همسفر محبوبه:
ابتدا به این سوال می پردازیم که معرکه گیری چگونه به وجود می آید و عناصر آن چیست؟ در اثر کمبود علم و دانش، عدم آگاهی، حسادت و منیت بهوجود می آید و کسی که میخواهد از اینها به دور باشد، شکست نخورد و از تاریکی به طرف روشنایی حرکت کند باید در مقابل جهل و نا آگاهی ایستادگی کند و از معرکه گیری دوری کند و ذهنش را از بدیها پاک کند. جا دارد که در این لحظه خداوند بزرگ را شکر کنم که ما با آمدن به کنگره۶۰ آموختیم که هر ضدارزشی که بر سر راهمان آمد با ارزشها آن را تغییر دهیم بنابراین معرکه گیری از یک شکست شروع می شود و انسانها باید با سعی و تلاش و آموزش و همت خودشان بتوانند از القائات و الهامات آلوده ای که به سراغشان می آید و سبب معرکه گیری آن ها می شود دوری کنند و در مسیر مثبت حرکت کنند. شخص بعد از یک اشتباهی که مرتکب می شود به جای پذیرفتن اشتباه خود دست به معرکه گیری می زند و برای پوشاندن اشتباهی که کرده است صورت حق به جانب می گیرد و دیگران را مقصر می داند بعد از این دست به توطئه گری می زند و توهینها و بی عدالتی ها از همین جا شروع می شود نکته جالب اینجا است که به جای قربانی دیگران فرد خودش قربانی می شود اگر افراد دانا نباشند آنها هم همراه آن شخص قربانی می شوند. در کنگره به ما آموزش داده شده است که معرکه گیری نکنیم، کسی را مقصر ندانیم و به همه احترام بگذاریم. انسان وقتی وارد مرحله معرکه گیری می شود دیگر هیچ یادگیری از آموزشها وجود ندارد و انسان کاری را می کند که نباید بکند و از هر مرحله از آموزش و زندگی کردن سالم و اتفاقات خوب عقب می ماند زیرا که انسان در این مرحله به جای مشاهده اشتباه خود و درس گرفتن از آن و حل مشکل به دنبال پوشاندن اشتباهات خود با مقصر جلوه دادن دیگران و تغییر دادن صورت مسئله است.
همسفر ربابه:
دربارۀ دستور جلسه رابطه معرکه گیری و یادگیری میخواهم بگویم ما انسان ها چند نوع معرکه گیری داریم، در کشورهای مختلف و در ایران معرکهگیری به نوعی نمایشی و سنتی است معرکهگیری به شکل نمایش برای سرگرم کردن مردم است که از حرکت قدرتی مثل پاره کردن زنجیر با زور بازو یا شکاندن سنگ با دست یا بازی با مار سمی است و ما میتوانیم بگوییم معرکهگیری در وجود همه انسانها است. شخص وقتی در کاری شکست خورده و یا میخورد و یا نمیتواند به نتیجه برسد شروع میکند به معرکهگیری و وقتی که شخصی به تاریکی فرو میرود که خیلی ادعای زیادی دارد که مثلاً میگوید من مواد مخدر مصرف نمی کنم برای همه معرکهگیری میکند، این آدم ها به خیال خودشان مصرف کننده نیستند در حالیکه تمام زندگیشان شده مواد مخدر و بدون مواد قادر به انجام کارهای روزمره خود نیستند. معرکهگیری به این معنا است که من با جهل و نادانی خود اشتباهاتم را پر و بال میدادم و فکر میکردم کاری که میکنم درست است و خدا را شکر میکنم که خداوند کنگره۶۰ را سر راه من قرار داد و من وقتی که به کنگره۶۰ آمدم با آموزشهایی که گرفتم با خودم گفتم اگر میخواهی تغییر کنی باید از معرکهگیری دور باشی چون در مقابل معرکهگیری یادگیری است. من در کنگره یاد گرفتم شخصی که معرکه گیر باشد برای همه نسخه میپیچد.
همسفر معصومه:
دستور جلسه این هفته در مورد معرکهگیری و یادگیری میباشد. کنگره جای یادگیری و آموزش است یادگیری هم کسب دانش است و هم ایجاد تغییر در رفتار و عواطف با استفاده از دانش است که از جمله ویژگی های انسان هایی است که استعداد خاصی در یادگیری دارند پس حیطه یادگیری بسیار گسترده است برای همگان در سطح های از تازه وارد گرفته تا مسافر سفر اول و سفر دوم، راهنما، مرزبان، ایجنت، اسیستانت، دیدبان نگهبان و... نیازمند آموزش هستند. آموزش بدون یادگیری توانایی تفکر در آن زمینه را از افراد سلب میکند. آموزش و یادگیری مفاهیمی هستند که به طور نزدیک با یکدیگر در ارتباط میباشند. معرکهگیری ما را از عمل سالم زندگی کردن دور میکند. من در کنگره۶۰ آموختم که ابتدا باید فکرم سالم باشد تا در عمل هم کارهایم سالم باشد. از مسافرم سپاسگزارم که به واسطه ایشان من به کنگره ۶۰ آمدم و از آموزش های ناب آقای مهندس توانستم برخوردار باشم. امیدوارم بتوانم در مسیر زندگی ام همواره دنبال یادگیری باشم نه معرکه گیری.
همسفر مهناز:
مفهوم واژۀ یادگیری در کنگره۶۰ به مسئله آموزش است و به دنبال آن یادگیری به دانایی برمیگردد، به نظر من یادگیری و آموزش برای هر فرد بالا بردن دانایی خودش است که تجربه و آموزش را در وجود خود به حد نصاب می رساند و هر موضوعی که پیش می آید من نباید به حواشی موضوع بپردازیم بلکه باید از آن اتفاق آموزش بگیرم تا برای من تجربه شود. معرکه گیری هم به مفهوم نقطه مقابل یادگیری می باشد و ریشه در جهل و نادانی و ناآگاه بودن فرد دارد. انسان معرکه گیر یک فرد ناتوان است و برای اینکه اشتباه خود را نپذیرد به دنبال بهانه جویی می رود پس در نهایت نتیجه میگیریم یادگیری نشان از آگاهی دارد و معرکه گیری نشانۀ جهل و ناآگاهی است. امیدواریم با آموزش های جامع و کاملی که از کنگره۶۰ میگیرم یادگیری ها را بالا برده و به اشتباهات و عیب ها و نقص های خود بیشتر پی ببرم. رابطه ای که می توانیم بین یادگیری و معرکه گیری قرار دهیم این است که اگر فردی تمام تلاش خود را برای یادگیری بکند و همیشه خواهان بالا بردن آموزش و دانایی باشد از معرکه گیری به دور است و هر چه از یادگیری و آموزش دور باشد به معرکه گیری که ترس و نااُمیدی است بیشتر نزدیک می شود و باعث میشود فرد عيب ها و نقص های خود را نبیند و در نتیجه فرد اعتماد به نفس خود را در جامعه به کل از دست می دهد. در سی دی یادگیری و معرکه گیری آقای مهندس می فرمایند: یادگیری فقط برای مشق و امتحان نیست اصولاً زندگی خودش یادگیری است یادگیری در تمام زمینه ها وجود دارد، عوض کردن موضوع و موضوع را تبدیل کردن به چیزی دیگر معرکه گیری است.
ویرایش: همسفر نرگس، راهنما همسفر زینب (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر رها (نگهبان سایت)
همسفران نمایندگی دکتر مسعود
- تعداد بازدید از این مطلب :
20