در سیدی ابلیس مهندس میفرمایند: مثلثی داریم که یک ضلع آن من، ضلع دیگر دوست من و در قائده، روابط بین ما است. فضای بین مثلث مربوط به روابط ما و اینکه ما چگونه عمل میکنیم، میباشد. گاهی اوقات با وارد شدن شخصی به مکانی، حال بقیه خراب میشود و بر عکس گاهی کسی وارد میشود که بوی خوش آشنایی دارد، این ما هستیم که باعث میشویم، فضای این مثلث عطرآگین شود یا سمی. این مهم بستگی به رفتار، گفتار و تفکرات من دارد. آدم بد وجود ندارد، ممکن است دانش و اگاهی من در روابط کم باشد که باعث شده باشد با دیگران برخورد خوبی نداشته باشم؛ ولی فطرتا آدم بدی نیستم.
اگر انسان کج خلقی و یا بداخلاقی میکند از عدم آگاهی او میباشد، انسانها در اثر جهل و ناآگاهی ظلم میکنند. فطرت انسان خوب است و به طرف کمال گرایش دارد؛ اگر ببیند که جایی ارزشمند است، سعی میکند با مال و جان هر کاری که از دستش بر میآید، انجام دهد. در مکانی که هستیم، نباید غیبت کنیم، با غیبت کردن در فضایی که هستیم شروع به سمپاشی میکنیم. خداوند در قرآن میفرمایند: گمان بد نبرید، تجسُس نکنید، شکایت نکنید، انتقاد نکنید، بازخواست نکنید، بازجویی نکنید، لجبازی نکنید، قهر نکنید.
اگر میخواهیم آرامش داشته باشیم؛ باید به این فرامین عمل کنیم. جناب مهندس از قول مولانا میفرمایند: اگر چهار چیز در زندگی را رعایت کنیم به آرامش میرسیم. اول؛ اینکه بپذیریم، هیچ چیز در هستی ثابت نیست، جوانی، زیبایی، فقر، ثروت، داشتن پدر و مادر و عزیزان برای همیشه در کنار ما قرار ندارند؛ ولی ممکن است، خیلی اتفاقات بیفتد که باعث تغییر همه آنها شود. خطر همیشه در کمین لحظه ای که در آن هستیم میباشد. در هستی همه چیز درحال حرکت است، صد سال پیش هیچ کدام از ما نبودیم و صد سال آینده هم هیچ کدام از ما نیستیم، ارزش نعمتهایی که داریم را بدانیم و تکتک لحظات را ارج نهیم.
دوم؛ قیاس است. ما هیچ وقت نباید وارد مقوله قیاس شویم. در قیاس همیشه؛ باید جلو را نگاه میکنیم، در حالیکه اگر به پشت سر نگاه کنیم، میبینیم که از خیلی آدمها جلوتریم. یکی کفش نداشت به خدا شکایت کرد و در راه کسی را دید که پا نداشت و گفت: خدایا شکر که اگر کفش ندارم پا دارم؛ پس انسان همیشه باید شکرگزار نعمتهایی که دارد باشد و زندگی خودش را با زندگی دیگران قیاس نکند. از زیباییهای طبیعت استفاده کند، از درختان، کوه و دریا لذت ببرد. بعضی از انسانها فقط پول پسانداز می کنند، پس انداز کردن خوب است؛ ولی به شرطی که بتوانی از آن پول در راه صحیح استفاده کنی.
سوم؛ اینکه در بند توجیه و توصیف دیگران نباشیم، اختیار خود را دست دیگران ندهیم و انرژی خود را از تعریف دیگران به دست نیاوریم و از وجود خود انرژی دریافت کنیم؛ باید سعی کنیم در صراط مستقیم باشیم و مردمدار و این اصل در روابط ما تاثیر زیادی دارد. شاد و غمگین بودن یا افسرده و پریشان بودن ما تحت تأثیر مواد شیمیایی، بیوشیمی و سیستم ایکس قرار دارد. با خوشحال بودن ما هورمون سرتونین و دوپامین ترشح میشود؛ ولی با استرس و اضطراب هورمون کورتیزول ترشح میشود؛ پس اختیار دست خود ما است که چگونه فکر و عمل کنیم.
مورد چهارم این است که در زندگی همه چیز را با هم به یک نفر نمیدهند. ممکن است، یکی سلامتی داشته باشد، دیگری فرزند، یکی پول داشته باشد، دیگری پدر و مادر و در آخر این ما هستیم که با روابط خود باعث میشویم، فضای مثلث عطرآگین شود یا متعفن، تنهایی خیلی بد است. درکنگره همه ما دور هم جمع هستیم؛ اگر کسی حالش خوب نباشد، دوستانش احوال او را میپرسند، ارزش این جمعها را باید بدانیم.
رابط خبری: همسفر سمیه (عضو لژیون سردار)
نویسنده: همسفر ژیلا راهنمای تازه واردین (عضو لژیون سردار)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا (عضو لژیون سردار) نگهبان سایت
عکس: همسفر منیره مرزبان خبری (عضو لژیون سردار)
همسفران نمایندگی صفادشت
- تعداد بازدید از این مطلب :
128