جلسه پنجم از دوره اول کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی ارگ کرمان با استادی همسفر سارا با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
در مورد دستورجلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» باید به این اشاره کنم که، یادگیری یعنی فرد، در هرلحظه و هرمکانی که هست بهدنبال بالا بردن دانایی خودش باشد که این یعنی: تفکر، تجربه و آموزش و معرکهگیری یعنی وجود سه صفت: ترس، منیت و ناامیدی در انسان. رابطه منیت با معرکهگیری درهم آمیخته است. کسی که مهربان و خالی از منیت و غرور باشد به جای معرکهگیری، آموزشها را در زندگی خود کاربردی میکند. من همیشه باید این را بدانم که اگر مشکلی بوجود آمده است ابتدا آن را بپذیرم و دنبال مقصر کردن دیگران نباشم، بلکه به دنبال راهحل برای آن مشکل بگردم.
انسان معرکهگیر یک فرد ناتوان است و برای اینکه مشکل پیشآمده را قبول نکند به دنبال بهانه میرود. معرکهگیری به این معنا است که من با جهل خود اشتباهات خود را پَروبال میدادم، فکر میکردم کاری که میکنم درست است و از دیگران توقع داشتم که مرا در این باورغلط همراهی کنند، اما کنگره این آموزش را به من داد که اگر میخواهم تغییر کنم باید از معرکهگیری دوری کنم. معرکهگیری یعنی زیاد شدن نیروی منفی و هدف این نیروهای منفی آلوده کردن حس است.
در جهانبینی میخوانیم که نیروهای الهی و مثبت، انرژی تولید میکنند و نیروهای منفی، انرژی را سرقت میکنند، پس کسیکه در کنگره معرکهگیر است به دلیل اینکه نمیخواهد آموزش ببیند و همیشه دوربینش روی دیگران است، انرژی خود را از دست میدهد و برای بهدستآوردن این انرژی باید از انرژی دیگران استفاده کند و ما باید در کنگره مواظب اینگونه افراد باشیم و بدانیم که نیروهای منفی یا مخرب فقط کارشان این است که حس انسان را آلوده کنند.
تجربه نشان داده است کسانیکه آموزش میبینند و خدمت میکنند خیلی کم به حاشیه کشیده میشوند و دراصل باید یاد بگیریم که بازیگر باشیم، هرچه تماشاچی باشیم درگیری ما در حاشیهها بیشتر میشود. وقتی موضوعی را رها میکنیم و دیگر پیرامونش صحبت نمیکنیم، اولین اتفاقی که میافتد، این است که ذهن ما آرام میشود و انسان با ذهن آرام، بهتر میتواند تصمیم بگیرد تا با ذهنی شلوغ. وقتیکه ذهن آرام گیرد آنوقت مثلث دانایی بهتر کار خواهد کرد و اگر به دنبال معرکهگیری باشیم، فرصت یادگیری را از دست خواهیم داد.
من از این دستورجلسه پُرمحتوا آموختم که باید با آموزش گرفتن و یادگیری از معرکهگیری فاصله بگیرم و بیدلیل نیست که آقای مهندس این دو مقوله را در کنار هم قرار دادهاند. چراکه این دو مسئله همانند دو کفه ترازو هستند، هرچه سطح یادگیری و دانش و معرفت بالا برود، کفه دیگر ترازو که همان معرکهگیری است پایین میرود. انسانها باید همیشه در حال یادگیری باشند؛ چون سکون و آموزش نگرفتن، انسان را به سمت تاریکی و جهالت میکشاند. اگر ما آموزش دیده باشیم و ادب و نزاکت را یاد گرفته باشیم هیچگاه معرکهگیری نمیکنیم. انسان معرکهگیر هیچگاه نمیتواند آموزش بگیرد. یادگیری یعنی: فراگرفتن و دریافت آموزش و اطلاعات مثبت و مفید. کنگره۶۰ جای یادگیری و آموزش است. استاد سردار میگویند: «همه ما برای خدمتکردن و آموزشگرفتن پا به حیات نهادهایم، ابتدا آموزش بگیریم و سپس خدمت درست انجام دهیم.»
در کنگره۶۰ اگر کسی در حال یادگیری و خدمت نباشد از مسیر خارج میشود و بهقولمعروف اگر افسار نفس و خواستههای آن را در دست نگیریم، نفس افسار ما را در دست خواهد گرفت و به سویی میبرد که خود میخواهد. من دشمن بیرونی ندارم و تنها دشمن من فقط خود من هستم که میتوانم به خودم آسیب برسانم، این از جهل و نادانی من است و ممکن است در درون هر انسانی باشد؛ برای همین باید بیاموزم، یاد بگیرم و عمل کنم. باید ساخته بشوم و برای ساخته شدن باید بیاموزم تا به درجهای که ممکن است برسم. انشاءالله بتوانیم از حاشیهها دوری کنیم و به آموزشهایی که گرفتهایم عمل کنیم و بدانیم که هیچگاه آموزش گرفتن پایان نمییابد.
نویسنده: همسفر سارا رهجوی تغذیه سالم (شعبهکریمان)
رابط خبری: راهنمای تغذیه سالم همسفر فائزه
ویرایش و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه(لژیون دوم) نگهبانسایت
- تعداد بازدید از این مطلب :
84