English Version
This Site Is Available In English

مقاله در مورد دستورجلسه قضاوت و جهالت

مقاله در مورد دستورجلسه قضاوت و جهالت

مهندس دژاکام، بنیان‌گذار کنگره ۶۰، در آموزش‌های خود همواره بر اهمیت تفکر، تعقل و دوری از قضاوت و جهالت تأکید داشته‌اند. از نظر ایشان، قضاوت و جهالت دو مانع بزرگ در مسیر رشد و تعالی انسان هستند که می‌توانند باعث ایجاد مشکلات و گرفتاری‌های فراوانی شوند. در این مقاله، به بررسی دیدگاه مهندس دژاکام در مورد قضاوت و جهالت می‌پردازیم و راهکارهای ایشان برای دوری از این دو مقوله را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
از نظر مهندس دژاکام، قضاوت به معنای صدور حکم و نظر قطعی در مورد افراد و مسائل، بدون داشتن اطلاعات کافی و شناخت کامل است. جهالت نیز به معنای نادانی و عدم آگاهی نسبت به موضوعات مختلف است. ایشان معتقدند که قضاوت و جهالت اغلب با یکدیگر همراه هستند و ناشی از عدم تفکر و تعقل صحیح می‌باشند.
ایشان در آموزش‌های خود به پیامدهای منفی قضاوت و جهالت اشاره می‌کنند. از جمله این پیامدها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد اختلاف و دشمنی: قضاوت و پیش‌داوری در مورد افراد می‌تواند باعث ایجاد سوءتفاهم و اختلاف بین آن‌ها شود و در نهایت به دشمنی و کینه منجر شود.
از بین رفتن اعتماد: وقتی افراد احساس کنند که مورد قضاوت قرار می‌گیرند، اعتماد خود را به دیگران از دست می‌دهند و ارتباطات آن‌ها دچار مشکل می‌شود.
مانع رشد و پیشرفت: قضاوت و جهالت می‌تواند مانع از یادگیری و کسب تجربه شود و در نتیجه، رشد و پیشرفت فردی و اجتماعی را کند کند.
گرفتاری در مشکلات: قضاوت‌های نادرست می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های غلط شود و فرد را در مشکلات و گرفتاری‌های مختلف گرفتار کند.
مهندس دژاکام برای دوری از قضاوت و جهالت، راهکارهای مختلفی را ارائه می‌دهند. از جمله این راهکارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
تفکر و تعقل: قبل از هرگونه قضاوت و صدور حکم، باید به اندازه کافی فکر و تعقل کرد و تمام جوانب موضوع را در نظر گرفت.
کسب آگاهی: برای جلوگیری از جهالت، باید همواره به دنبال کسب علم و آگاهی بود و اطلاعات خود را در زمینه‌های مختلف افزایش داد.
عدم پیش‌داوری: باید از پیش‌داوری در مورد افراد و مسائل خودداری کرد و به همه فرصت داد تا خود را ثابت کنند.
تواضع و فروتنی: باید در برابر دانش و آگاهی، تواضع و فروتنی داشت و از خودبزرگ‌بینی و غرور دوری کرد.
پذیرش اشتباه: باید شهامت پذیرش اشتباهات خود را داشت و از آن‌ها درس گرفت.

پس می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که قضاوت و جهالت دو عامل مخرب هستند که می‌توانند زندگی فردی و اجتماعی انسان را تحت تأثیر قرار دهند. با تفکر، تعقل، کسب آگاهی و دوری از پیش‌داوری می‌توان از این دو مقوله دوری کرد و به سوی رشد و تعالی گام برداشت. مهندس دژاکام با ارائه آموزش‌های خود، راهنمای ارزشمندی برای دوری از قضاوت و جهالت و رسیدن به زندگی سالم و موفق را در اختیار ما قرار داده‌اند.
نویسنده: مسافر علی(لژیون نهم)
ویرایش متن: مسافر محمود(لژیون پنجم)
ارسال: سایت نمایندگی ملاصدرا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .