English Version
This Site Is Available In English

نقطه تحمل انسان‌ها با هم فرق می‌کند

نقطه تحمل انسان‌ها با هم فرق می‌کند

بحث ما وادی نهم نقطه تحمل است. وقتی نیرویی از کم شروع می‌شود و به درجه بالا و بالاتری برسد نقطه تحمل پدیدار می‌شود. این وادی در تمام سطوح زندگی کاربردی است و ما باید در تمام مراحل زندگی نقطه تحمل‌مان را در برابر هر کنش، واکنش و مشکلات بالا ببریم‌؛ برای مثال: اگر در تاکسی بودیم و راننده تاکسی حرف نامربوطی زد بهم نریزیم یا اگر بچه شما یک بشقاب یا لیوانی را شکست بهم نریزیم، منظور این است که باید یک تعادل برای ما به‌وجود بیاید. ما در این‌جا جهان‌بینی را به عنوان کاربردی استفاده می‌کنیم؛ مثلاً اگر کسی دیوان مثنوی معنوی را حفظ باشد؛ ولی نتواند از آن استفاده کند چه ارزشی دارد یا وقتی که شما بهترین نسخه‌های پزشکی دنیا را داشته باشید؛ ولی زمانی‌که باید از آن‌ها در شرایط بیماری استفاده کنید نتوانید از آن‌ها استفاده کنید چه ارزشی دارد؛ بنابراین باید یاد بگیریم که هر ذره از آن را کجا استفاده کنیم.

نکته بعدی آستانه آشوب است؛ یعنی زدن به سیم آخر انسان‌ها دارای دو چهره هستند دو رو هستند، یک روی مهربان و یک روی دیگر خشم و خشونت که در همه انسان‌ها به خوی حیوانی معروف است که در صورپنهان انسان است. نکته مهم این است که این ما هستیم، انسان‌ها را مجبور می‌کنیم که روی حیوانی یا روی آدمی را به ما نشان بدهند؛ با رفتار و کردارمان، خودمان به گونه‌ای برخورد می‌کنیم که انسان‌ها خوی وحشی‌گری‌شان را به ما نشان دهند و یا بالعکس؛ بنابراین همه انسان‌ها یک نقطه تحمل دارند که به نقطه آشوب می‌رسند و ما باید سعی کنیم که با رفتار و کردارمان انسان‌ها را به آستانه آشوب نکشانیم. اتفاق افتاده که یک سخن، باعث تحول فردی و سخن دیگر باعث نابودی و یا خودکشی انسان دیگر می‌شود؛ پس باید خیلی مراقب سخن گفتن خودمان باشیم.

همان‌طور که می‌دانیم نقطه تحمل انسان‌ها با هم فرق می‌کند، ممکن است کسی بتواند پنج ثانیه سرش را زیر آب نگه دارد؛ اما یکی دیگر می‌تواند در ۵۰۰ ثانیه این کار را انجام دهد یا کسی می‌تواند ۵۰ متر بدود یکی دیگر ۵۰۰۰ متر می‌دود. نقطه تحمل در انسان‌ها کسب کردنی نمی‌باشد و با تمرین و تکرار در طول زمان، قابل بهبودی و بالا رفتن است به‌طور مثال: اگر شما در منطقه سردسیر یا گرمسیر باشید کم‌کم در مقابل سرما یا گرما تحمل شما بالا می‌رود. نقطه تحمل را می‌توان در جهت مثبت و منفی گسترش داد و در مورد منفی و ضدارزش‌ها نقطه تحمل بدون زحمت، تفکر و آموزش بالا می‌رود و حس لذت دارد؛ مثلاً مصرف مشروبات الکلی، دروغ گفتن، غیبت کردن و مصرف قرص‌های روان‌گردان چه با تجویز و چه بدون تجویز که در این‌جا شخص فشار زیادی تحمل نمی‌کند.

زمانی‌که انسان‌ها مسئولیت کارهای‌شان را به عهده نمی‌گیرند همه را مقصر می‌دانند و به دلیل جهل و نادانی و شکست‌های پی‌درپی که در حل مسائل زندگی خودشان تجربه کرده‌اند، دست به انکار همه‌چیز می‌زنند و می‌گویند: عدالتی وجود ندارد؛ این افراد حسادت، حماقت، دروغ و کینه را جزئی از زندگی خود کرده‌اند و در حال انفجار هستند و به نقطه تحمل منفی زیادی دست پیدا کرده‌اند و آرام نمی‌گیرند؛ این افراد برای نجات خود و رسیدن به آرامش؛ باید با آموزش، تفکر صحیح و تجربه در جهت مثبت حرکت کرده و تغییر جهت دهند و ذره‌ذره آموزش ببینند و از ضدارزش‌ها دوری و به سمت ارزش‌ها حرکت کنند، این افراد باید توبه بازگشت از راهی که رفته‌اند را حتماً در زندگی خود عملی کنند. برو قوی شو، اگر عزم زندگی داری. کسانی‌که در زندگی قدرت تحمل افراد دیگری را ندارند و سازگاری برای آن‌ها امری سخت و دور از انتظار است این‌ها فقط بلد هستند مصرف‌کننده باشند و جز مصرف مواد غذایی و اشغال جای دیگران، کاری ندارند؛ بنابراین این آدم‌ها محکوم به نابودی هستند، طبق آمار افرادی که در اثر پرخوری می‌میرند، تقریباً ۳ برابر افرادی هستند که در اثر گرسنگی می‌میرند.

منبع: سی‌دی وادی نهم بخش ۲
نویسنده: همسفر نسترن رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون پنجم)
رابط خبری: راهنما همسفر سمیرا (لژیون پنجم)
ویرایش: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دهم) دبیر سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پاکدشت

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .