به نام قدرت مطلق الله
سیدی نامه ۱۱ به ادیتور در رابطه به موضوع اشباع اشاره شده که بسیار مسئله مهمی میباشد. در تمام مسائل، چه از نظر مادی یا معنوی و عشقی مسئله اشباع تأثیر بسزایی دارد. اگر با دید گستردهتری به موضوع نگاه کنیم، میتوانیم به این مسئله پی ببریم. اعتیاد یکی بزرگترین معضلهایی است که اکثر کشورهای قدرتمند جهان را بهزانو درآورده است و همه در پی یافتن مسیری برای درمان آن هستند.
درحالیکه اصلاً مسئله درمان اعتیاد برای جهانیان شناخته نشده است و یک چیز گنگ و مبهم است. همانند اینکه در یک اتاق تاریک به دنبال یک گربه سیاه باشند. دررابطهبا موضوع اشباع اگر مقداری شکر را در داخل یک لیوان آب بریزیم و مرتباً آن را هم بزنیم و سپس باز هم به ریختن شکر ادامه دهیم، به نقطهای میرسد که دیگر شکر در آب حل نمیشود، به این نقطه اشباع آب و شکر میگویند.
بنابراین برای مصرف دارو و یا هر چیزی یک نقطه اشباع وجود دارد. این مسئله در مورد مواد مخدر و داروهای روانگردان از اهمیت زیادی برخوردار است. یکسری از مصرفکنندگان در مرحله اشباع قرار دارند و حتی برخی از داروهای تجویز شده توسط روانپزشکان نیز در مرحله اشباع میباشد. اشباع در فرهنگ لغت به معنی رسیدن به حداکثر ظرفیت است. در این سیدی آقای مهندس دژاکام بهمانند همیشه یک مثلث را ترسیم میکند.
میفرمایند که قاعده این مثلث، اشباع و ساق سمت چپ، قبل از اشباع و ساق سمت راست، بعد از اشباع نام دارد. طبق این مثلث تمام مسائل ما در این ۳ ساق قرار دارد. یعنی کاریهای که ما انجام میدهیم در مرحله اشباع است یا کار در مرحله قبل از اشباع و یا بعد از اشباع است. ما با استفاده از متد DST میتوانیم نقطه تحملمان را کم و یا زیاد کنیم. در وادی نهم به این موضوع اشاره میشود که وقتی نیرویی از کم شروع بشود و به درجه بالا و بالاتر برسد، نقطه تحمل پدیدار میگردد.
نقطه اشباع، قابلیت تغییر دارد هم در جهت مثبت و هم در جهت منفی. به طور مثال بالابردن نقطه تحمل در غذاخوردن هم وجود دارد. زمانی که انسان احساس سیری میکند؛ یعنی در نقطه اشباع قرار گرفته است. بایستی تلاش کنیم که قبل از سیرشدن دست از خوردن غذا برداریم. حتی در محبتکردن هم باید به نقطه اشباع توجه کنیم. هنگامی که محبت صورت میگیرد بایستی با میزان ظرفیت شخص سنجیده شود تا از نقطه اشباع عبور نکند.
چون اگر از این نقطه رد شود تبدیل به ضد آن میشود. زمانی که خارج از ظرفیت رفتار گردد، بهترین چیزها ممکن است به بدترین چیزها تبدیل شود. هیچ موردی نباید خارج از محدوده اشباع قرار گیرد. در روابط معنوی، نقطه اشباع افراد فرق میکند و باید این هنر و ظرافت را در این مسئله یاد بگیریم، ولی در مسائل مادی میتوانیم به این صورت نقطه اشباع را شناسایی کنیم.
بعد از نقطه اشباع مسئله اوردوز را داریم اگر بالاتر از میزان مصرف نماییم دچار اوردوز میشویم. با متد DST نقطه اشباع تغییر میکند. یعنی کم کم، مواد مصرفی بالا میرود تا نقطه تحمل ایجاد گردد و سپس بهتدریج کاهش مییابد. پس نقطه اشباع قابلتغییر است، یعنی اگر فردی در صحرا، آب پیدا نکند و مدتی تشنگی را تحمل نماید، اگر بخواهد یکدفعه یک لیوان آب را بنوشد دچار اوردوز میشود و مرگ به سراغش خواهد آمد. تمام اور دوزهایی که صورت میگیرد به همین علت است.
فرد یک مدت مواد مخدر مصرف نمیکند و چون نقطه اشباع و تحمل تغییر کرده است، پس از مدتی مصرفنکردن، مجدداً شروع به استفاده مواد مخدر به همان میزان قبلی نماید، دچار اوردوز میگردد. ما در کنگره ۶۰ در طول بیست و پنج سال حدود هفتاد هزار نفر را بهصورت قطعی به درمان اعتیاد رساندیم و هیچکدام از آنها بیش از ۱,۵ گرم تریاک و ۶۰ سیسی OT مصرف نکردهاند. نکته مهم در اصل هشتم یا اشباع این بود که فقط در مسائل مادی و دارویی نیست، بلکه در تمام زندگی معنوی ما هم تأثیر دارد. خیلی از مسائل در کنگره ۶۰ و حتی فعالیتهای ورزشی نباید به نقطه اشباع خود برسد، بایستی تعادل را بین خانواده و کنگره ۶۰ را رعایت نمود.
به قلم: مسافر حجت لژیون سوم
ارسال مطلب: دستیار مرزبان خبری، مسافر رضا لژیون سوم
گروه خدمتگزاران سایت نمایندگی گیلان
- تعداد بازدید از این مطلب :
41