English Version
This Site Is Available In English

همسفر ققنوسی برخواسته ار خاکستر اعتیاد

همسفر ققنوسی برخواسته ار خاکستر اعتیاد

دستورجلسه ششم از دوره دوازدهم سری کارگاه‌های لژیون ویلیام وایت کنگره ۶۰ نمایندگی چرمهین ویژه مسافران با استادی و نگهبانی راهنمای وایت آقای سعیدچنگانیان با دستورجلسه هفته همسفران و سدخونی مغز سه‌شنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۳۰شروع بکار کرد.

همسفر ققنوسی‌ است که از دل خاکستر اعتیاد بلند شده‌استجشن همسفر یکی از جشن‌های چهارگانه‌ای است که در کنگره‌۶۰ برگزار می‌شود. زمان برگزاری این جشن در‌ ابتدای فصل زمستان و اواخر فصل پاییز است. هدف از برگزاری این جشن تشکر و قدردانی از همسفرانی است که پا‌به‌پای مسافران‌ برای درمان‌ اعتیاد‌ و رهائی‌ و رسیدن به‌ تعادل‌ و حال‌خوش حرکت‌ می‌کنند. همسفر به‌ کسی‌ گفته‌ می‌شود که‌ از اعضاء‌ درجه‌ یک خانواده‌ مسافر است و سابقه‌ اعتیاد ندارد؛ ولی برای‌ تعالی اهداف کنگره۶۰ تلاش می‌کند. چرا آقای مهندس فرمودند: همسفر باید از اعضاء خانواده شخص مصرف‌کننده باشد؟ به‌این‌خاطر‌که خانواده رکن اصلی یک جامعه است و یکی از اهداف اصلی کنگره۶۰ رساندن فرد به صلح و آرامش و سلامتی است. در سی‌دی احساس همسفر آقای مهندس این مطلب را بیان می‌کنند که همه‌ همسفران و مسافران‌ بر اساس حس خودشان همدیگر‌ را انتخاب‌ می‌کنند و این‌ حس‌ مربوط‌ به قبل از ورود به‌ کنگره یا‌ بعد از ورود به کنگره نیست؛ بلکه این حس مربوط به حیات‌های‌ قبل‌ از حیات مادی است؛ بنابراین بین مسافر و همسفر یک پیوند عاطفی‌ بسیار عمیق وجود دارد که این پیوند بر مبنای عشق، محبت و احترام‌ گذاشتن‌ به یکدیگر است. بر همین اساس است‌ که وقتی افیون وارد یک خانواده می‌شود به قول استاد امین که می‌فرماید: مثل‌ یک‌ پوسته‌ایی فرد مصرف کننده‌ را در برمی‌گیرد و این‌ پوسته باعث ایجاد یک‌ نیروی‌ منفی و نیروی دافعه می‌شود؛ ولی همسفر با وجود تمام تخریب‌هایی که از اعتیاد دریافت کرده‌ است مثل یاس‌ و ناامیدی، تنفر، انزجار که در زندگی به‌‌وجود آمده باز هم به هیچ‌وجه حاضر نمی‌شود مسافرش را تنها بگذارد. در میان این جمع همسفرانی هستند که شاید بارها تا پای میز دادگاه رفتند؛ ولی باز حاضر نشدند مسافر عزیزشان را تنها بگذارند؛ چون پیوند عشق و محبت بینشان جاری بوده و هست.

سد خونی مغزی از چه ساخته شده است؟ بدیهی‌ترین قدمی که بدن برای محافظت از مغز برداشته است، محاصره‌ی آن در حصار جمجمه است. این امر باعث محافظت از مغز در برابر صدمات آسیب‌زا می‌شود. با این حال، مغز هنوز هم نیاز به مواد مغذی و اکسیژن دارد که توسط خون تامین می‌شود. بسیار مهم است که مکانیزمی در مغز برای محافظت از آن در برابر سموم و عفونت‌هایی که ممکن است در خون باشد، وجود داشته باشد. سد خونی مغزی یک لایه از غشاهای خاص و فرآیندهای سلولی است که به منظور جلوگیری از عبور مواد ناخواسته از جریان خون به بافت‌های مهم و ارزشمند مغز طراحی شده است. در حالی که سد خونی مغزی مغز را از بسیاری از چیزهای بد خارج از سیستم عصبی مرکزی دور نگه می‌دارد، اما غیر قابل نفوذ نیست. مولکولهای خاصی قادر به عبور از این سد خونی مغزی هستند مانند گلوکز و اکسیژن که برای بقای مغز بسیار مهم هستند. سلولهای خاصی مانند ماکروفاژها وجود دارند که برای مبارزه با عفونت‌ها مهم هستند و می‌توانند از سد خونی مغزی نیز عبور کنند.سد خونی مغزی کجاها نیست؟ علاوه بر این، مناطقی وجود دارند که سد خونی مغزی به طور طبیعی وجود ندارد. این مناطق شامل ناحیه‌ی پوسترما، که ناحیه ای از مغز است که سموم موجود در خون را تشخیص داده و یک واکنش تهوع از جمله استفراغ نشان می‌دهد، می‌باشد. مثال دیگر غده‌ی هیپوفیز است جایی که هورمونهای مهم مستقیما از مغز وارد جریان خون می‌شوند. با وجود این دهانه‌های باز، سد خونی مغزی معمولا در دور نگه داشتن مواد خارجی یا سمی از سیستم عصبی مرکزی بسیار موثر است. این مورد اغلب اوقات خوب است اما می‌تواند هنگام توسعه‌ی داروهای جدید برای سیستم عصبی مشکل ایجاد کند. برای مثال، یکی از مهمترین چالش‌ها در درمان تومور مغزی این است که تهیه‌ی دارویی که قادر به عبور از سد خونی مغزی باشد برای سرطان مشکل است. روش‌های هوشمندانه برای عبور از سد خونی مغزی شامل داروهایی که با دقت بسیار طراحی شده‌اند و یا استفاده از تکنیک‌هایی مانند سونوگرافی برای باز کردن محلی سد خونی مغزی در هنگام درمان (اگرچه این روش به صورت تجربی است) می‌باشد. ترفند این است که فقط آنچه را که می‌خواهید، از محیط امنیتی مغزی عبور دهید اما در عملکرد این سد مداخله نکنید.

تایپ : مسافر باقر 

ارسال : مسافر ابراهیم 

 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .