آقای مهندس حسین دژاکام در سیدی محبت میفرمایند: عاقلانه رفتار کنید و حسابگرانه نباشید. عقل، یکی از مؤلفههای صورپنهان انسان است که هرگز اشتباه نمیکند، چیزی که اشتباه است مؤلفه دیگری بوده که پیچیده نیز نیست. زمانیکه به درون خود نگاه میکنیم، صدا درون خود را شنیده و متوجه میشویم که کدام حرکت درست و کدام اشتباه است؛ چراکه ما انسانها بسیاری از مسائل حسابگرانه را به حساب عقل میگذاریم.
آقای مهندس میفرمایند: در کنگره۶۰ جهت درمان اعتیاد و یاری همدردان، حرکتی را شروع کردهایم و در این مسیر تلاش میکنیم؛ بنابراین این حرکت عاقلانه است و حسابگرانه نیست. بسیاری از بزرگان، عقل را تقسیمبندی کردهاند؛ بهعنوان مثال: عقل کل، عقل ملکه و عقل فعال تقسیمبندی شده در حالیکه عقل، قابل تقسیمبندی نیست و این ما هستیم که با توجه به دانش و اندوختههای خود به مرحلهای از دانایی میرسیم که میتوانیم از عقل خود استفاده کنیم. عقل مانند خورشیدی است که به تمامی هستی و نیستی میتابد. اگر خوب تفکر کنیم، متوجه میشویم که عقل، کل هستی را رهبری میکند.
ما باید آگاه باشیم که در پایان زندگی چه چیزی از ما به جا میماند و چه بذری کاشتهایم؛ قطع بهیقین اشخاصی موفق هستند که بذرشان را در زمین نیکو کاشتهاند و بعضی از اشخاص، بذری ندارند که بکارند؛ زیرا تمام زمان عمر خود را به سختی سپری میکنند تا چیزهای بیارزش را جمع آوری کنند. حضرت سلیمان در کتاب امثال سلیمان بیان کردهاند که خداوند بعضی از اشخاص را دوست دارد و به آنها نعمتهای متنوع میدهد؛ اما اشخاصی را که دوست ندارد به آنها زحمت گردآوری مال را میدهد؛ البته ما نیز باید پایههای مالی را در حد توان خود محکم کنیم.
مهمترین صحبت در رابطه با تفکر، اندیشه و استقامت است؛ زیرا اشخاص با صبر و استقامت به نتیجه میرسند و در صورت نداشتن استقامت از گردونه خارج میشوند. مخلوقات خداوند بسیار متنوع بوده و قابل شمارش نیستند؛ یعنی همان شروع و احساس تمام شدن؛ اما لحظهای دور نیست که باز هم شروع میشود. پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است؛ چراکه پایان هر مرحله، مرحلهای جدید آغاز میشود؛ بنابراین انجام هر برنامهای پایان دارد و این موضوع تا ابدیت ادامه دارد، برای انسانها ورقهها دیوار هستند و ایستادن معنایی ندارد؛ زیرا در هستی همه چیز در حال حرکت است.
در ادامه آقای مهندس در رابطه با محبت میفرمایند: محبت اتفاق نیست، تقدیر نیست، صوری نیست، محبت واقعی است، محبت، دو سر یک کمان بیانتها است و محبت اتفاقی نیست که انسان بر مبنا یک اتفاق نسبت به شخصی محبت پیدا کند و چنانچه فکر کنیم که محبت اتفاقی است به این دلیل بوده که پشت پرده را نمیبینیم. اگر محبت باشد؛ حقیقت است و دیدن حقیقت چشم دل میخواهد باید محبت را با درون درک کنیم و به آن ارج بگذاریم.
محبت نیز همانند عقل سرچشمه دارد و این ما نیستیم که محبت، دروغ، کجی، عشق، نفرت، پیمانشکنی یا سوءظن را انتخاب میکنیم؛ بلکه آنها هستند که ما را انتخاب میکنند؛ البته رفتار، کردار، عمل، تفکر و اندیشه ما باعث میشود که زمین آن بذر را آماده کنیم؛ بنابراین چنانچه این زمین پر از زباله یا پر از گل و گلستان باشد به تفکر ما بستگی دارد که کدامیک از این زمینها را آماده کنیم و در صورتیکه وجود ما گلستان باشد، آن زمان محبت از لابهلا حلقههای آفرینش امواج را میشکافند تا ما را پیدا کنند و در شادی ما شریک شوند. اشخاصی که درک ندارند خالی و هیچ هستند و بههمین دلیل اشخاص فاقد محبت، دیوانه شده و راهی تیمارستان میشوند؛ زیرا خالی از محبت هستند.
اگر در این حیات، عشق و محبت که همه هستی را با هم نگه داشته است وجود نداشت، چه چیزی برای ادامه حیات وجود داشت! پیوند تمام هستی که ذرات آنها را دورهم جمع کرده، پیوند عشق و محبت است. محبتهایی که درست و راستین باشند، دوام دورهای دارند یعنی اشخاصی که در این دوره از حیات نسبت به هم عشق و محبت دارند و با هم هستند، بعد از مرگ نیز همدیگر را پیدا میکنند؛ اما آنهایی که محبت ندارند مانند ظرفهای خالی هستند. اگر ما بخواهیم به محبت بلاعوض برسیم، باید هزینه سنگینی بپردازیم که عمل کردن به آن سخت است و باید در درون ما وجود داشته باشد؛ بنابراین این امر در اثر دانایی، درک، معرفت، علم و دانش ایجاد میشود و آن آگاهی ذرهذره درون ما تبلور پیدا میکند تا به مرحله محبت برسیم و این حرکت با گذشتن از خود اتفاق میافتد؛ زیرا تا از خود نگذری به خود نخواهید رسید. در پایان بهتر است از تأثیری که این سیدی برای من داشت بیان کنم. من بهعنوان یک انسان در انجام هر کاری باید عاقلانه فکر کنم نه حسابگرانه و زمینه وجودی خودم را تا حد امکان از ضدارزشها حفظ کرده و در ادامه با صبر، استقامت و بهواسطه بخشیدن خود ذرهذره به محبت واقعی، آرامش و آسایش برسم.
منبع: سیدی «محبت» از آقای مهندس حسین دژاکام
نویسنده: همسفر زهرا (م) رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ویرایش و ویراستار: همسفر بتول رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ارسال: همسفر بیتا رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیکآباد)
- تعداد بازدید از این مطلب :
90