در روز اردوی درختکاری همسفران کنگره۶۰ نمایندگیهای مختلف استان اصفهان در خدمت آقای مهندس حقیقی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بودیم، گفتوگویی با ایشان ترتیب دادیم که به سمع و نظر شما عزیزان میرسانیم.
با توجه به اینکه معمولاً انسانها از طبیعت و زیباییهای آن پیامی را دریافت مینمایند چه صفتی در یک درخت وجود دارد که شما آن را تحسین میکنید و از آن پیام خاصی را دریافت مینمایید؟
قطعاً بچههای کنگره با کاشت بذرهایی که الآن در اختیار دارند و درختی که در آینده رشد و نمو پیدا میکند خواص آن درخت مانند تفرجگاه، تلطیف هوا، جلوگیری از سیلابها و احیای مراتع را نشان میدهند. همانا هدف هستی اهداف سازمانی ما را القاء میکند این سه اصل شامل حفاظت، احیاء و بهرهبرداری است، این اصول بازخوردی است که طبیعت به بچههای کنگره۶۰ میتواند داشته باشد.
با توجه به کم آبی طبیعت یک همسفر چگونه میتواند گلکاری در آپارتمان یا درختکاری در طبیعت خود داشته باشد و از کاشت خود محافظت کند؟
قطعاً با اقلیمی که ما در استان اصفهان داریم مناطق زاگرسی هم داریم. اینجا میتوانم به این نکته اشاره کنم که یکی از همسفران عزیز اقدام به کاشت گونه بلوط کرده بود گونهای که در حال انقراض است و اگر به آن رسیدگی نکنیم از بین میرود یا همین گونه بادام اسکوپاریا که الآن در خدمت شما هستیم و آن را میکاریم یا گونه ارژن و نسترن وحشی و گونههای مختلف دیگر هم هستند، من فکر میکنم اگر همسفرها و مسافرهای ما در بحث کنگره۶۰ بتوانند در اراضی دیگر هم حضور پیدا کنند مثل امروز که اینجا حضور پیدا کردهاند و با کاشت گونههای کم آب و گونههایی که در حال انقراض هستند، حس خود را به طبیعت منتقل کنند و حس مثبتی را از طبیعت دریافت کنند. همسفری که حدود هزار گونه بلوط تهیه کرده است گلدانگیر کرده و الان در گلخانه خود در حال رشد و نمو است به نظر من خودش بیشتر از همه احساس رضایت و خوشحالی میکند که خدمتی را به طبیعت استان خود میکند. به این شکل میتوانند فعالیت داشته باشند که گونههایی که ما معرفی میکنیم با نیاز آبی کم به صورت نهالی در عرصه طبیعی منتقل کنیم و با چند آبیاری آن را حفظ کنیم.
.jpg)
ارتباط جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ با درختکاری چیست؟ چه نتایجی تاکنون در ساختار طبیعت داشته است؟
ارتباط خیلی خوبی وجود دارد بین فعالیتهای کنگره۶۰ و پروژههای منابع طبیعی؛ اولین نکته مثبتی که در این ارتباط دیده میشود انگیزهای است که بچههای کنگره۶۰ نسبت به کار خود و نسبت به عملشان و بازخوردی که میگیرند دارند. من دقیقاً میتوانم اشاره کنم که حدوداً از ۱۳ سال پیش بچههای کنگره۶۰ وارد عرصههای منابع طبیعی و بیابانی شدند و از دشتها سگزی شروع کردند. ما با آبیاری درختچههای تاغ شروع کردیم. کار به عرصههای جنگلی کشید و در میان کوه جلالآباد که ما آنجا هم در استان اصفهان در خدمت بچههای کنگره۶۰ بودیم و میتوانم بگویم خیلی برخورد خوبی داشتند با این قضیه چه در نحوه کار، نظم کار و عکس العملی که نسبت به ما نشان دادند و تقریباً تمام عرصه را یکنواخت و به طور درست و اصولی کاشت کردند و خوشبختانه خودشان الان جز متخصصین منابع طبیعی هستند.
شما چه راهکاری پیشنهاد میدهید که بچههای کنگره۶۰ با استفاده از تخصصهای خود بتوانند در فضای منابع طبیعی فعالیتهای بهتر و بیشتری داشته باشد؟
بچههای کنگره۶۰ همانطور که الان در کاشت بذر و توسعه سرانه فضای سبز فعالیت داشتهاند و قدرت خود را به منصه ظهور گذاشتند من فکر میکنم با تخصصهایی که در زمینه گیاه شناسی آموزش ترویج دیدهاند اگر این آموزشها را ترویج کنند یا کارهایی که مرتبط با منابع طبیعی و کشاورزی باشد اینها میتوانند رجوع کنند به اداره و با برنامهریزی که توسط ادارات روابط عمومی و آموزشها ترویج داده میشود در سطحهای پایین حتی مثلاً مدارس ابتدایی منابع طبیعی و کاشت بذر و انتقال آن به عرصه طبیعت را ترویج کنند بدین ترتیب ما میتوانیم در آینده ما از قشر نوجوان و جوان خود استفاده بهتری داشته باشیم. متاسفانه الان حالتی پیش آمده است که بچهها در سطح علمی مدارس به این کار اهمیتی نمیدهند؛ اما بچههای کنگره۶۰ با تعدادی که دارند و همتی که دارند بتوانند بیایند در این زمینه به ما کمک کنند و برویم در زمینه فرهنگ سازی منابع طبیعی یا به قولی طبق بیانات مقام معظم رهبری که میگویند فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود. ما اگر بتوانیم فرهنگ منابع طبیعی را بیاوریم در معارف عمومی تلفیق کنیم .بچههای کنگره در این زمینه با ما فعالیت داشته باشند من قول میدهم در سالهای آتی و دهههای بعد این احساس غریبی با منابع طبیعی در نسل جوان ما برداشته میشود و به طبع قطعاً همینگونه است که انسان وقتی حصول پیدا میکند در عرصه منابع طبیعی و فعالیتهایی که انجام میدهند انرژی مثبت که از طبیعت میگیرد ارزش بسیار زیادی دارد.
طراح سؤالات: راهنما همسفر پریسا، (لژیون بیستوششم) از نمایندگی شیخبهایی رشته ورزشی والیبال، راهنمای تازهواردین همسفر ریحانه دبیر سایت رشته ورزشی والیبال نمایندگی دنا شهرضا، همسفر هانیه مرزبان خبری از نمایندگی غزالی، راهنمای لژیون تغذیه سالم همسفر اعظم از نمایندگی شفا مشهد
مسئول مصاحبه: راهنما همسفر بنفشه از نمایندگی خواجو اصفهان
عکاس: همسفر سمیرا مرزبان خبری پارک امامزادگان زیباشهر مبارکه
ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر ریحانه از نمایندگی دنا شهرضا (رشته ورزشی والیبال) دبیر سایت
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰
- تعداد بازدید از این مطلب :
816