English Version
This Site Is Available In English

ما هر کاری که انجام می‌دهیم بازتاب آن به خود ما برمی‌گردد

ما هر کاری که انجام می‌دهیم بازتاب آن به خود ما برمی‌گردد

در حاشیه برگزاری اردوی درختکاری همسفران در خدمت دیده‌بان آقای امین دژاکام هستیم و با ایشان گفتگویی ترتیب دادیم که توجه شما را به آن جلب می‌کنیم. ایشان به راهنمایی آقای مهندس دژاکام سفر کردند. ۱۱ سال و ۷ روز است که از دام اعتیاد آزاد و رها هستند. در ادامه به راهنمایی آقای مهندس سفر ویلیام انجام دادند. رهایی از سیگار به مدت ۱۰ سال است. ورزش ایشان در کنگره شنا و تیراندازی است.

چگونه آقای مهندس در وادی دوازدهم به این نتیجه رسیدند که حتماً باید درختکاری انجام شود؟

این‌ها درواقع شالوده آموزش‌های کنگره در کتاب ۱۴ وادی عشق است؛ یعنی ستون آموزش‌ها و جهان‌بینی کنگره در همین ۱۴ وادی است. ما بخش‌های مختلفی در این وادی داریم؛ مثلاً پیمان وادی هشتم را داریم، درختکاری را در وادی دوازدهم داریم که آنجا آقای مهندس وقتی مبحث جبران خسارت را بیان می‌کنند وارد این قضیه می‌شوند که خب ما در طول زمان مصرف به خودمان، خانواده، اطرافیان، جامعه و طبیعت آسیب‌زده‌ایم و تخریب‌هایی را وارد کرده‌ایم حالا که به درمان رسیده‌ایم بایستی این‌ها را جبران و اصلاح کنیم. یک بخش از این‌ها شامل چه چیزی می‌شود. خب مسلماً یک‌بخشی از این مورد طبیعت است. چه طوری آسیب‌زده‌ایم؟ به شکل‌های مختلف آسیب‌زده‌ایم و سوای تخریب و آسیب‌زدگی این‌که ما وقتی‌که درمان می‌شویم درون خودمان سبز و احیاء می‌شود؛ به همین خاطر این احساس را داریم که حالا شروع کنیم به احیاء طبیعت هم کمک کنیم؛ پس این از کجا آمده تفکرش از آن جبران خسارت آمده و از این‌که خودمان احیاء شدیم حالا بایستی به جهان پیرامونمان توجه کنیم.

اثرات فیزیکی و متافیزیکی درختکاری بر روی سلامت جسم و روان چیست؟

ما هر کاری که انجام می‌دهیم بازتاب آن به خود ما برمی‌گردد. شما اگر در انسان‌ها حس شادی را ایجاد کنید در شما شادی ایجاد می‌شود و اگر در انسان‌ها غم و اندوه در اثر عملکرد و رفتارت به وجود بیاوری بازتابش به خودت که برمی‌گردد همان بوم‌رنگی که آقای مهندس می‌گویند. اگر ترس ایجاد کنید همان به شما برمی‌گردد. حالا وقتی‌که شما درخت می‌کارید چه‌کار می‌کنید به اصلاح طبیعت، تولید اکسیژن، پایداری دمای هوا و تأثیراتی که می‌گذارید این زندگی ما در زمین به‌واسطه وجود درختان هست. شما یک سیاره زنده را با یک سیاره مرده مقایسه کنی یکی درخت دارد یکی درخت ندارد، یکی گیاه دارد یکی گیاه ندارد؛ پس حیات با درختان و گیاهان آغاز می‌شود. حالا وقتی ما این حرکت را انجام می‌دهیم اثرات تعادل دمایی، تولید اکسیژن، پالایش آلودگی‌ها و چیزی شبیه این به خودمان برمی‌گردد.

لطفاً این پیام را برای ما تفسیر کنید دست‌هایت را به نشانه پیچش درهم و به‌سوی آسمان نگه‌دار و تا آنچه دریافت ننموده‌ای از ادامه بازنایست؟

خیلی صادقانه بگویم راحت بگویم چیزی که هست این است که یک اتصالی بین زمین و آسمان وجود دارد و این پیچشی که شما حول یک محوری به قول مثلاً فرض کنید یک طناب یا یک درختی شروع به حرکت می‌کنید و به سویی حرکت می‌کنید و حرکت از زمین به سمت آسمان است و بالا می‌روید. پیچش حول یک محور است و شما وقتی می‌پیچید حول یک محور است و مثل چیزی که حول یک ستون حرکت می‌کند و به سمت بالا می‌رود. آن ستون چه هست؟ آن ستون چیزی هست که از زمین به آسمان وصل شده؛ یعنی شما چه باشید آن پیچش یعنی شما حول آن صراط مستقیم درحرکت باشید. آن ستون صراط مستقیم یعنی جهت درست است. وقتی پیچش باشد شما نمی‌توانید در مسیرهای دیگر بروید و از مسیر خارج شوید مجبور هستید که حول آن محور و آن جهت صراط مستقیم حرکت کنید و این دیگر آسمان نگه‌دار؛ یعنی چه یعنی آن جهت را حفظ کن. در صراط مستقیم بمان تا این‌که آن اتفاقات و آن چیزها رقم بخورد.

گاهی در مسافرت میوه‌ای را در جای مناسبی می‌کاریم یا نهالی می‌نشانیم؛ ولی امکان مراقبت از آن نهال یا آن هسته را نداریم آیا این درختکاری محسوب می‌شود؟

درختکاری به معنی که در وادی دوازدهم هست نیست؛ چون آن‌یک آیین و توضیحات دارد شما باید درخت را بکارید و هرساله از آن مراقبت کنید و اگر خشک شد جای آن دو درخت بکارید؛ پس این آن نیست؛ ولی این‌که شما یک بذر بکارید کار خوبی است. آن بذر از ما عاقل‌تر است اگر شرایط بستر مناسب باشد خودش رشد می‌کند و بیرون می‌آید. اتفاقاً ما هدفمان این است که برویم به سمت بذرکاری و دانه‌کاری؛ چون خیلی تفاوت دارد با درختکاری که سر فرصت در مورد آن می‌شود صحبت کرد

کاشت درخت با محصول با کاشت درخت بدون محصول چه تفاوتی دارد؟

اولاً ما درخت بدون محصول نداریم یک سری درختان هستند که میوه می‌دهند و در باغات  استفاده می‌شود؛ ولی درختانی که سازگار باشند با محیط خودشان به پایداری آن اقلیم و اکوسیستم و تعادل و تولید اکسیژن و تعادل دمایی کمک می‌کنند.

می‌گویند کاج‌ها مثل پمپ کف کش می‌مانند سفره‌های زیرزمینی را تخلیه می‌کنند و هیچ باری هم ندارند الآن کاشت این درخت آیا محصولی در بردارد؟

بله این‌ها نتیجه دارد منتها باید بهینه شود. صحبت از این هست که شما بهترین درختانی که برای محیط می‌توانید بکارید چه چیزی است. جواب این سؤال در خودش هست بهترین درختان، درختانی هستند که با آن آب‌وهوا سازگار هستند وقتی شما درختی بکارید که با آن آب‌وهوا سازگار هستند؛ یعنی چه؛ یعنی می‌توانند روی پای خودشان بایستند این باعث می‌شود که مفید باشد؛ ولی درختی که شما اشتباهی می‌کارید همیشه باید از آن مراقبت کنید؛ یعنی ممکن است آسیب‌پذیر هست، نه که مفید نباشد آن بازدهی را ندارد؛ چون شما درختی را بایستی بکارید که با شرایط جوی و آب‌وهوای آن منطقه هم‌خونی داشته باشد. کاج کانادایی را نمی‌روند در جنوب بکارند؛ چون خشک می‌شود و به درد نمی‌خورد؛ حالا ممکن است آب زیادی به آن بدهی بماند؛ ولی شرط آن این است. ممکن هست شما درخت با محصول و مفید بکارید و انسان‌ها به آن آسیب بزنند و آن را از بین ببرند. کلاً هدف از کاشت درخت این  نیست که بی محصول باشد یا با محصول و سلیقه‌ای می‌شود.

چگونه می‌توان به کهکشان‌های اطراف سفر کرد و خلقت و انرژی بی‌انتها و رشته‌های انوار را مشاهده نمود؟

در وادی چهاردهم است و باید وادی چهاردهم را یاد بگیریم. در خطابه دوم به ما آموزش داده‌شده که بایستی آن امواج را درک کنیم و کراوات و سیاراتی که درون انسان گفته‌شده، وقتی انسان به آن‌ها محرم شود و با آن‌ها آشنا شود آن‌وقت با طبیعت هم می‌تواند این ارتباط را برقرار کند.
پیام و هدف آقای مهندس از برگزاری چنین اردوها و کاشت درخت چیست چرا ایشان هفته درختکاری را جزء دستور جلسات هفتگی قرار داده‌اند؟

خیلی مهم است. ما داریم در کره زمین زندگی می‌کنیم. حیات ما منوط به حیات این سیاره است. وقتی‌که این سیاره نباشد ما وجود نداریم؛ پس بنابراین از اهم واجبات است که ما برای آبادانی و احیاء این سیاره که الآن به دلیل تخریب‌هایی که خود انسان به وجود آورده خیلی از مناطقش که قابل سکونت بوده دارد غیرقابل‌سکونت می‌شود؛ پس برگرداندن این سیاره به شرایط درست‌کار بسیار مهم و بسیار ارزشمندی است و بسیار عاقلانه است.

از استاد امین بسیار سپاسگزاریم به خاطر مشغله زیادی که داشتند اجازه دادند دقایقی در کنار ایشان باشیم و گفتگوی جذاب و زیبایی با ایشان داشته باشیم و از صحبت‌های ایشان آموزش بگیریم.

طراحان سؤالات: راهنما همسفر پریسا (لژیون بیست‌ و‌ ششم) از نمایندگی شیخ‌بهایی با رشته ورزشی والیبال، راهنمای لژیون تغذیه سالم همسفر اعظم از نمایندگی شفا مشهد، راهنمای تازه‌واردین همسفر ریحانه دبیر سایت ورزش از نمایندگی دنا شهرضا با رشته ورزشی والیبال، همسفر هانیه مرزبان خبری از نمایندگی غزالی
مسئول مصاحبه: راهنمای تازه‌واردین همسفر طیبه از نمایندگی کمال الملک
عکاس: همسفر اعظم از نمایندگی صالحی تهران
ویرایش و ارسال: همسفر فاطمه نگهبان سایت 
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .