در سیدی «تاجر۲» حول سه محور باورها، مادیات و آموزش و تفکر صحبت خواهد شد.
باورها به تنهایی ارزشی ندارند. باورها وقتی ارزشمند هستند که به عمل برسند. بهعنوان مثال، اگر من باور دارم که دروغگویی ضدارزش است، اما بهطور مداوم دروغ بگویم، در واقع باور من هیچ ارزشی ندارد. باور داشتن یک کفه ترازو است و عمل به آن، کفهی دیگر ترازو است. زمانی که این دو کفه به تعادل برسند، آنموقع باور من ارزش پیدا میکند. ما انسانها معمولاً با تصمیمات احساسی و غیرمنطقی گرفتار مشکلات میشویم و این خودمان هستیم که همیشه برای خود مشکل ایجاد میکنیم. به عنوان مثال، دست به کاری میزنیم که در آن تخصصی نداریم و در شراکت با دیگران اصول شراکت که شامل تقسیم کار و مشخص کردن سود و سرمایه است را رعایت نمیکنیم و هزاران مشکل کوچک و بزرگ دیگر که همگی ناشی از تصمیمهای غلط و احساسی و عدم تفکر مناسب است را به وجود میآوریم.
درست است که در بعضی موارد ممکن است دچار ضعف و ناتوانی باشیم، اما اینها نباید مانع حرکت ما شود. باید سعی کنیم این مشکلات را برطرف کنیم و بهسرعت میدان را خالی نکنیم و ترس به خود راه ندهیم.
هرکدام از ما جایگاهی داریم که باید آن را بپذیریم و پیدا کنیم. از هیچ موضوعی نترسیم، چرا که هر کسی که در صراط مستقیم باشد از هیچچیز واهمه ندارد. برای پیدا کردن جایگاهمان نیاز به مربی و راهنما داریم. این مربی میتواند هرکسی باشد؛ چون برخی از ما در یک خانواده بزرگ شدیم که هیچ هدفی برای ما نداشته است و هیچ آموزشی نگرفتهایم. باید بدانیم که برای پیشرفت نیاز به منبع آموزشی داریم تا بتوانیم به مسائلی که برای ما اهمیت دارد فکر کنیم. تا زمانی که خودمان را پیدا نکردهایم، نمیتوانیم دیگران را نیز پیدا کنیم. زیرا تا وقتی به دنبال خودمان میگردیم، آرام و قرار نداریم.
یکی از مسائلی که باید به آن فکر کنیم، رسیدن به مادیات از راه درست است. اینکه تنها به مادیات یا معنویات فکر کنیم، اصلاً درست نیست و باید این دو را در تعادل نگه داریم. در زندگی روزمره ما برای برطرف کردن کلیه نیازهایمان به مادیات نیاز داریم. همچنین، اگر بخواهیم به دیگران کمک کنیم و دردی از دل کسی برداریم، قطعاً باید چیزی برای بخشیدن و کمک کردن داشته باشیم. بنابراین، مادیات در زندگی از ارزش بالایی برخوردار است و پایه و اساس زندگی به مادیات متصل است. اما نکته مهم این است که باید از راه درست و نه به هر قیمتی، به این مادیات برسیم.
نویسنده: راهنما مسافر علیرضا
تایپ: مسافر یحیی(لژیون سوم)
ویرایش متن: همسفر امیرعلی(لژیون سوم)
ارسال: سایت نمایندگی ملاصدرا
- تعداد بازدید از این مطلب :
212