سلام دوستان اکرم هستم یک همسفر
در ابتدای سیدی، شاگرد از استاد خود سوال میکند که من هنوز فرق بین تدبیر، صداقت و راستگویی را نمیدانم و این موضوع باعث شده که اکثر مواقع دچار مشکل شوم. استاد پاسخ می دهد: ما سخنان شما را شنیدیم و در تمامی این مدت در این قضیه بودیم. ما خوشحالیم که با عزم و اراده فولادین در تمامی لحظات ایستادگی و کمک به خود کرده اید. هر کسی که بداند در کف دست شما چه چیزی قرار دارد، سکه طلا یا پول سیاه دیگر مشکل است.
با توجه به سخنان استاد این یک تشخیص هست که من متوجه بشوم کجا باید تدبیر به کار ببرم و کجا راست بگویم. این نکته خیلی مهم است. منظور از این سخن این نیست که دروغ بگوییم، بلکه در آن لحظه پاسخ مناسب بدهیم .
مثلثی داریم که یک ضلع آن راستگویی، یک ضلع دروغگویی و یک ضلع هم خنثی است. این خیلی مهم است که در مقابل بعضی از سوالات پاسخی ندهیم. گاهی اوقات راستگویی باعث ایجاد فتنه میشود و مشکلات زیادی را به وجود میآورد. این مسئله از حساسیت زیادی برخوردار است و مهم است که ما در مقابل هر سوال چه پاسخی بدهیم. باید بسنجیم که پاسخ ما باعث ایجاد چه مسائلی خواهد شد و باید در مورد عاقبت کار تفکر کنیم.میبینیم که افراد سیاسی حتی با نزدیکترین فردی که در کنار خودشان دارنددر مورد مسائل صحبت نمیکنند.
مسئله بعدی که در این سی دی مورد اهمیت قرار میگیرد این هست که حق گرفتنی است، دادنی نیست. انسان در مسائل و مشکلاتی که برایش به وجود میآید باید تدبیر به کار ببرد و به دنبال راهی باشد تا حق خود را از دیگرانی که حق او را ضایع کردهاند، بگیرد. همیشه این را بدانیم که با وجود همه مشکلات، حق فاتح است و برنده میشود.
در درون همه ما به عنوان انسان، از طرف خداوند نیرویی اعطا شده است؛ مشروط بر اینکه از آن نیرو چگونه استفاده بکنیم. گاهی اوقات در مشکلات ممکن است که وحشت سراپای ما را بگیرد و نتوانیم از نیروی خود استفاده کنیم؛ ولی اگر به آرامش برسیم، میتوانیم از آن نیرو استفاده کنیم. اگر انسان صراط مستقیم را انتخاب کند، یاد خداوند عقل را روشن و ضمیر را آگاه میکند. وقتی انسان به نیرویی معتقد باشد، نیرویی که بر کل کائنات حکم فرماست، دلش آرام و ضمیرش روشن میشود. کسانی که به این نیرو اعتقادی ندارند وارد تاریکیها میشوند و مشکلات زیادی برای خود به وجود میآورند .
حرکت کردن در صراط مستقیم کاری بسیار دشوار است . اگر حق را قبول دارید باید از مسائل حق برخوردار بشوید؛ حتی قومیت را کنار بگذارید. همینطور دوست و رفیق در راه مستقیم نه دوست است، نه رفیق و نه قوم و نزدیکان. برای قرار گرفتن در صراط مستقیم انسان باید فرامین و دستورات خداوند را اجرا کند و فرامین خداوند چیزی نیست جز اینکه دروغ نگوییم ، کم فروشی نکنیم و فساد نکنیم و ...
و در پایان صحبتی از زمامدار راستی عنوان میشود که در مقابل انسان، انسان باشید و با تواضع کسی که انسانیت به خرج میدهد، با ادب و با تواضع باشید؛ ولی اگر کسی حقی از شما ضایع کرد، باید برای گرفتن آن حق تلاش کنید و فرمانها را با عقل انجام دهید. اگر فرمانها را با عقل انجام دهید، در امورات دنیوی راه پیروزی بسیار وسیع طی میشود.
برداشتی که من از این سی دی دارم و برایم بسیار ارزشمند است، این است که حق گرفتنی است. در گذشته اگر در مسایل کسی حق من را ضایع می کرد در مقابل آن سکوت می کردم و می گفتم که از حق خودم گذشتم؛ اما با نوشتن این سی دی آموختم که انسان اگر حقی برای خودش متصور است، باید برای گرفتن آن با تفکر صحیح تلاش کند و گناهکاران واقعی را دل سوختن خطاست .
نویسنده: ایجنت همسفر اکرم
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون یکم)، نگهبان سایت
گروه سایت همسفران نمایندگی غزالی مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
51