English Version
This Site Is Available In English

همسفر نقش مکمل و کمکی را بازی می‌کند

همسفر نقش مکمل و کمکی را بازی می‌کند

جلسه چهارم از سری کارگاه‌های آموزشی عمومی همسفران و مسافران نمایندگی چرمهین با استادی راهنما همسفر هاجر و نگهبانی راهنمای تازه‌واردین همسفر لیلا و دبیری راهنما همسفر محمدجواد با دستور جلسه «جشن همسفر» روز سه‌شنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۳ راس ساعت۱۷:٠٠ آغاز به کار کرد.


خلاصه سخنان استاد:

خداوند بزرگ را بسیار شاکر هستم که به من اجازه داد تا بتوانم در این جمع پر محبت شما قرار بگیرم و از تک‌تک شما آموزش بگیرم تا بتوانم انرژی، حس و حال خوب را از این جایگاه دریافت کنم. هفته همسفر است؛ این هفته را خدمت آقای‌ مهندس، خانواده محترم‌ ایشان، فرزندان بزرگوار آقای امین، خانم آنی کماندار و خانم شانی عزیز و هم‌چنین به همسفران شعبه چرمهین تبریک عرض می‌کنم. واژه همسفر در بیرون از کنگره برای ما به‌عنوان فردی که با او هم‌سو و هم مسیر می‌شویم معنی داشت؛ در کنگره‌۶۰ همسفر کسی است که سابقه مصرف مواد ندارد و جزء خانواده درجه یک فرد مصرف‌کننده می‌باشد. شرایط ورود همسفران به کنگره این است که باید مصرف‌کننده داشته باشند. همسفر برای این‌که بتواند به مسافر خود کمک و همیاری کند باید راه را بلد باشد، نقش خود را بداند و درک کند. آقای امین در سی دی نقش همسفر فرمودند:‌ «همسفر نقش مکمل و کمکی را بازی می‌کند؛ مانند فیلم‌های سینمایی که نقش مکمل بر نقش اول فیلم تاثیرگذار است همسفر هم نقش مکمل را بازی می‌کند و تاثیرگذار است.» اعضاء خانواده همان‌طور که می‌توانند در احیاء کردن یکدیگر تاثیر داشته باشند در تخریب یکدیگر هم می‌توانند تاثیر داشته باشند. آقای مهندس فرمودند: «یک همسفر خوب باید چند ویژگی داشته باشد». زمانی که من همسفر وارد کنگره می‌شوم و راهنما انتخاب می‌کنم اولین حرفی که راهنما به من می‌گوید این است که به‌عنوان یک همسفر باید مسافر خود را رها کنم؛ رها کردن به این معنا نیست که به مسافر خود محبت نکند؛ اگر تا این زمان دوربین را به طرف مسافر خود می‌گرفت باید دوربین را به سمت خود بچرخاند و خود را ببیند.

آقای امین فرمودند: «زمانی که فرد مصرف‌کننده در خانواده‌ای است مانند این می‌ماند که یک نارنجک منفجر شود و تمام ترکش‌های آن به تمام افراد خانواده اصابت کند و همسفر دچار تنش، اضطراب و دلهره می‌شود و از نظر روحی و روانی دچار مشکلات بسیاری می‌شود». همسفری که وارد کنگره می‌شود تازه متوجه می‌شود که مسافر فقط مواد مصرف می‌کرده است و حال خود بسیار خراب‌تر از مسافر است؛ به همین دلیل راهنما می‌گوید که مسافر را رها کند و به فکر تغییر خود باشد. کنگره به ما می گوید اگر خواستید یک نفر را تغییر دهید این کار را انجام ندهید و تمام انرژی را برای خود بگذارید و خود را تغییر دهید که مطمئناً نتیجه می‌گیرید. من قبل از این‌که وارد کنگره شوم به هر دری می‌زدم و می‌خواستم از هر راه که می‌شود مسافر خود را تغییر دهم مانند کمپ، سم‌زدایی و سقوط‌ آزاد؛ اما جز این‌که حال مسافر من خراب‌تر می‌شد هیچ‌ ثمره‌ای نداشت. زمانی که وارد کنگره شدم آگاهی پیدا کردم و آموزش گرفتم. در اول جلسه می‌خوانیم که اولین دشمن انسان جهل و نادانی است و ما انسان‌ها اگر گرفتار مشکلات هستیم به‌خاطر جهل و نادانی است و مسلما‌ قبل از کنگره همه ما در جهل و نادانی بودیم؛ زیرا اگر آگاهی داشتیم هیچ‌کدام از این رفتارها را انجام نمی‌دادیم. زمانی که انسان تغییر کند اطرافیان اولین کسانی هستند که تغییر می‌کنند.

ویژگی دوم که یک همسفر باید داشته باشد باید بخشیدن را یاد بگیرد و بتواند مسافر خود را ببخشد. بسیاری از مسافران قبل از ورود به کنگره در جهان اعتیاد بودند، سرشار از تاریکی و ضد ارزش‌ها بودند و در شرایط خاص رفتاری را از خود نشان می‌دادند که باعث آزار و رنج همسفر می‌شد و همسفر تمام این‌ها را به کینه و نفرت در درون خود تبدیل کرده است؛ همسفری که وارد کنگره می‌شود ابتدا صورت‌مسئله اعتیاد را آموزش می‌گیرد و متوجه می‌شود که این رفتار ناخواسته بوده است و به اراده خود مسافر انجام نشده است؛ بعضی از همسفران وارد کنگره شدند و در کنار مسافر سفر کردند؛ اما هنوز نتوانستند مسافر خود را ببخشند و نمی‌دانند که اولین کسی‌که ضربه می‌خورد، خود همسفر است و هر کاری می‌کند به حال خوش نمی‌رسد. آقای امین فرمودند: «انسان زمانی که کینه‌ای را به دل دارد مانند این است که کیسه ده کیلویی روی شانه‌های خود می‌گذارد و هر کجا می‌رود همیشه آن کوله پشت او است و چه‌قدر احساس سنگینی و درد می‌کند». زمانی که کینه همراه فرد باشد هر جایی که برود احساس درد دارد و به‌ مرور زمان ضربه‌های آن به فرد وارد می‌شود؛ پس بهتر است انسان کینه‌ها را فراموش کند و این کوله را پایین بگذارد آن‌ وقت متوجه می‌شود که چه‌قدر راحت شده است و چه باری از روی دوش خود برداشته است و باید شکرگزار خدا باشد. در این زمان است که حال مسافر خوب می‌شود و سفر خود را بهتر انجام می‌دهد.

همسفر ریحانه راهنمای من همیشه در لژیون صحبت می‌کردند که حس شما زودتر از خودتان می‌رود اگر به مسافر بگویی بخشیدم؛ اما واقعاً او را نبخشیده باشید مسافر با حس خود درک می‌کند که شما او را نبخشیده‌اید. اکنون که متوجه شدید صورت‌مسئله اعتیاد چه بوده است؟ چرا مسافر وارد جهان اعتیاد شده است؟ باید او را ببخشید و از دید و زاویه دیگر نگاه کنید. زمانی ‌که همسفر رها کردن و بخشیدن را آموخت وارد مرحله محبت می‌شود و باید محبت را در حق مسافر خود اجرا کند؛ محبتی که بلاعوض و بدون چشم داشت باشد؛  نه این که سر مسافر خود منت بگذارد و به او بگوید من به‌خاطر تو به کنگره می‌آیم؛ یک همسفر برای خود به کنگره می‌آید و نباید منت بر سر مسافر خود بگذارد. زمانی که این اتفاق افتاد همسفر و مسافر از سفر خود لذت می‌برند و اصلاً متوجه نمی‌شوند این ده ماه چگونه گذشت. ان‌شاءالله که همه همسفران و مسافران در کنار هم رشد کنند و به دانایی برسند؛ زیرا زمانی که با هم رشد کردند و به دانایی رسیدند؛ می‌توانند در پیچ‌وخم و سراشیب‌های زندگی کنار هم مشکلات را حل کنند و این پیوند محبت بیشتر و قوی‌تر می‌شود.

صحبت آخر من با همسفرانی است که مسافر آن‌ها به هر دلیل هنوز اذن ورود به کنگره برای آن‌ها صادرنشده است یا سفر آن‌ها خراب شده است؛ می‌خواهم بگویم که ما نمی‌توانیم به زور کسی را وادار به کاری کنیم که تمایل انجام آن را ندارد؛ اما بدانید که اذن شما داده شده است که وارد کنگره شوید، روی این صندلی بنشینید و آموزش بگیرید که به‌عهنوان یک همسر چگونه در کنار یک مصرف‌کننده زندگی کنید؟ حتی اگر هم مسافر نداشته باشید به مسافر به چشم یک انسان نگاه می‌کنید که ناخواسته در بند اعتیاد و تفکرات اهریمنی گرفتار شده است؛ اما اگر آموزش لازم را نبینید به مسافر خود به چشم فردی نگاه می‌کنید که معتاد و بی‌اراده است. ان‌شاءالله به اذن خداوند روزی برسد که فرمان صادر شود و آن‌ها هم بتوانند به کنگره بیایند و آموزش بگیرند. آقای مهندس فرمودند: «وعده خداوند دروغ نیست؛ پس صبور باشید»؛ شاید هنوز زمان آن نرسیده است نگران نباشید و آموزش بگیرید؛ زیرا زمانی که تغییر کنید اولین کسی که زندگی راحت دارد خود شما هستید. شما به‌عنوان سکان‌دار خانواده اگر حال خوبی داشته باشید بر اعضاء خانواده هم تاثیرگذار هستید و حال آن‌ها هم خوب می‌شود. ان‌شاءالله همه بتوانیم همسفران و مسافران خوبی برای کنگره۶۰ باشیم.

مرزبانان کشیک: همسفر الهه و مسافر جهانگیر
تایپ، ویراستار و رابط خبری: همسفر شیوا رهجوی راهنما همسفر کبری( لژیون دوم)
عکس: راهنمای ویلیام همسفر فتانه
ارسال: همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی چرمهین

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .