English Version
This Site Is Available In English

غذا مجموعه‌ای از داروها

غذا مجموعه‌ای از داروها

پنجمین جلسه از دور اول لژیون آموزشی تغذیه سالم (لژیون‌جونز) کنگره ۶۰ نمایندگی آبیک با استادی راهنمای محترم مسافر سامان در محل پارک شهید رجایی آبیک در تاریخ 14 دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۷ صبح آغاز به کار نمود.

خلاصه سخنان استاد:
جسمِ انسان دارای یک انبار بزرگ متحرک یا جاری است که هرچه موردنیازش است برای ساخت‌وساز و ترمیم خودش برمی‌دارد و این انبار بزرگ مرتباً خالی و پر می‌شود و بایستی به‌گونه‌ای مدیریت شود که هر وقت لازم است این ماده در قفسه‌های ثابت و متحرک جسم وجود داشته باشد. برای مثال: اگر ما به پتاسیم احتیاج داریم، اگر به سراغ قفسه‌ی پتاسیم رفتیم، پتاسیم لازم در قفسه وجود داشته باشد، چون این مواد اولیه برای بازسازیِ جسم نقش بسیار سازنده‌ای دارد.
ما با رساندن مواد اولیه به جسم، می‌توانیم از بروز بیماری‌های متعدد جلوگیری نماییم؛ اینجا لازم است که بگوییم این مواد اولیه که تاکنون در مورد آن‌ها صحبت کرده‌ایم همه‌ی آن‌ها مواد اولیه وارداتی هستند که از خارج از شهر وجودی یا جسم ما، بایستی تهیه و وارد جسم گردند ولی در این ساخت‌وساز و ترمیم جسم، احتیاج به یک سری موادی داریم که در طبیعت ممکن است وجود نداشته باشد و بایستی این مواد، در کارخانه‌های خود جسم تهیه شود.
ممکن است پرسیده شود تولید این مواد به چه درد می‌خورد! مگر مواد خارجی یا همان ۱۰۲ عنصر جدول مندلیف جوابگوی جسم ما نیست؟! بایستی بگوییم همان‌طوری که ما جسم خود را شهر وجودی نامیده‌ایم، بنابراین، این شهر وجودی یا جسم ما، خیلی شباهت‌ها به یک شهر معمولی دارد. یک شهر معمولی نمی‌تواند تمام مایحتاج خود را از دامان طبیعت بگیرد، زیرا در یک شهر ما به موادی احتیاج داریم که بایستی ساکنین شهر این مواد را خودشان تولید کنند.
در قسمت‌های مختلف جسم مثل مغز و یا سایر غدد هورمون‌هایی تولید می‌شود که در شرایط مختلف در اختیار قسمت‌های مختلف جسم قرار می‌گیرد. برای نمونه مواد بسیار نیرومندی مثل انکفالین‌ها که مربوط به سیستم ضد درد هستند. دینورفین‌ها، اندرفین‌ها که به‌مراتب قوی‌تر از مورفین هستند و مواد محرکی مثل دوپامین یا ماده‌ی ضدافسردگی مثل سروتونین، در سیستم‌های مختلف یا قسمت‌های مختلف تولید می‌گردند که من مجموع این مواد را که شامل نوروترانسمیترها، ناقل‌های عصبی، هورمون‌ها، میدیاتورها و تمامی غدد درون‌ریز و برون‌ریز می‌باشند که تمامی وضعیت مختلف فیزیولوژی و همچنین تعادل روحی و روانی و یا خلق‌وخوی ما را تحت کنترل خود قرار دارند را مواد تولیدات داخلی و یا سیستم ایکس می‌گوییم؛ آقای مهندس این موضوع را با یک پرسش مطرح می‌کنند؛ لطفاً بفرمایید علائم زیر مربوط به چه بیماری‌ای است:
افسردگی، زودرنجی، خستگی، بی‌خوابی، تغییر اشتها، لذت نبردن از هیچ‌چیز، از دست دادن علاقه به روابط جنسی، افکار منفی، اضطراب، اجتناب از افراد دیگر، ناامیدی، افکار خودکشی، علائم روان‌پریشی.

قطعاً پاسخ‌خواهید داد این علائم مربوط به سندروم محرومیت از مواد مخدر و یا ترک اعتیاد و یا قطع مصرف مواد محرک یا مواد مخدر و یا الکل است. جالب است که این علائم مربوط به بیماریِ افسردگی پس از زایمان است و آن نوعی افسردگی است، به روایتی در بین پنج‌تا بیست‌وپنج درصد، به روایتی دیگر هر خانمی که صاحب فرزند شود ممکن است افسردگی پس از زایمان را تجربه کند.
بنابراین با توجه به صحبت‌های آقای مهندس و توضیحات ایشان درباره این فرآیند چه نتیجه‌ای می‌توانیم از این مقایسه بگیریم؟ نتیجه اینکه مادر در دوران حاملگی جسمش مطابق با نیازی که دارد میزان تولید مواد شبه افیونی و مواد ضد درد داخلی بدنش بالا می‌رود و بعد از زایمان مخصوصاً افرادی که سزارین می‌کنند و به فرزند خود شیر نمی‌دهند، ناگهان سطح این مواد به‌شدت پایین می‌آید و مادر خماری بعد از زایمان را تجربه می‌کند.
در آخر این نکته را بگویم که موضوع اصلی در عدم کاهش وزن، موضوعی است که آقای مهندس با آن اشاره کردند، شما بدن خود را ترسانده‌اید. شما باید به‌خوبی و خوشی وزنتان را پایین بیاورید. هدف این است هرکدام از ما زبان بدن خود را یاد بگیریم، یاد بگیریم که چه زمانی بدن نیاز به غذا دارد و کی نباید به آن غذا برسانیم. بدن باید بداند صبحانه، ناهار و شام را در ساعات معین دارد، سالاد را دارد و روزانه نیم ساعت پیاده‌روی؛ امکان ندارد با این روش شما کاهش وزن نداشته باشید.
ما نباید هر غذایی را بخوریم که فقط سیر شویم. ما باید به غذا به‌عنوان مجموعه‌ای از داروها که بدن ما به آن احتیاج دارد نگاه کنیم. یک سری مواد در بدن است که در طبیعت نیست، ما در طبیعت دینورفین و انکفالین نداریم. این مواد شبه افیونی چه زمانی در بدن ما درست تولید می‌شود؟ زمانی که بدن تغذیه سالم داشته باشد. تغذیه حتی بر روی نحوه رفتار ما تاثیر گذار است.
تایپ،ویراستاری و بارگزاری: مسافر فرید (لژیون یکم)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .