به نام قدرت مطلق الله
هر بار که درختی میکاریم، در واقع دانهای از عشق و مسئولیت را در دل زمین میکاریم. این دانهها روزی به درختانی بزرگ و سایهبانهای زندگی تبدیل میشوند و یادآور تعهد ما به حفظ زمین و منابع طبیعیاش خواهند بود.
درختکاری، نغمهای است برای زندگی؛ نغمهای که با هر وزش باد و هر بارش باران، در دل طبیعت طنینانداز میشود. بیایید این نغمه را با هم به صدا درآوریم و دنیایی سبزتر و زیباتر بسازیم.
با آقای دکتر مرتضی داوودی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفتوگویی را ترتیب دادهایم که شما را به خواندن این گفتوگو دعوت میکنیم.
لطفا خودتان را معرفی کنید.
سلام وقت بخیر، مرتضی داودی هستم معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم
هدف شما از درختکاری در مناطق مختلف قم چیست؟
معمولا درختکاری با اهداف مختلفی در استان و در مناطق مختلف انجام میشود، ولی در خصوص منطقهای که امروز در خدمت دوستان کنگره ۶۰ هستیم، هدف از درختکاری بحث توسعه پوشش گیاهی و مقابله با بیابانزایی در این منطقه هست که هر ساله به عنوان یکی از کانونهای گرد و غبار شهر قم شناخته میشود و در ۶ ماهه اول سال تقریبا هر روزه ما از این منطقه خیزش گرد و غبار به سمت شهر قم را داریم و ما تلاش میکنیم با این درختکاریها تا حدی جلوی این امر را بگیریم.
آیا این پویشها تا کنون موفق به جذب عموم مردم شده یا فقط فعلا نهادها به این پویشها میپیوندند؟
در این پروژه خوب هدف ما این است که بتوانیم بخشهای مختلف و ارگانهای مختلف را همراه کنیم با خودمان، یکی از بخشهای مهم خوب مردم و عامه مردم هستند که معمولا عامه مردم در قالب گروههایی نظیر هلالاحمر و بسیج حضور پیدا کردهاند در این پویش و هر ساله با ما بحث کاشت را دارند، ولی آنگونه که بگوییم برنامه سراسری بگذاریم و مردم را دعوت کنیم و مردم حضور پیدا کرند، اما هنوز در این امر موفق نشدیم، ولی برنامهریزی که با بسیج داریم در همین راستا خواهد بود که بتوانیم عامه مردم را به صورت یک برنامه سراسری در منطقه داشته باشیم.
آیا کنگره ۶۰ را میشناسید؟
تقریبا با کنگره ۶۰ و اهدافش آشنا هستم، حداقل میتوانم بگویم که حدود ۸_۹ سال هست با اعضاء کنگره ۶۰ هر سال پویش نهال کاری و درختکاری را داریم، از این طریق با این دوستان آشنا شدم. میدانم که عزیزانی هستند که زمانی گرفتار در بند اعتیاد بودند و اعتیاد را شکست دادند و الان دارند زندگی عادی و بدون اعتیاد را میگذرانند و خیلی هم دوستان خوب من در این کنگره پیدا کردم و با آنها دوست هستم و از این موضوع خیلی خوشحالم.
آیا کنگره ۶۰ از نظر شما در درختکاری موفق بوده و چرا؟
می توانم به جرأت بگویم که نه تنها من بلکه همه عزیزانی که در پویشهای ما از اعضاء اداره کل شرکت دارند، دوستان کنگره ۶۰ را اگر بخواهیم یک لیست تهیه کنیم که عزیزانی که میایند و حضور پیدا می کنند را امتیاز بدهیم و یا کارهایشان را مشخص کنیم، دوستان ما در کنگره ۶۰ در صدر لیست قرار میگیرند و همه افراد بدون استثنا به این نکته تاکید دارند که دوستان ما در کنگره ۶۰ آن تعداد نهالی که مدنظر است را حتما کاشت میکنند و همیشه از آن گروههایی است که ما هیچ وقت دغدغه در مورد هدایت کردند و راهنمایی کردند نداریم و توصیهای برایشان در امر همکاری با ما را نداریم، تنها کافی است یک ارتباط برقرار کنیم، دوستان حضور پیدا میکنند و بدون هیچ گونه دغدغه کار خودشان را انجام میدهند، آن هم به نحو احسنت و با کیفیت بالا. این موضوع که خدمتون عرض کردن بدون تعارف، واقعیتی است که وجود دارد و ما هم هر ساله سعی میکنیم از ظرفیت دوستان در این زمینه استفاده کنیم.
اگر در پایان سخنی دارید بفرمایید.
در پایان تشکر می کنم از دوستان در جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ که در برنامه درختکاری به مناسبت تولد حضرت فاطمه شرکت کردند. انشاالله با هماهنگی دوستان ما این آمادگی را داریم که بتوانیم یک برنامه مجزا و جداگانه برای خود دوستان ترتیب بدهیم و محدودهای را برای این عزیزان مشخص کنیم که بتوانند بحث نهال کاری را داشته باشد و میدانیم که این عزیزان هم خیلی به بحث مراقبت و نگهداری از نهالها علاقهمندند، من دارم سعی میکنم که همچین عرصهای را برایشان فراهم کنم که بتوانند هم بحث نهال کاری و هم بحث مراقبت و نگهداری از نهالهای کاشته شده را به نحو احسنت انجام بدهند. در پایان از همه عزیزانی که در این برنامه امروز شرکت داشتند کمال تشکر و قدردانی را دارم، بخصوص از آقای پوربکر که همیشه زحمت همراهی و هماهنگیها را، ما بر عهده ایشان میگذاریم.
تهیه و تنظیم: گروه سایت مسافران
- تعداد بازدید از این مطلب :
120