به نام قدرت مطلق الله
سلام، زهرا هستم همسفر
هرگاه ما جایگاه خود را در زندگی از دیگران بالاتر بدانیم، دچار منیت میشویم. این منیت درصدش در همه افراد متفاوت است، بعضی افراد کمتر و بعضی افراد منیت بیشتری دارند.
اگر دانایی ما پایین باشد و جنبه و ظرفیتاش را نداشته باشیم، با کسب کوچکترین مقامی شروع به مقایسه خود با دیگران میکنیم، این مقایسه به وجود آورنده منیت است؛ خودم را مثال میزنم که در مسابقه والیبال، اول شدم و دیگران اول نشدند، این مقایسه کردن و خود را از دیگران سر دیدن به خاطر پایین بودن دانایی است.
درصورتیکه افراد دانا به این نکته واقفاند که استعداد و پارامترهای انسانها در تمام زمینهها، متفاوت است، با کسب مقام و رتبهای دچار منیت و غرور نمیشوند و خود را بالاتر از دیگران نمیدانند.
مسئله دیگر در مورد منیت، تنفر است که ما از دیگران بیش از حد، توقع احترام داریم که این باعث به وجود آمدن تنفر میشود. اگر کسی جایگاه ما را نادیده بگیرد، چون ما متوقع بودهایم و توقع ما برآورده نشده، از آن شخص متنفر میشویم. حالتهایی مثل خشونت٬ تنفر٬ کینه٬ حسادت و.... زیر شاخههای منیت است که باعث میشود، ما جایگاهمان را در هستی ازدست بدهیم و سرگردان شویم.
وقتی به خاطر منیت، در یک فرد احساس تنفر به وجود میآید، او از لحاظ درونی، دور خود حصاری میکشد و به این ترتیب، ارتباطش را با افراد و هستی از دست میدهد؛ آن گاه، تبادل انرژی برای او وجود ندارد و نمیتواند از هستی، تغذیه و دریافت انرژی داشته باشد.
همه انسانها نیاز به انرژی دارند و فردی که درگیر چرخه منیت و تنفر میشود، برای رسیدن به انرژی، از طریق کارهایی مثل تجاوز به حریم دیگران و مداخله در امور آنها، اقدام میکند که این نوعی دزدیدن انرژی است. چون این فرد، خود جوششی ندارد که بتواند تولید انرژی کند.
در نتیجه اگر دانایی لازم در من ایجاد شده باشد و دیگران کمتر از حدی که هستم هم به من احترام بگذارند؛ ممکن است ناراحت شوم؛ ولی احساس کینه و نفرت در من به وجود نمیآید.
حسهایی مانند نفرت، کینه، خشم، از منیت به وجود میآیند؛ وقتی منیت در ما به وجود آمد، باعث میشود که ما در تنهایی خود بمانیم، نتوانیم با دیگران ارتباط برقرار کنیم و از دیگران آموزش بگیریم.
اینجاست که منیت در مقابل آموزش قرار میگیرد و به ما اجازه نمیدهد که از دیگران انرژی و آموزش دریافت کنیم؛ از آنجایی که ما برای زندگی کردن، نیازمند انرژی هستیم، یا باید خودمان این انرژی را تولید کنیم و یا اینکه مجبور میشویم وارد حریم دیگران شده و انرژی دیگران را بگیریم.
برای اینکه ما بتوانیم انرژی را از درون خودمان تولید کنیم؛ باید درون ما شاد و پر نشاط باشد، خودمان را با دیگران مقایسه نکنیم و وارد حریم دیگران نشویم. پس باید سعی کنیم دانایی خود را بالا ببریم تا بتوانیم منیتها را در درون خودشناسایی کنیم و در راستای درمان آنها در تلاش باشیم، تا بتوانیم در زندگی به صلح و آرامش برسیم.
منبع: سیدی منیت
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مولود (لژیون یازدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر فرحناز رهجوی راهنما همسفر عاطفه (لژیون اول)
همسفران نمایندگی اروند آبادان
- تعداد بازدید از این مطلب :
78