در سیدی «درب دیگر» به اهمیت جهانبینی پی میبریم و میآموزیم که در مواجهه با مشکلات چگونه رفتار کنیم. چنانچه با دید منفی به دنیا نگاه کنیم همه چیز را سیاه و منفی میبینیم و اگر با دید مثبت نگاه کنیم، در هنگام سختی و روبهروشدن با مشکلات، بیشتر به نیروهای درونی خود دسترسی داریم و با آرامش به حل مسائل میپردازیم. گاهی انسان علیرغم تلاش و تفکر؛ حتی برای حل مسائل روزمره زندگی احساس ناتوانی میکند. برای غلبه بر این ناتوانی باید ابتدا سعی کنیم که آرامش خود را حفظ کرده و برای رسیدن به هدف؛ اگر از یک درب موفق نشدیم، از درب دیگر وارد شویم؛ یعنی راههای جدید را امتحان کنیم و با ایمان به خدا و عزم راسخ از موانع عبور نماییم. با این روش میتوان به آگاهی عمیقتری دست یافت. در مواجهه با مشکلات باید نقش خود را در ایجاد آن مشکل، بپذیریم، در این صورت اگر همه موانع را بشکنیم و از آنها عبور کنیم، متوجه میشویم که ازچه دانش و قدرتی برخوردار هستیم.
در این سیدی درباره باور عرفانی و وجود گروههای خاصی از اولیای الهی (مانند ابدال، اوتاد، نقبا و غوث) و ثابتبودن تعداد آنها آموختیم که در هر نظامی محورهایی وجود دارند که بر بقیه تأثیر میگذارند؛ اما شکل و عملکرد آنها بسته به شرایط زمان و مکان متفاوت است. مطلب مهمی که در این سیدی موردتوجه قرار گرفته آن است که زندگی و حیات بر مبنای اضداد پایهگذاری شده است. تمامی رذائل و فضائل در درون انسانها وجود دارد و انسان اگر بهطرف ضدارزشها برود وارد جهنم میشود و اگر بهطرف ارزشها حرکت کند در بهشت قرار میگیرد. هنگامی که انسان در آسایش است؛ گویی در بهشت است و زمانی که در سختی قرار دارد؛ مانند آن است که در جهنم است.
بهطورکلی میتوان گفت که مربیان حق همیشه وجود داشتهاند و به کار خود ادامه میدهند و به جز این جهان، جهانهای دیگری نیز وجود دارد و مرگ پایان زندگی نیست و همه جهانها با هم در ارتباط هستند. چندین جهان به صورت حلقه زنجیرهای داخل هم هستند و اطلاعات را ردوبدل میکنند. اگر جهان زمین فاقد القاء و فرامین بود انسان نمیتوانست یک قدم بردارد. تمام این آگاهی و اطلاعات از جای دیگر به انسان داده شده است و باعث پیشرفت انسان میشود. به طور خلاصه میتوان گفت که تلاش همراه با ایمان، راه رسیدن به نتیجه است و گاهی باید موانع را شکست و از راههای جدید وارد شد.
موضوع دیگری که در این سیدی مطرح شده و باید در زندگی مدنظر قرار دهیم، مربوط به چگونگی برخورد با افرادی است که با ما رفتار خصمانه دارند. آقای مهندس تأکید میکنند تا جایی که امکان دارد باید با آنها مدارا کنیم؛ اما اگر از مداراکردن ما سوءاستفاده کردند باید باقدرت در مقابل آنها بایستیم. مدارا اگر از روی قدرت باشد، ارزشمند است؛ اما اگر از روی ضعف باشد، ضدارزش است.
منبع: «سیدی درب دیـگـر»
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر بتول رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
ارسال: راهنما همسفر افسون نگهبان سایت
همسفران نمایندگی نائین
- تعداد بازدید از این مطلب :
79