مشارکت همسفر شکوفه
اگر قضاوتی کنیم درمورد دیگران، جاهل و نادان هستیم. آقای مهندسدژاکام درمورد این موضوع گفتهاند: «از هردستی بدهید از همان دست پس میگیرید» و نتیجهاش به خودمان باز میگردد؛ یعنی اگر قضاوت کنیم حتماً ما را هم قضاوت میکنند، اگر غیبت کنیم درمورد ما هم غیبت میشود، ظلم کنیم ظلم میبینیم، پس این یکی از درسهای مهم زندگی است. ممکن است در قضاوت دچار اشتباه شویم (انسان هرچه داناتر باشد کمتر قضاوت میکند) اگر عیبی در دیگران دیدیم بدانیم که آن عیب هم در خودمان هم وجود دارد که دیگران تشخیص دادهاند.
انسان جایزالخطا است و امکان خطا در تمام انسانها وجود دارد. در کل هستی هم صورآشکار وجود دارد و هم صورپنهان که ما همیشه صورآشکار را میبینیم و قضاوت میکنیم و در بعضی جاها هم حکم را صادر میکنیم. گاهی با یک قضاوت نابهجا ممکن است زندگی دیگران را بهخطر بیندازیم. اگر من در تمام موارد خدا را شاهد و ناظر کارهایم قرار دهم بهراحتی دیگران را قضاوت نمیکنم و میدانم اگر روزی ديگران را قضاوت و یا درمورد آنها غیبت کنم حتماً همان اتفاق برای خودم میافتد و مورد قضاوت و غیبت دیگران قرار خواهم گرفت و در آخر: نه تو آنی که همانی نه من آنم که تو دانی
مشارکت همسفر یگانه
در کنگره ۶۰ دستورجلسات کاربردی بوده و ممکن است کلید سختیها و مشکلات ما باشند. زمانی که جلسه شروع میشود ۱۴ ثانیه سکوت برقرار میشود تا از جهل و نادانی خود به خداوند پناه ببریم، زیرا همین جهالت باعث قضاوت و انجام خیلی از ضدارزشها میشود. هرچه جهل انسان بیشتر باشد دامنه قضاوتش هم بیشتر است. تنها خداوند است که میتواند قضاوت کند، چرا که خالق موجودات است. هر انسانی برای خود حریمی دارد ما نباید به حریم دیگران تجاوز کنیم. بیشتر قضاوتها در ظاهر است؛ بهطورمثال که میگویند: اگر میخواهی درباره راه رفتن کسی قضاوت کنی کمی با کفشهای او راه برو. در وادیاول یاد گرفتیم که قبلاز انجام هرکاری اول تفکر کنیم، هر زمان که خواستیم قضاوت کنیم لحظهای تفکر کنیم.
قضاوت؛ بهمعنی حکم کردن و جهالت؛ بهمعنی عدم آگاهی و ندانستن است. قضاوتهای نادرست اغلب ناشی از جهل و عدم آگاهی از واقعیتها است، برای اینکه باغمان آباد شود باید قضاوتکردن را بشناسیم، خرابههای ویران توسط انسانهای دانا آباد میشود و دانا؛کسی است که بداند کجا قضاوت کند و کجا قضاوت نکند. انسانهای دانا دنبال صلح و آرامش هستند چرا که میدانند در صلح و آرامش است که همهچیز ساخته میشود در جنگ چیزی جز ویرانی نیست. در سیدی قضاوت آموختم برای اینکه در آرامش باشم باید قضاوت و دید منفی را از خود دور کنم و به افراد با دید مثبت نگاه کنم. قضاوت درست بر پایه مثلث دانایی تفکر ،تجربه و آموزش است، در غیر این صورت از روی جهالت است و نتیجه نادرستی دارد.
مشارکت همسفر طیبه
زمانی که خداوند انسان را خلق کرد و همه ساکنین در یکجا جمع شدند، خداوند فرمود: که موجودی را خلق کردم که دارای ویژگیهای خاصی است، آن را از خاک آفریدهام بهاین مفهوم، که تمام ذاتی که در خاک وجود دارد در کالبدفیزیکی انسان هم قرار دارد. ویژگی خاص، اختیار انسان است که به او داده شده است. میخواهم سرنوشت او را به دست خودش بسپارم تا بتواند راه را از چاه تشخیص بدهد و حیوان دستآموز نباشد، تمام صفات و ویژگیهایی را که خودم دارم به او، همراه با علم و دانش و اگاهی دادهام تا یکی از راههای خیر و تقوا و یا فسق و فجور را انتخاب کند. پس زمانی که خداوند به انسان اختیار داد همانجا به او قدرت قضاوت داد، قضاوت در مورد مسیر و راه خودش... قضاوتها همه در فطرت ما برنامهریزی شده است، تا جایی که درمورد خودمان قضاوت کنیم کاری عادی وخوب است ولی، مشکل زمانی آغاز میشود که در مواردی که به ما ربطی ندارد، وارد حوزه قضاوت میشویم و اینجا جهالت مطرح میشود.
بنابراین اموری که به ما هیچ ارتباطی ندارد و ما وارد آن حوزه میشویم و در مورد آن به داوری مینشینیم، قضاوت می کنیم، در این حالتکلی افکار منفی به سراغ ما می آید و باعث تخریب خانواده و خودمان میشود اینها همه ریشه در جهالت دارد که با خودش نادانی، خرافات، کبر و غرور، ناامیدی، منیت، ترس را به ارمغان میآورد. بهطورکلی این سیدی این را میخواهد بگوید که در موضوعاتی که به ما مربوط نمیشود دخالت نکنیم، افکار و اندیشهمان را بر پایه مثبت بگذاریم. دوربین فیلمبرداری را به سمت خودمان برگردانیم و خودمان را ببینم که چگونه قبلاً بههمریخته بودیم و به قول حضرت مسیح که میگوید: خاری را در چشمدیگران می بینیم ولی بیلی را در چشمخود نمیبینیم. قضاوت کار هرکسی نیست، ما برای اینکه به داوری بنشینیم و قضاوت کنیم احتیاج به منابعاطلاعاتی داریم پس برحسب ظن و گمان راجعبه دیگران به قضاوت و داوری ننشینیم. قضاوت نکنیم تا مورد قضاوت دیگران قرار نگیریم.
مشارکت همسفر شادی
از نظر من قضاوت و جهالت نسبت مستقيم باهم دارند، من اگر نسبت به موضوعی یا شخصی شناخت كافي ندارم نبايد در موردش قضاوت كنم، چرا كه موجب مشكلات بسیاری برای خودم و آن شخص میشوم، اگر قبل از قضاوت فرد واژه كه چی؟ را قبل از آن اضافه كنم شايد آن كار را انجام ندهم.
رابط خبری و تایپ: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ملایر
- تعداد بازدید از این مطلب :
122