیل، قضاوت هزینه سنگینی دارد. هنگامی که خداوند انسان را آفرید، نعمتی را به او بخشید که به دیگر مخلوقات نداده بود؛ و آن اختیار، قدرت انتخاب و توانایی قضاوت بود. خداوند سرنوشت زندگی انسان را تا حد زیادی به انتخابهای خودش سپرد.اما جهالت، تنها به یک انسان ناآگاه نیاز دارد و هیچ هزینه و زحمتی برای به دست آوردن آن لازم نیست.
نگارش: مسافر محسن، ل۵
تایپ: مسافر مهدی، ل ۱۷
تنظیم و ارسال: مسافر جواد
- تعداد بازدید از این مطلب :
50