English Version
This Site Is Available In English

روابط سالم با دوری از ضدارزش‌ها

روابط سالم با دوری از ضدارزش‌ها

به نام آغازگر هستی

همان آرزوی ژرفی هستید که شما را به پیش می‌راند.
آرزویتان هرگونه که باشد، اراده‌تان همان‌گونه است.
اراده‌تان هرگونه که باشد، کردارتان همان‌گونه است.
کردارتان هرگونه که باشد، تقدیرتان همان‌گونه است.

روابط ما در زندگی به‌سان مثلثی می‌باشد که یک رأس آن خود من، رأس دیگر  افرادی که با آن‌ها در ارتباط هستم و رأس سوم آن را تعاملات ما با دیگران شکل می‌دهد؛ که قاعده مثلث و به معنای اساس و ریشه می‌باشد. در مثلث فضایی وجود دارد که ما  با  رفتار و عملکرد خود به آن رنگ و بو می‌بخشیم. اگر اعمال و رفتار ما با فکر، سنجیده و درست باشد فضای آن مملو از حال و عطری خوش خواهد بود و بالعکس اگر اعمال و رفتارمان زشت و ناپسند باشد، بوی بد و تعفن می‌دهد.

در این جهان تمام انسان‌ها موجودات نازنینی هستند که فطرتشان خوب است و  اگر زمانی رفتار ناخوشایندی از سوی کسی می‌بینیم، ممکن است دلیلش به جهت نادانی، عدم درکش از آموزش‌های درست و در نهایت نفهمیدن باشد.

حال برای اینکه فضای مثلث را مملو از حال خوب و خوش کنیم چه کاری باید انجام دهیم ؟ تنها پاسخی که می‌توان بر آن تأکید داشت این است که انسان‌ها در هر جا و در هر زمان از انتقاد، غیبت، بدگویی، تجسس در امور دیگران، سخن‌چینی، گله و شکایت و غیره دست بردارند و با آگاهی از آن دوری کنند. زیرا اگر در مسیر این رفتارها قرار گیرند ستون‌های این مثلث سست و شکننده می‌شود.

در ادامه مهندس دژاکام به سخنان مولانا اشاره کردند که می‌فرماید: اگر می‌خواهید درونتان سرشار از آرامش باشد، به چهار اصل در زندگی توجه کنید و آن را به کار بندید:

۱- اصل بی‌ثباتی: اشاره به این موضوع دارد که هیچ چیز باقی و ماندگار نیست و نخواهد بود تنها بی‌ثباتی است که می‌ماند و همه چیز تغییرپذیر است. هیچ‌گاه هیچ چیز را نمی‌توانیم تا همیشه داشته باشیم زیرا این قانون یکی از قوانین پایه‌ای این جهان است و ممکن است در جای دیگر در قبال آن دچار رنج و غم شویم.

۲- عدم مقایسه: هیچ‌گاه نباید خودمان را با دیگران قیاس کنیم. همه ما در زمانی که تولدمان مقدر شده است زندگی‌مان آغاز شده است و هریک در مسیر زندگی پستی و بلندی‌هایی را پشت سر گذاشته‌ایم و نباید پیوسته به این فکر کنیم که او چند پله از من جلوتر و من عقب‌تر هستم. باید  آگاه باشیم که قیاس باعث برهم زدن آرامش ما می‌شود.

۳- نیاز به توجه و توصیف: تعدادی از انسان‌ها گاهی نیازمند تعریف و تمجید هستند. افزایش سطح انرژی آنها با تمجید و تعریف از سوی دوستان و اطرافیان در خصوص داشته‌هایشان مثل زیبایی، ثروت، خانواده، دانش، شغل و غیره می‌باشد؛ و اگر روزی کسی نباشد که او را تأیید و تعریف کند، روزشان تاریک است و خالی از حال خوب خواهند بود.

۴-زندگی هیچ‌گاه همه چیز را هم‌زمان به ما هدیه نمی‌کند: ممکن است روزی آرزوی چیزی را که در ذهن و رویایمان داشته‌ایم و به آن فکر می‌کردیم به دست آوریم، ولی چیز دیگری را از دست بدهیم این قانون در جهان هستی و کائنات از قبل بوده و هست. پس آگاه باشیم همه چیز را با هم نمی‌توان داشت.

لازم به ذکر است بدانیم که انسان موجودی اجتماعی است و در جمع می‌تواند خود را پیدا کند. یاد بگیرد و آموزش دریافت کند و براساس انتخاب خود، در مسیر درست یا نادرست قرار گیرد و به واسطه آموزش و رفتارهای درست با اطرافیانش، خود او نیز در جایگاه احترام و ارزش قرار خواهد گرفت.

نویسنده: همسفر بهاره رهجوی همسفر الهام (لژیون چهارم)
رابط خبری همسفر نیلوفر رهجوی همسفر الهام (لژیون چهارم)
ویراستاری و ارسال: همسفر نرگس نگهبان سایت
همسفران نمایندگی یوسُف

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .