جلسه سوم از دوره سوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ملاصدرا با استادی راهنما همسفر نجمه و با دستورجلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» در روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
ابتدا خداوند را به خاطر حضورم در کنگره۶۰ و دریافت آموزشها بسیار شاکر و سپاسگزار هستم. دستورجلسه این هفته «رابطه یادگیری و معرکهگیری» است. یادگیری به معنی فرا گرفتن و آموزش است. خلقت انسان برپایه اصول یادگیری طراحی شده است و انسان بایستی همیشه در حال یادگیری باشد؛ به فرموده استاد سردار انسان برای آموزش و سپس خدمت درست پا به هستی میگذارد. وجود مشکلات در زندگی انسان به خاطر آموزش اوست تا از مشکلات درس عبرت بگیرد و بتواند به مسیر تکاملی خود ادامه بدهد.
اکنون در مورد معرکهگیری صحبت میکنیم؛ به کاری که در قدیم مارگیرها و درویشها انجام میدادند و با حرکات خود دستهای از انسانها را دور خود جمع میکردند، معرکهگیری گفته میشد؛ اما انسانهایی نیز وجود دارند که زمانی مرتکب اشتباهی میشوند و بهجای اینکه از اشتباهات خود درس بگیرند، دیگران را مقصر میدانند؛ بنابراین زمانیکه از خطا و اشتباه آنها سؤال میشود بهجای آموزش و توضیحات منطقی با ایراد گرفتن از بقیه وارد حاشیه میشوند و شروع به نق زدن و معرکهگیری میکنند.
با توجه به سیدی عناصر معرکهگیری، کمبود دانش، حسادت، خودخواهی، منیت و شکست در اهداف باعث بروز معرکهگیری میشود. زمانیکه انسان در رسیدن به اهداف خود شکست میخورد بر سر یک دو راهی قرار میگیرد که با اختیار خود یکی را انتخاب میکند؛ بنابراین یک راه این است که به جلو حرکت کند و اشتباه خود را که باعث شکست او شده پیدا کند و از آن درس بگیرد و راه دیگر اینکه در جا بزند، عقبگرد کند و بر جهل خود پافشاری کند که در این صورت در جهل خود بیشتر فرو میرود؛ بهعنوان مثال بنده بهعنوان یک راهنما از قوانین کنگره۶۰ پیروی نمیکنم، در انجام مسئولیت خود کوتاهی میکنم و زمانیکه در مورد این کار از من سؤال شود بهجای اصلاح خود و معذرت خواهی، صورت حق به جانب میگیرم، خود را مظلوم قلمداد میکنم و با محکوم کردن دیگران وارد معرکهگیری میشوم یا میتوانم مسئولیت خود را به درستی انجام دهم و اگر فردی با سخن خود مرا رنجیده خاطر کرد بهجای معرکهگیری و پشت سر او حرف زدن با سلاح عشق و محبت وارد شوم یا او را ببخشم، این مسئله را برای خود حل کنم یا خود فرد را در جریان ماجرا قرار دهم که بهطور قطع در اینصورت او از من دلجویی و رفع سوءتفاهم خواهد کرد.
زمانیکه که من وارد معرکهگیری شوم، دیگر نمیتوانم آموزشها را دریافت کنم که برای جلوگیری از معرکهگیری، منِ راهنما باید پویا بوده و مرتب با خواندن مطالب کنگره و نوشتن سیدیها در حال آموزش و حرکت باشم. اگر کسی میخواهد از معرکهگیری دور بماند، باید آموزشهای لازم را دیده باشد. درواقع همانگونه که آقای مهندس در سیدی مثلث شناخت میفرمایند: ما باید ابتدا در مورد موضوع شناخت داشته باشیم، سپس به تشخیص برسیم تا بتوانیم عمل یا نتیجه درستی داشته باشیم که ما در کنگره۶۰ با نوشتن سیدیها بهترین آموزشها را دریافت میکنیم، به شناخت لازم میرسیم، در جهانبینی از تجربیات دیگران استفاده میکنیم، سپس وارد خدمت شده و دراین صورت از حاشیهها دور میشویم.
آقای مهندس در سیدی نامه۹ میفرمایند: سازگاری یک هنر است که من بایستی بتوانم در هر محیطی با اطرافیان خود سازگار باشم و با همه درست برخورد کنم که در اینصورت از آرامش بیشتری برخوردار خواهم بود. زمانیکه سازگار باشم جذب آن سیستم و در غیر اینصورت طرد میشوم. اگر من با ورود به سیستم آموزشی کنگره حالم خراب میشود و لذتی از آن نمیبرم، باید بدانم که در مسیر درستی حرکت نمیکنم و هنوز با آن سازگار نشدهام. زمانیکه شخصی معرکهگیری میکند، من باید هوشیار باشم که وارد معرکهگیری او نشوم و بتوانم تشخیص بدهم که هدف او از این کار یا این سخن چیست و به چه منظور این عمل را انجام میدهد!
در پایان از بنیان کنگره۶۰ جناب مهندس حسین دژاکام و خانواده محترم ایشان که چنین بستر آموزشی را برای ما همسفران مهیا کردهاند؛ تشکر و قدردانی میکنم و از درگاه خداوند متعال سلامتی و طول عمر برای ایشان خواستارم.
تایپ و ویرایش: راهنما همسفر نجمه (لژیون نهم)
ارسال: همسفر زکیه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون ششم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیکآباد)
- تعداد بازدید از این مطلب :
135