English Version
This Site Is Available In English

بهانه‌گیری مقدمه‌ای برای معرکه‌گیری

بهانه‌گیری مقدمه‌ای برای معرکه‌گیری

یازدهمین جلسه از دوره پنجم کارگاه‌های مجازی کنگره‌۶۰ همسفران نمایندگی اسلامشهر با استادی راهنما همسفر بیتا با دستور جلسه (رابطه یادگیری با معرکه‌گیری) روز شنبه ۲۵ آبان‌ماه ۱۴۰۳ آغاز به‌کار کرد.

سخنان استاد:
دستور‌جلسه امروز درباره رابطه یادگیری و معرکه‌گیری است؛ این دو کلمه متضاد می‌باشد که رابطه معکوسی نسبت به هم دارند. در یادگیری آموزش صورت می‌گیرد، معرکه‌گیری نقطه مقابل یادگیری است. اعضای کنگره‌۶۰ همواره در‌حال یادگیری می‌باشند و سعی می‌کنند از معرکه‌گیری پرهیز کنند. وقتی این دو کلمه کنار هم قرار می‌گیرد برای ما پیامی دارد؛ اگر هر‌کدام از آن‌ها در درونِ ما قوی شود می‌تواند سدی در مقابل آن یکی باشد؛ اگر یادگیری قوی و محکم باشد، می‌تواند سد محکمی در مقابل معرکه‌گیری باشد و بالعکس.


اصلاً یادگیری یعنی چه؟ استاد امین در جزوه جهان بینی به زیبایی این مفهوم را شکافته‌اند. مثلث دانایی از سه ضلع تفکر، تجربه و آموزش تشکیل شده؛ که باید هر سه ضلع با هم رشد کنند مگر نه به نتیجه مطلوبی نمی‌رسیم. مقابل این مثلث، مثلث جهالت است، که از سه ضلع ترس، ناامیدی و منیت تشکیل شده‌است که این مثلث ارتباط تنگاتنگی با معرکه‌گیری دارد. ما دو نوع معرکه‌گیری که درونی و بیرونی می‌باشد. معرکه‌گیری در درون ما بارها و بارها اتفاق می‌افتد.

کجا معرکه‌گیری می‌کنیم؟ در ذهنمان و درونمان. چه زمانی معرکه‌گیری می‌کنیم؟زمانی‌که من نقطه ضعف یا ایرادی دارم و نمی‌خواهم آن را برطرف کنم. همسفران در بدو ورود به کنگره‌ ۶۰ دچار معرکه‌گیری ذهنی می‌باشند، که از نوع معرکه‌گیری درونی است و بیش‌تر در ذهن و تفکرات خود معرکه می‌گیرند. ولی در ادامه مسیر با آموزش گرفتن، مطالعه کتاب‌ها، جزوات کنگره، گوش کردن به سی‌دی‌ها و نوشتن آن‌ها به دانایی و آگاهی می‌رسند، در نتیجه ناخودآگاه از معرکه‌گیری فاصله می‌گیرند. سکون در زندگی و عدم حرکت به خاطر معرکه‌گیری می‌باشد. در کنگره‌۶۰ کسی‌که خوب سفر کند به درمان می‌رسد و مطیع حرف راهنما خود می‌باشد. کسی می‌تواند خدمتگزار باشد که فرمانبردار باشد، فرمان‌برداری برای دوری از معرکه گیری لازم است. وقتی فرمانبردار نباشیم، شروع به بهانه‌گیری می‌کنیم و بهانه‌گیری مقدمه‌ای است برای معرکه‌گیری و این همان توقف آموزش است که منجر به توقف فرایند دانایی در انسان می‌شود.


آقای مهندس درباره این موضوع می‌فرمایند: کنگره مانند گردباد سبزی در حال چرخش است هر‌کس نافرمانی و معرکه‌گیری را پیشه خود کند ذره‌ذره به کناره‌ کشیده شده و به بیرون پرتاب می‌شود، و کسانی هم که به فکر یادگیری و آموزش گرفتن می‌باشند به درون گردباد می‌آیند و مسلماً به چرخش خود ادامه می‌دهند تا صعود کنند. همچنین آقای مهندس در سی‌دی سفیر سلامت‌۴ فرمودند: تا زمانی‌که ما کاری را انجام نداده‌ایم نباید راجع‌به آن صحبت کنیم و خود را سر زبان‌ها بیندازیم چون ممکن است مسائل زیادی پیش بیاید و آن کار به سرانجام نرسد. به نظر من شاید این کار نوعی معرکه‌گیری باشد.

مسئله مهم در یادگیری در این است که من مطالبی را که آموزش دیده‌ام در زندگی خود کاربردی کنم و به مرحله عمل برسانم در چنین موقعیتی از صفات ضد‌ارزشی ذره‌ذره فاصله خواهم گرفت و به سمت ارزش‌ها و نیکی‌ها قدم بر‌خواهم داشت. در آخر معرکه‌گیری سرگرمی است اما یادگیری دلگرمی است.

نویسنده: راهنما همسفر بیتا 

رابط‌خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر بیتا(لژیون پنجم)

ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر نازنین 

همسفران نمایندگی اسلامشهر 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .