English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری آفت یادگیری است

معرکه‌گیری آفت یادگیری است

بنام قدرت مطلق الله
رابطه یادگیری و معرکه‌گیری
سلام دوستان مصطفی هستم یک مسافر در ابتدا از باری‌تعالی خداوند متعال ممنون و سپاسگزارم که کنگره ۶۰ را در مسیر من قرارداد. تا اینکه همیشه در حال آموزش و یادگیری باشم و همچنین از راهنمای بزرگوارم حسین آقای یاراحمدی تشکر و قدردانی می‌نمایم که همیشه در حال یادگیری و آموزش از ایشان می‌باشم.
قبل از هر چیز می‌خواستم در مورد یادگیری صحبت نمایم، یعنی آموزش و این یادگیری ممکن است در مورد هر چیزی باشد به طور مثال یادگیری و آموزش رانندگی یادگیری در مدرسه و دانشگاه در باب علم و دانش و یادگیری یک شغل فنی مثل مکانیکی، آشپزی، خیاطی و غیر... و اما معرکه‌گیری: معرکه‌گیری عامل یا عواملی هستند که همیشه در یک ساختار خلل ایجاد می‌کنند و مانع یادگیری می‌شوند و افکار و اندیشه را به سمت‌وسویی دیگر برده و از مسیر یادگیری خارج می‌نمایند. افرادی که معرکه‌گیری می‌کنند همه آنها با یکدیگر هم حس هستند و همیشه موضوعی را برای معرکه‌گیری دارند. این افراد برای توجیه‌کردن عملکرد بد و ناموفق خودشان همیشه قیافه حق‌به‌جانب گرفته و دیگران را مقصر می‌داند و همیشه موضوع یا مطلبی برای توجیه کار خودشان دارند.
برای معرکه‌گیری سه مؤلفه نیاز است اول یک شخص معرکه‌گیر که همیشه خود را توجیه می‌کند یا بهتر است بگویم برای فرار از بار مسئولیت خود از هر دستاویزی استفاده می‌نماید تا خود را خوب جلوه دهد. دوم اینکه موضوع معرکه‌گیری به مسئله یادگیری و آموزش هیچ ارتباطی ندارد و خارج از بحث آموزش و یادگیری بوده و همیشه در اصل یک مسیر انحرافی بوده که اصلاً مقصد مشخصی ندارد و بیراهه محسوب می‌گردد. سوم اینکه شخص معرکه‌گیر یک مخاطب نیز می‌خواهد که این مخاطب باید با وی هم حس باشد و او و سخنانش را تأیید نماید. پس گفتیم برای معرکه‌گیری سه مؤلفه ۱- شخص معرکه‌گیر ۲- موضوع معرکه‌گیری ۳- مخاطب معرکه‌گیری نیاز است و لازم است بگویم که اگر مخاطب وی هم حس او نباشد ممکن است معرکه‌گیری وی به مجادله و دعوا تبدیل شود که در این صورت وی ممکن است موضوع را عوض کرده و از موضوعات دیگری استفاده نماید و با آنها خود را توجیه نماید و دیگران را مقصر جلوه دهد. در اینجا داخل پرانتز به نکته‌ای اشاره می‌نمایم که معرکه‌گیری‌ها همیشه با یک‌شکل ظاهر نمی‌شوند و ممکن است معرکه‌گیری با اشکال مختلف و اشخاص گوناگون شکل بگیرد و اینکه گاهی اوقات و ناخواسته خودمان هم ممکن است در برخی از معرکه‌گیری‌ها حضور داشته باشیم و باید به این موضوع توجه داشته باشیم که در این بازی حضور پیدا نکنیم؛ چون عواقب خوبی ندارد و نهایتاً می‌خواهم ارتباط یادگیری با معرکه‌گیری را بگویم که این دو موضوع هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند یعنی اینکه؛ یادگیری انسان را در جهت رشد و تعالی و کمال پیش برده و به درجات عالی و متعالی می‌رساند؛ ولی برعکس  معرکه‌گیری نقطه مقابل یادگیری بوده و تفکرات و باورهای غلط شخص معرکه‌گیر باعث تنزل و انحراف مسیر وی شده و در نهایت سقوط می‌نماید و از عواقب بدی برخوردار می‌شود.
نکته: اینکه می‌توان از شخص معرکه‌گیر در جهت و در قالب آموزش و پیش برد اهداف خود و همچنین رشد و تعالی خود استفاده نمود و این تنها نکته مثبت این ارتباط یعنی رابطه یادگیری و معرکه‌گیری است و جان کلام اینکه که هر جایی که معرکه‌گیری باشد از یادگیری خبری نیست و معرکه‌گیری آفت یادگیری است.
از گروه سایت شعبه شادآباد از مرزبانی و ایجنت محترم و راهنمای بزرگوارم حسین آقای احمدی تقدیر و تشکر می‌نمایم. از اینکه به صحبت بنده توجه فرمودید ممنون و سپاسگزارم.


نویسنده: مسافر مصطفی (لژیون بیست و نهم)


تنظیم و ارسال :واحد سایت نمایندگی شاد آباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .