English Version
This Site Is Available In English

ترازو چشم بینای کنترل وزن

ترازو چشم بینای کنترل وزن

سومین جلسه از دوره دوم لژیون جونز نمایندگی سمنان با استادی راهنمای محترم مسافر عباس با دستور‌جلسه « اضافه وزن۲ » روز یکشنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ برگزار شد.

خلاصه سخنان استاد:

اضافه وزن در سلامتی انسان تأثیر بسیار زیادی دارد و باعث کاهش طول عمر می‌شود و به‌ سلامتِ قلب، ریه، جریان خون، راه رفتن، کیفیت خواب و حتی روی مسائل زناشویی اثر می‌گذارد. اولین گام برای کنترل وزن یک ترازوی دیجیتال است. ما بایستی برای شروع روزانه سه‌بار خودمان را وزن کنیم. صبح قبل از صبحانه، ظهر قبل از ناهار و شب قبل از خواب تا دقیقاً به وضعیت متابولیسم و سوخت و ساز جسم خودمان آگاه شویم؛ ولی بعد از ۱ماه می‌توانیم صبح به صبح این کار را انجام بدهیم و در دفترچه یادداشت کنیم.
هر صبح که می‌خواهیم روی ترازو برویم باید لباس‌‌مان یک‌جور باشد. اگر در منزل وزن می‌کنیم با حداقل لباس خودمان را وزن کنیم که لباس‌های مختلف ما را به اشتباه نیندازد و همیشه قبل از صبحانه وزن کنیم. ترازو نقش بسیار مهم و سازنده‌ای در کاهش وزن ما دارد؛ زیرا کاهش وزن یا ثابت نگهداشتن آن بدون ترازو مثل راه رفتن با چشمان بسته است.‌ ترازو به ما می‌گوید که چه‌کار باید انجام بدهیم و چگونه حرکت کنیم و چقدر بایستی بخوریم و بیاشامیم به‌شرطی که حرفش را گوش کنیم. ترازو هر روز به ما یادآوری می‌کند و چشم بینای کنترل وزن، کاهش وزن و یا ثابت نگهداشتن وزن است.
نکته مهم دیگری که در کاهش وزن وجود دارد و بایستی به آن توجه کنیم این است که نباید خودمان را از خوردن گروه کثیری از خوراکی‌ها محروم کنیم و مانند یک فرد گرسنه و حریص چشمان همیشه دنبال غذاهای جورواجور باشد. کاهش وزن بایستی کاملاً آگاهانه باشد و هیچ‌گونه رژیم غذایی به مفهوم نخوردن بعضی از غذاها نبایستی در دستور کارمان قرار بگیرد. باید در برنامه کاهش وزن خودمان همه چیز بخوریم؛ چون ما به تمام غذاها نیاز داریم به شرط آن‌که سه‌ نکته اساسی را رعایت کنیم؛ چون ما نمی‌توانیم همه غذاها را با هم و هر‌لحظه که خوش‌مان آمد بخوریم و آن سه نکته اساسی و کلیدی این است ۱- چی بخوریم ۲- کی بخوریم ۳- چه مقدار بخوریم؛ یعنی همان غذای مناسب، زمان مناسب و مقدار مناسب.
همان‌طور که می‌دانیم واحد ارزش مواد غذایی بر مبنای کالری است. مواد غذایی ارزش کالری‌شان با هم فرق می‌کند. مثلاً ۱۰۰گرم نان ‌۱۵۰کالری دارد. نان از گروه مواد غذایی است که کالری نسبتاً بالایی دارد. ۱۰۰گرم آجیل ۶۵۰کالری دارد ۱۰۰گرم سوسیس ۵۰۰کالری دارد که نزدیک به کالری آجیل است. امّا آجیل یک ماده غذایی با ارزش است که پروتئین بالایی دارد درحالی‌که سوسیس هیچ ارزش غذایی و خاصیتی ندارد و فقط انسان را فربه و چاق می‌کند. میوه‌ها تقریباً کالری پایین و کمی دارند. مثلاً ۱۰۰گرم سیب ۱۰۰کالری ۱۰۰گرم خیار ۱۵کالری، ۱۰۰گرم کاهو ۱۷کالری دارد و ۱۰۰گرم خرمای تازه ۱۵۰کالری دارد. خرما یک غذای پرانرژی، پرقدرت و کم‌کالری است. ۱۰۰گرم حلوای ارده ۵۰۰کالری دارد و خواص خیلی بالایی دارد.
امّا تصور نکنیم که هر چیزی که خواص زیادی دارد را هر چقدر بخوریم ایرادی ندارد؛ بلکه باید کم و به‌اندازه بخوریم. غذاهای دریایی خواص بسیار بالا و کالری پایینی دارند. مثلاً ۱۰۰گرم ماهی و ۱۰۰گرم میگو ۱۰۰کالری دارد. ۱۰۰گرم مرغ بدون پوست ۲۰۰کالری دارد. ۱۰۰گرم گوشت‌ گاو ۲۴۰کالری دارد. برای کاهش وزن باید حتماً از پروتئین‌ها استفاده کنیم. هر فرد باید ۳۵گرم پروتئین در طول روز مصرف کند. یک تخم‌ مرغ متوسط ۷۰کالری دارد. تخم مرغ کالری بسیار پایین و پروتئین بسیار بالایی دارد. هر تخم مرغ ۶گرم پروتئین دارد که ۳گرم در زرده و ۳گرم در سفیده آن است. پس ۲عدد تخم مرغ آب‌پز در وعده صبحانه ۱۵۰کالری دارد. اگر ما از پروتئین‌‌های مثل گوشت و تخم مرغ و ماهی استفاده نکنیم و به‌جایش از کربوهیدراتی مثل نان و برنج استفاده کنیم؛ چون بدن نیازمند پروتئین است ماهیچه‌ها و عضلات را تجزیه ‌می‌کند و از پروتئین آن‌ها استفاده می‌کند. پروتئین برای فیزیولوژی ما بسیار ضروری است و در عضله، ماهیچه، استخوان و در تمام بافت‌ها به‌ کار می‌رود.
سیستم گوارش جسم انسان برای هضم، جذب و سوخت و ساز خودش نیازمند انرژی است. نکته مهم دیگر این‌ است که ممکن است غذاهای مختلف از نظر کالری یکسان و مشابه باشند؛ ولی از نظر انرژی لازم برای هضم و جذب متفاوت هستند؛ یعنی سوخت و سازشان باهم فرق می‌کند و به سه گروه تقسیم می‌شوند. ۱-چربی‌ها: وقتی از چربی‌ها استفاده می‌کنیم ۲ تا ۳درصد چربی صرف هضم و جذب خودش می‌شود. ۲- کربوهیدرات‌ها: که شامل قندها، نشاسته‌ها و فیبر است‌ ۶ تا ۸درصد کربوهیدرات‌ها صرف هضم و جذب خودشان می‌شود‌.۳-پروتئین‌ها: ۲۵تا ۳۰درصد کالری‌‌اش صرف سوخت و ساز خودش می‌شود؛ پس نتیجه می‌گیریم غذاهای پروتئینی از نظر سوخت و ساز نسبت به کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها انرژی بیشتری لازم دارند؛ پس باید از پروتئین‌ها استفاده بیشتری کنیم.

نگارش متن: مسافر عباس راهنمای محترم جونز
عکاس: مسافر قادر لژیون ششم
ارسال مطلب:مسافر مجید لژیون یازدهم
مرزبان خبری: مسافر رامین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .