يازدهمين جلسه از دوره سوم جلسات کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی دلیجان با استادی همسفر مینا، نگهبانی همسفر پریسا و دبیری همسفر صنوبر با دستور جلسه «درختکاری » روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
خداوند را شاکرم که به من توفیق داد تا در این ماه مبارک رمضان در کنار شما خوبان آموزش بگیرم. از نگهبان جلسه نیز تشکر میکنم که این فرصت را در اختیار من قرار دادند. دستور جلسه ما درختکاری است. در وادی دوازدهم همانطور که مطالعه کردهاید، جناب آقای مهندس میفرمایند: که هر فردی که در دوران مصرف خود، آگاهانه یا ناآگاهانه به طبیعت آسیب رسانده وظیفه دارد برای جبران آن یک درخت بکارد. اما تنها کاشت درخت کافی نیست؛ باید آن را آبیاری و مراقبت کرد و در صورت نیاز کود داد تا رشد کند و به ثمر برسد. اگر هم درختی خشک شد سال آینده باید به جای آن دو درخت بکاریم.
زمانی که به عمق فرهنگ درختکاری نگاه میکنیم درمییابیم که تمام فواید آن در نهایت به خود ما برمیگردد. چرا که زندگی بشر به درختان و جنگلها وابسته است. بسیاری از وسایلی که در زندگی روزمره از آنها استفاده میکنیم مانند کاغذ، قلم، میز، صندلی و سایر وسایل چوبی، از درختان ساخته شدهاند. پس باید به ازای هر درختی که قطع میشود، درختی دیگر بکاریم تا منابع چوبی حفظ شود. در هر فصلی هم از میوههای لذیذ آنها بهره میبریم. در تابستان از سایه درختان استفاده میکنیم. هیچکس برای استراحت زیر تیغ آفتاب نمینشیند؛ بلکه همیشه به دنبال سایه درختان است. درختان اکسیژن تولید میکنند و دیاکسیدکربن را جذب میکنند.
بدون اکسیژن هیچ موجودی قادر به ادامه زندگی نیست. درختان در کاهش آلودگی هوا و مقابله با گرمایش زمین نقش دارند. قانونی که آقای مهندس وضع کردند این است که هر فردی که به رهایی میرسد؛ باید درختی بکارد تا خسارتی که به طبیعت وارد کرده جبران شود. این موضوع از دیرباز در فرهنگ ما وجود داشته است. در روز ۱۵ اسفند سنت درختکاری داشتیم. اما آقای مهندس این فرهنگ را به عنوان یک قانون در مسیر رهایی قرار دادند. بسیاری از افراد سیگاری فتیله سیگار خود را کنار درختان، در باغچهها و کنار پیادهرو میاندازند.
نیکوتین موجود در فیتیله سیگار، پس از ترکیب با آب، حالتی سمّی پیدا کرده و باعث آسیب به ریشه درختان و در نهایت خشک شدن آنها میشود؛ بنابراین کاشت درخت یک راه جبران خساراتی است که انسان به طبیعت وارد کرده است. ما همیشه میتوانیم از طبیعت الگو بگیریم. اگر دقت کنیم بذر در دل خاک، با تلاش خود سر از زمین بیرون میآورد و با گذشت زمان، رشد میکند و به نور خورشید میرسد. درختان کوچک حتی در میان شاخ و برگ درختان بزرگ راه خود را باز میکنند تا به نور دست یابند. این موضوع به ما درس تلاش و ناامید نشدن را میدهد.
یک درخت از زمانی که بذر بوده، ناامید نشده و همواره برای رشد خود تلاش کرده است. درخت درس بخشندگی نیز به ما میآموزد. زمانی که درختی میکاریم شاید خودمان از میوه و سایه آن بهرهای نبریم، اما دیگران از آن استفاده خواهند کرد. همانطور که گذشتگان ما درخت کاشتند و ما از آنها بهرهمند شدیم، حالا نوبت ماست که درختی بکاریم تا آیندگان از آن استفاده کنند. خداوند کره خاکی را برای حیات همه موجودات از جمله گیاهان، حیوانات و انسانها خلق کرده است. اما با صنعتی شدن زندگی کارخانههای عظیمی ساخته شد و گازهای گلخانهای افزایش یافت.
این مسئله باعث سوراخ شدن لایه اُزون و تغییرات شدید آبوهوایی شده است. در سالهای اخیر شاهد زمستانهای گرم و تابستانهایی با بارندگیهای شدید بودهایم که نتیجه این تغییرات است. اگر جمعیت کره زمین را ۸ میلیارد نفر در نظر بگیریم و هر نفر سالانه یک درخت بکارد، ۸ میلیارد درخت کاشته میشود که تأثیر چشمگیری در کاهش آلودگی هوا، گرمایش زمین و حفظ منابع طبیعی خواهد داشت. گذشتگان ما طبیعتی بکر و زیبا برای ما به یادگار گذاشتند، اما متأسفانه ما امانتداران خوبی نبودیم.
در بسیاری از شهرها، باغات و فضاهای سبز را بهخاطر منافع شخصی از بین بردیم و آنها را تبدیل به ساختمان و آپارتمان کردیم. حالا باید با درختکاری، این خسارت را جبران کنیم تا نسلهای آینده از طبیعت زیبایی که ما از آن بهرهمندیم محروم نشوند. حتماً به یاد دارید که در دوران ابتدایی، شعری در مورد درختکاری میخواندیم:
به دست خود درختی مینشانم
به پایش جوی آبی میکشانم
کمی تخم چمن بر روی خاکش
برای یادگاری میفشانم ... .
چقدر زیباست که در مکانی سرسبز، در کنار درختان و چمنزارها، آرامش بگیریم و لذت ببریم. امیدوارم همه ما در این فرهنگ زیبای درختکاری مشارکت داشته باشیم و اگر به طبیعت آسیبی رساندهایم با کاشت درخت آن را جبران کنیم. ممنون که به صحبتهای من گوش کردید.
تقدیر از مسؤل امتحانات راهنما همسفر پریسا و تحویل به همسفر صدیقه


مراسم صرف افطاری
.jpg)




تایپ: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم)
ویرایش: همسفر صدیقه رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون اول)
عکاسی: راهنمای تازه واردین همسفر کوثر
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی دلیجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
216