آقای مهندس میفرمایند: «مسئله جهانبینی بسیار مهم است؛ زیرا پایه تفکرات ما جهانبینی هست. پایه جهانبینی، روان و فیزیولوژی است. روان که به تعریف جناب مهندس خلق و خوی انسان در صور آشکار و پنهان و در تعریف کاملتر کنش و واکنش انسان در پندار، گفتار و کردار است. جهانبینی را در تمام موارد داریم. همه پیامبران میخواستند جهانبینی را یاد بدهند. جهانبینی، یعنی دیدن جهان، خود، خانواده، جامعه، کشور و دنیا. کسی که کارهای ضد ارزشی انجام میدهد، جهان بینی او خراب است.
هر کدام از وادیها جهانبینی را به ما آموزش می دهند. وادی چهاردهم که ۱۲ سیدی دارد و بسیار عظیم است؛ زیرا تمامی خلقت را در جهات مختلف پوشش میدهد و آن محبت است. محبت است که باعث جذب و به هم پیوستن میشود، محبت بین مولکولها هم هست. عشق در تمام ذرات هستی دمیده شده است، گرگی که به بچهاش عشق می ورزد، مادری که به خاطر فرزندش، جانش را فدا میکند تا به او آزاری نرسد، همه به خاطر محبت است. حال ممکن است ما پردهای بر روشنایی بکشیم و فکر کنیم همه چیز سیاه است و بر مبنای نبود روشنایی میباشد. بعضی انسانها گرفتار این مطلب میشوند و فکر میکنند همه چیز در ظلمت و سیاهی است، یکی از مسائل مهم این قضیه، ناامیدی است.
اگر بخواهیم همه چیز را بر مبنای ظلمت بگیریم، به طرف ناامیدی میرویم. بیمحبتی و ناامیدی انسان را از بین میبرد و باعث بسیاری از بیماریها میشود. تمام کتب آسمانی جهانبینی را به ما یاد میدهند؛ اما در به اجرا درآوردن آن، یعنی از قوه به فعل درآوردن آن بسیاری از مردم در تمام قرون و اعصار دچار مشکلات هستند. اگر هرآنچه الله در کتب آسمانی به ما گفته به کار برده میشد، اکنون همه در مدینه فاضله بودیم.
فرامین در همه ادیان هست، مانند: قتل نکنید، دزدی نکنید، شهادت دروغ ندهید، چشم طمع به مال و ناموس همسایه نداشته باشید، باادب و خوش رفتار باشید، امانتدار باشید، آرام و شمرده سخن بگویید، یتیمان را اکرام کنید و به مسکینان طعام دهید، در راه خدا انفاق کنید و ... اینها همه جهانبینی است، اگر ما اینها را اجرا میکردیم کجا به مشکل بر میخوردیم؟! برای خروج از ظلمت باید کلیدها را پیدا کنیم؛ اما هر صندوق یا هر موضوع یک کلید یا راه حل دارد که با شروع و انجام راهها پیدا میشود. مشکل اعتیاد یک کلید داشت و آن متدDST بود. هر کاری میخواهی بکنی، اول باید راه حل آن را پیدا کنی به قول معروف گز نکرده، پاره نکن یا نم نکرده، نتراش. مهم این است که اقدام کنی، برای انجام کار حرکت کنی راه پیدا میشود. حالا هر کاری میخواهی بکنی به نتیجه میرسی؛ ولی بستگی دارد که کار تو مثبت است یا منفی؟ آیا صفحه سفید است؟ با یک نقطه سیاه میتوان تمام صفحه را سیاه کرد، همان یین و یانگ است.
از یک تصویر سیاه که یک نقطه سفید است میتوان تمام صفحه را به روشنایی یا سفیدی تبدیل نمود و ما این را شروع نمودهایم. گاهی اوقات برای ما سختی زیادی فراهم میشود، درست است که آن بد است؛ اما در آن سختی و تنگنا راهی پیدا میکنیم و اگر با نگاه دیگری حرکت کنیم میتوانیم از آن تاریکی و ظلمت خارج شویم، مثل یادگیری موج سواری. گاهی اطراف انسان را مسائلی میپوشاند که انسان نمیتواند خود را ببیند؛ اما به درون برگشت میکند تا جهان دیگری را تجربه کند. باید بدانیم بعد از سختیها، آسانی است. سختیهایی که برای ما پیش میآید لعنت خدا نیست، بلکه رحمت خداوند است.
نویسنده و تایپ: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون بیست و دوم)
ویرایش: همسفر نسیم رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون بیست و دوم)
عکس: مرزبان خبری، همسفر ریحانه
ارسال: همسفر آرزو رهجوی راهنما همسفر هاجر (لژیون هفتم) نگهبان سایت
نمایندگی همسفران میرداماد اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
101