همسفر فاطمه و مسافرشان امیر با آنتیایکس مصرفی شیشه و تریاک وارد کنگره شدند. با متد DST و داروی OT با راهنمایی مسافر علی و همسفر نرگس سفر کردند. هم اکنون به مدت ۱۱ سال و ۱۱ ماه است که با دستان پرتوان آقای مهندس آزاد و رها هستند. همچنین سفر سیگار به راهنمایی مسافر عباس با آدامس نیکولایف انجام دادند. هم اکنون به مدت ۱۰ سال و چند ماه است که از بند نیکوتین آزاد و رها هستند. رشته ورزشی همسفر فاطمه تیراندازی با کمان و مسافر امیر تیراندازی با کمان کامپوند است. در حال حاضر همسفر فاطمه در جایگاه اسیسانت ورزش و مسافر امیر در جایگاه اردوبان و راهنمای تیر و کمان در حال خدمت هستند. در حاشیه برگزاری اردوی درختکاری همسفران نمایندگیهای مختلف تهران، گفتگویی صمیمانه با ایشان ترتیب دادهایم که در ادامه تقدیم نگاه مهربان شما همراهان همیشگی میگردد.
اردوبان مسافر امیر:
برداشت خودتان را از بیت «برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقش دفتریست معرفت کردگار» بگویید؟
در این زمینه میتوان گفت اشعار فارسی مفاهیم فوقالعادهای دارند. ما با آموزشهایی که در کنگره دریافت کردیم، الگوی خود را طبیعت قرار دادهایم. درختان و برگهای سبزشان باید برای ما درسی باشند که این زندگی یک روز به پایان میرسد و دوباره از نو متولد میشویم؛ بنابراین باید این درختان را به صورت سبز و پرنشاط حفظ کنیم. آقای مهندس نیز میفرمایند: در طبیعت، همه کائنات و موجودات برای دیگران خدمت میکنند، از جمله درختان؛ لذا چون درختان فواید بسیاری برای ما دارند، باید در حفظ، نگهداری و تولید آنها کوشا باشیم.
بعضی از رهجویان در ابتدای سفر به نوشتن سیدی معترض هستند و معتقدند که این کار اسراف است؛ زیرا باعث از بین رفتن درختان میشود. در مورد این تصور اشتباه توضیح دهید؟
این تصور ناشی از وجود نیروهای ضد ارزش در ذهن ماست. وقتی یک انسان به آگاهی لازم نمیرسد، برای تغییر مقاومت میکند. نوشتن سیدی بهترین راهی است که یک انسان میتواند از ناآگاهی به آگاهی برسد و فکر و اندیشهاش را تغییر دهد تا بتواند در مسیر درمان اعتیاد پیش برود. این افراد به نوعی به دنبال بهانهای هستند تا از نوشتن سیدی فرار کنند. در اوایل این طبیعی است و راهنما با راهکارهایی تازهواردین را به نوشتن سیدی تشویق میکند. این جزو خصیصههای فرد مصرفکننده است که نمیخواهد وارد صراط مستقیم شود. اگر به آنها بگوییم که کمکم شروع به نوشتن کنند، به مرور زمان عادت خواهند کرد و میتوانند نویسندگان قهاری شوند.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «اگر دیدید قیامت برپا شد و شما مشغول کاشت درختی بودید، از این عمل نیک خود دست برندارید.» در مورد این حدیث زیبا صحبت کنید؟
این فرمایش نشاندهنده ارزش و اهمیت درختکاری است. در آموزشها و وادی دوازدهم نیز به این موضوع اشاره شده که در آخر امر، امر اول باید اجرا شود. همیشه باید به یاد داشته باشیم که تولید به ویژه از طریق احیای موجودات زنده مانند درختان، بسیار حائز اهمیت است. این فرمایش اهمیت درختکاری را یادآور میشود و فواید بسیاری که برای انسان و جهان هستی دارد را به ما گوشزد میکند.

ارتباط بین درختان و پرندگان از نظر علمی چیست؟
از نظر علمی، ارتباطهای زیادی وجود دارد. این رابطه میتواند دوطرفه باشد؛ یعنی پرندگان میتوانند برای درختان مفید باشند و درختان نیز برای پرندگان سرپناه و منابع غذایی فراهم میکنند. پرندگان به نوعی گردهافشانی بین درختان انجام میدهند و در این راستا، تعاملات مثبتی بین آنها برقرار است.
فرمان خداوند به انسان در ارتباط با طبیعت و پاکیزگی آن چیست؟
شعر معروفی داریم که میگوید: «ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری». آفرینش تمام این هستی و به ویژه طبیعت در اختیار من انسان قرار دارد تا بتوانم از امکاناتی که طبیعت فراهم کرده بهرهبرداری کنم؛ بنابراین من نیز باید به طبیعت احترام بگذارم و در حفظ و نگهداری آن تلاش کنم. آگاهی من باید به اندازهای باشد که هر چه بیشتر به طبیعت احترام بگذارم، خیر و برکات آن برای من و خانوادهام بیشتر خواهد بود.
درختان باعث جذب حیوانات میشوند. آیا کاشت درخت میتواند باعث تکثیر حیوانات بهویژه پرندگان شود؟
درختان سرپناه و منابع غذایی برای موجودات بهویژه پرندگان فراهم میکنند. پرندگان یکی از امنترین جاهایی که میتوانند لانه بسازند، کنار یا بالای درختان است؛ بنابراین کاشت درختان میتواند به تکثیر پرندگان کمک کند.
میگویند: «ابرها هوشمندند و وقتی حرکت میکنند آبیاری میکنند.» آیا این جمله درست است و اینکه میتوان گفت کمکاری انسانها در کاشت درخت باعث کمتر شدن بارش باران شود؟
طبق صحبتهای استاد امین ابرها رطوبت محیط را جذب کرده و منتظر شرایط مناسب برای بارش هستند. در جاهایی که درخت وجود دارد، رطوبت بیشتری وجود دارد؛ به همین دلیل بارشها بیشتر است. معمولا مناطقی مانند استوا که درختان بسیاری وجود دارد آب و هوای مرطوبی دارد به همین علت بارندگی در این منطقه بیشتر است؛ بنابراین کمکاری انسانها در کاشت درخت میتواند به کاهش بارشها و نزولات آسمانی منجر شود.
استاد امین در سیدی «درخت» از گیاهان به عنوان عاملی مهم در ایجاد تعادل در دمای زمین یاد میکند. ما انسانها چگونه میتوانیم از گیاهان در جهت حفظ تعادل خود الگو بگیریم؟
این بستگی به دید و نگرش هر انسانی به طبیعت دارد. درخت وقتی بذرش در زمین نهاده میشود و رشد میکند، ما تنها شرایط را برایش فراهم کردهایم. درختان با سایه و میوههای خود فواید زیادی برای موجودات دیگر دارند. از چوب، برگ، روغن درختان مختلف استفاده میکنیم؛ به همین علت این پیام را به ما میدهد که میتوانیم مانند درختان پربار شویم و خیرمان به دیگران برسد و فقط به فکر خود و اطرافیان نباشیم تا بتوانیم زندگی راحتتری داشته باشیم.

اسیستانت ورزش همسفر فاطمه:
بعضی از راهنمایان یا همسفران به علت داشتن فرزند کوچک یا بیماریهای مزمن، برای حضور در پارک دچار محدودیت میشوند. چه راهکاری برای این افراد دارید؟
ورزش برای سلامتی جسم ضروری است. برای افرادی که بیماری دارند و نمیتوانند در پارک حضور داشته باشند میتوانند ورزش را در منزل شروع کنند. آقای مهندس میفرمایند که حتی میتوانند پیادهروی در منزل انجام دهند؛ مثلاً از یک طرف به طرف دیگر خانه بروند. افرادی که بیماری دارند میتوانند ورزش را با متد DST در منزل انجام دهند تا به خود آسیب نزنند. در مورد کسانی که فرزند کوچک دارند نیز باید گفت که این یک مقطع زمانی است. در این مقطع ما حضور و غیاب راهنمایان را در پارک داریم؛ اما برای کسانی که نوزاد دارند، میگوییم که مشکلی نیست. این یک مقطع است و بچه بزرگ میشود و بعداً میتوانند در فعالیتها شرکت کنند.
میگویند ورزش روحیه اجتماعی را تقویت میکند. آیا تجربهای در این زمینه دارید؟
ورزشهای گروهی یا تیمی به خصوص زمانی که در رقابت قرار میگیرند، حس رقابت و همکاری را در افراد تقویت میکند. این حس موجب بهبود روابط اجتماعی و تعاملات مثبت میشود. علاوه بر این ورزش بر سلامت روان نیز تأثیر میگذارد. هر چه انسان سلامت روان، حس بهتر و آرامش بیشتری باشد، روابطش با دیگران نیز بهتر خواهد شد.
تفاوت میان ورزش و بازی چیست؟
ورزش و بازی شباهتهای زیادی با هم دارند؛ اما هدف آنها متفاوت است. ورزش بیشتر بر روی سلامت جسم و فیزیک انسان تأثیر دارد، در حالی که بازی بیشتر جنبه سرگرمی و تفریح دارد؛ به عبارت دیگر هدف ورزش سالمسازی جسم است، در حالی که بازی بیشتر بر روی سرگرمی متمرکز است.
آیا حضور در پارک و ورزش در فضای باز فواید ورزش را افزایش میدهد؟
قطعاً ورزش در فضای باز تأثیر بیشتری دارد. زمانی که در پارک ورزش میکنیم، از هوای تازه و اکسیژن بیشتری بهرهمند میشویم که در فضای بسته مانند باشگاه قابل دسترسی نیست؛ بنابراین ورزش در پارک به لحاظ جسمی و روانی تأثیر بسیار بیشتری دارد.

استاد سردار میفرمایند: «در جمع کسانی که به عرش الهی فکر میکنند، آرامش میگیرم.» این پیام را برای ما تفسیر کنید.
اسم پسرم را عرشیا گذاشتهام و همیشه میگویم که او از آسمان آمده است. به نظر من عرش الهی همان مقام خداوند است. وقتی میگویند در جمع کسانی هستیم که به عرش الهی فکر میکنند و آرامش میگیرند، منظور همین کنگره است. این جمع، جمعی است که همه مثبت فکر میکنند و به قدرت خداوند ایمان دارند. این ایمان و توکل به خداوند باعث آرامش درون ما میشود. آموزشهایی که آقای مهندس به ما میدهند موجب میشود که به سمت انرژی مثبت حرکت کنیم و ایمانمان قویتر شود.
تأثیری که ورزش در روند سفر یک همسفر دارد چیست؟
به نظر من رابطه ورزش و سفر همسفر رابطه مستقیمی است. به دلیل اعتیاد حس و حال همسفر تغییر میکند و سیستم ایکس او از تعادل خارج میشود. وقتی همسفری سفر خود را شروع میکند، با ورزش میتواند به تعادل سیستم ایکس کمک کند؛ بنابراین جهانبینی و ورزش هر دو بر روی سیستم ایکس تأثیر دارند و به تعادل آن کمک میکنند؛ به عبارت دیگر ورزش و جهانبینی در تلاشند تا سیستم ایکس را به تعادل برسانند. ورزش به ترشح اندورفین و دینورفین کمک میکند که باعث شادابی و احساس خوب میشود. با انجام ورزش، آرامش و خواب بهتری خواهیم داشت. این نشان میدهد که ورزش تأثیر مستقیمی بر روی سیستم ایکس و بهبود حال عمومی ما دارد.
از اینکه وقت ارزشمند خود را با توجه به مشغلهای که امروز داشتید و در اختیار ما قرار دادید از شما بسیار سپاسگزارم و برایتان آرزوی بهترینها را از قدرت مطلق خواستارم.
طراح سؤالات: راهنما همسفر پریسا، (لژیون بیستوششم) از نمایندگی شیخبهایی رشته ورزشی والیبال، راهنمای تازهواردین همسفر ریحانه دبیر سایت رشته ورزشی والیبال نمایندگی دنا شهرضا، همسفر هانیه مرزبان خبری از نمایندگی غزالی، راهنمای لژیون تغذیه سالم همسفر اعظم از نمایندگی شفا مشهد
مسئول مصاحبه: راهنمای تازهواردین همسفر طیبه از نمایندگی کمال الملک تهران
عکاس: همسفر اعظم از نمایندگی صالحی تهران، دبیر سایت
ویراستاری و ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر الهه از نمایندگی صالحی، دبیر سایت
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰
- تعداد بازدید از این مطلب :
1150