English Version
This Site Is Available In English

عشق و محبت؛ پایه‌ اصلی‌اش دانایی است

عشق و محبت؛ پایه‌ اصلی‌اش دانایی است

سومین جلسه از دوره دهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی گوجان به استادی همسفر سوسن، نگهبانی همسفر مرضیه ودبیری همسفر سمیه با دستور جلسه «وادی چهاردهم (آنچه باور است محبت است و آنچه نیست ظروف تهی است) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ راس ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.


خلاصه سخنان استاد:
آن چه باور است، محبت است و آن چه نیست، ظروف تهی است. وادی چهاردهم وادی عشق و محبت می‌گوید: «تمام هستی بر مبنای عشق و محبت بنا شده است.» محبتی که با معرفت، عقل و ایمان همراه باشد؛ اگر در این هستی و در بین موجودات و انسان‌ها پیوند عشق و محبت نباشد، همه ظروف تهی هستند. قرآن کتاب آسمانی ما مسلمانان ۱۱۴ سوره دارد که این سوره‌ها با بسم الله الرحمن الرحیم شروع می‌شوند؛ یعنی به‌نام خداوند بخشنده و مهربان، خدایی که کریم و مهربان است، خداوند عشق و محبت است، اوست که نعمت‌های زیادی به ما داده، بدون هیچ در خواست و چشم داشتی و این نشان از خداوند  بزرگ و عاشقی دارد که عشقش بی‌حد و مرز است. این وادی به ما یادآور می‌شود که باید محبت کنیم، از خود گذشتگی داشته باشیم، به هستی، موجودات، خداوند، انسان‌ها، به خود و دیگران عشق بورزیم و محبت کنیم. سعی کنیم به دیگران خدمت کنیم، آن هم در راه رضای خداوند، بدون هیچ توقع و چشم داشتی، آن وقت است که ما احساس لذت، دوست داشتن می‌کنیم و محبت ما تبدیل به یک عشق واقعی می‌شود. عشق و محبت؛ پایه اصلی‌اش دانایی است که دانایی نیاز به تفکر سالم دارد، کسی که محبت دارد، هم برای خودش و هم برای دیگران آرامش ایجاد می‌کند.

ما وقتی هستی را دوست داشته باشیم؛ قطعا خداوند، موجودات و انسان‌ها را نیز دوست خواهیم داشت. عشق؛ مانند امواجی است که در همه جا موج می‌زند، کافی است، دستمان را دراز کنیم و آن را با تمام حس دریافت کنیم؛ البته باید حسمان خالی از نفرت، کینه، حسادت و انتقام جویی باشد. تا بتوانیم، معنی واقعی عشق را دریافت کنیم. عشق بر سه پایه بنا شده یا اضلاع مثلث عشق؛ اولین ضلع آن سایه‌ها است که اگر سایه‌ها نباشد، عاشق و معشوقی بوجود نمی‌آید، دومین ضلع آن جاذبه است که در وجود هر عاشق و معشوقی وجود دارد که هر جاذبه یک دافعه نیز دارد؛ یعنی اگر قدرت جاذبه آن چیز مهر و محبت باشد؛ مسلما قهر و دشمنی را دفع می‌کند و بلعکس. هر چیزی بر اساس ضدش یکی را دفع و دیگری را جذب می‌کند، ضلع سوم مثلث عشق، همان حس، اولین نیروی به کارگیری قوه عقل است. که اگر حس انسان درست باشد و حس دوست داشتن باشد، همدیگر را جذب می‌کند و اگر حس درست نباشد، آن حس دوست داشتن را دفع می‌کند؛ یعنی با وجود اینکه انسان ثابت و مستقل است، می‌تواند با چرخش در افکار و اندیشه، رفتار وکردار خود به گونه‌ای عمل کند که دارای قدرت جاذبه یا قدرت دافعه باشد و این بستگی به دانایی و فرق نگاه همه ما دارد.

عاشق واقعی کسی است که با کوچکترین اشتباهی از معشوق خود از او متنفر نشود و به هم نریزد و اشتباه او را به روی او نیاورد. آقای  مهندس حسین دژاکام می‌فرماید: «اگر عشق عام ما قوی و مستحکم شد، عشق خاص ما هم قوی و مستحکم می‌شود.» در سی‌دی معرفت، آقای مهندس حسین دژاکام بیان می‌کنند، تکامل انسان زمانی انجام می‌شود که ضلع اصلی مثلث محبت باشد. محبت آغاز و پایانی ندارد، محبت بر پایه معرفت و دانایی است و وقتی دانایی به مرحله خوبی برسد، باعث ایجاد پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم و در نهایت این باعث ایجاد محبت می‌شود و به آرامش درون می‌رسد. یک مسافر یا همسفر، وقتی وارد کنگره می‌شود و درمان را شروع می‌کند، محبت و عشق را یاد می‌گیرد. خاصیت این محبت و دوست داشتن؛ مانند اکسیری است که وقتی وارد بدن می‌شود، فرد را درمان می‌کند. این ماده در ابتدای ورود به بدن شوق و ذوق خاص خودش را دارد که این ذوق و شوق که به انسان دست می‌دهد، ایجاد مشکلاتی می‌کند که مشکلات وسختی‌ها لذت بخش هستند و سرانجام به آرامش و آسایش منتهی می‌شود.

گزارشی تصویری از مراسم افطاری همسفران نمایندگی گوجان

مرزبانان کشیک: همسفر سمیه و مسافر ابوالقاسم
تایپیست: راهنمای تازه واردین همسفر شهناز
عکاس: مرزبان خبری همسفر سمیه
ارسال: همسفر فاطمه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی گوجان

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .