برخی از صفات ثابت هستند و هرگز تغییر نمیکنند، مثلا صفت بارز شیر درندگی است یا صفت اصلی زغال سیاهی است (ما زغال سبز یا زرد نداریم). صفت گذشته فقط در انسان جاری است؛ چون فقط انسان است که دارای قدرت اختیار میباشد و میتواند انتخاب کند که در کدام مسیر حرکت کند.
در وادی هشتم آموختیم که با حرکت راه نمایان میشود و در وادی نهم آموختیم؛ باید با آموزش و یادگیری در طول زمان نقطه تحمل و ظرفیت خود را بالا ببریم و ویژگیهای ناپسند و نقاط ضعف خود را بشناسیم و آرامآرام با تلاش و کوشش بر آنها غلبه کنیم.
صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون انسان جاری است و در حرکت است؛ همانطور که هستی و زندگی نیز جاری است؛ یعنی انسان میتواند آن صفت یا ویژگی خودش را در هر شرایطی تغییر بدهد. آدم چاق یا بیسواد محکوم به چاقی یا بیسوادی نیست و میتواند، صفت چاقی یا بیسوادی خودش را تغییر بدهد.
این وادی میگوید که اگر هم خوب باشی، میتوانی بد بشوی! امروز ثروتمند باشی، فردا ممکن است فقیر بشوی! الان جوان هستیم، فردا پیر میشویم؛ پس هیچ چیز ثابت نیست. انسان اختیار کامل دارد و میتواند صفتهای ناپسند خود را تغییر بدهد تا رحمت خداوند شامل حال او گردد؛ بنابراین بازگشت برای همه وجود دارد.
نکته قابل توجه این است که به هر جایگاه و نقطهای که برسیم؛ باید تلاش کنیم که آن جایگاه را حفظ کنیم، نه اینکه مغرور شویم یا دچار منیت شویم چراکه منجر به سقوط انسان میشود.
نویسنده: همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم)
رابط خبری: همسفر هاجر رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم)
ویراستاری و ارسال: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز (لژیون دهم)
نمایندگی همسفران شمس
- تعداد بازدید از این مطلب :
123