English Version
This Site Is Available In English

یادگیری انسان به‌واسطه روح

یادگیری انسان به‌واسطه روح

جلسه چهارم از دوره دوم کارگاه‌های آموزش مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دماوند با استادی راهنمای ویلیام وایت همسفر فاطمه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

سخنان استاد:

خداوند را شاکرم که به من فرصت داد در این جایگاه خدمت کنم. در باب دستور جلسه رابطه یادگیری و معرکه‌گیری صحبت‌هایم را با یک سؤال و جواب از یک آیه از کلام الله شروع می‌کنم. به چه واسطه‌ای انسان یاد می‌گیرد؟ ( وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ ۖ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّي وَمَا أُوتِيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِيلًا). انسان به واسطه روح یاد می‌گیرد؛ روح استاد خوبی‌ها است و به انسان کمک می‌کند تا بتواند از آموزش‌ها برخوردار باشد و انسان برای این‌که همیشه بتواند از آموزش‌ها برخوردار باشد؛ باید حتماً استاد داشته باشد. در کنگره۶۰ این مهم برای ما فراهم شده است که با حضور در لژیون‌ها و از طریق سی‌دی‌ها که هر کدام از آن‌ها فرای یک کتاب است می‌توانیم استفاده کنیم. 

حرف از روح به میان آمد و باید به این نکته اشاره کنیم زمانی که درون من از خشم، نفرت، عصبانیت، منیت و تاریکی پر باشد همه این‌ها عاملی هستند که من نتوانم به سمت آموزش حرکت کنم؛ اما زمانی که در درون من خواسته تغییر و تبدیل صورت بگیرد و در مسیر فراگیری علم و آگاهی حرکت کنم این امر باعث قدرت روح در من می‌شود که به حرکت در می‌آید و آنجا است که انسان می‌تواند به تمام موانع‌ها غلبه پیدا کند و آموزش‌پذیر شود و این شروع پالایش و تزکیه در من است. حال می‌خواهیم یک تعریفی از معرکه‌گیری داشته باشیم و این‌که بدانیم در چه زمانی معرکه‌گیری رخ خواهد داد. 

تعریفی که ما از معرکه‌گیری داریم این است که فردی بساطی را پهن می‌کند و از توانایی خود در رابطه با یک موضوعی که دارد استفاده می‌کند و آن را به نمایش می‌گذارد و تعدادی از افراد را گرد خود جمع می‌کند و معرکه می‌گیرد؛ مثلاً زنجیر پاره می‌کند، شعبده بازی و یا رمالی می‌کند و این کارها را معرکه‌گیری می‌گویند که مردم را سرگرم می‌کنند. در اینجا سؤالی پیش می‌آید که چه افرادی به دور معرکه‌گیرها جمع می‌شوند؟ افرادی که به دنبال سرگرمی یا فرار از واقعیت‌ها هستند به تماشای معرکه‌گیرها می‌پردازند. امروزه ما این‌ بساط‌ها را کمتر می‌بینیم؛ اما چیزی که بسیار مشهود است و ما با آن سر و کار داریم معرکه‌گیری در درون خودمان است که آن هم در اثر کمبود دانش یا وجود منیت یا در کل مثلث جهالت به وجود می‌آید و و مخاطبینی در کنار ما قرار می‌گیرند که آن‌ها هم در همین مدار قرار دارند.

به طور مثال وقتی انسان یک کاری را نمی‌تواند انجام بدهد یا آن را به خوبی نمی‌تواند انجام دهد باید پاسخگوی آن باشد. برای توجیه‌ کردن خود شروع به معرکه‌گیری می‌کند و صورت حق به‌جانب به خود می‌گیرد یا شروع به گفتگو‌ کردن با اطرافیان خود می‌کند و آن‌هایی که با آن شخص هم نظر باشند گرد او جمع می‌شوند و شروع به صحبت‌ کردن می‌کنند و بیشتر این مکالمه آن‌ها را به سمت پرتگاه و سقوط کردن یا همان حاشیه سوق می‌دهد. در اینجا توانایی و استعداد انسان علیه او حرکت کرده و او را در مسیری اشتباه قرار می‌دهد. برای جلوگیری از معرکه‌گیری باید بر یادگیری و رشد فردی تمرکز کرد و از حاشیه‌ها دوری کرد و مهم‌ترین مسئله این است که پذیرش را در خودمان تقویت کنیم؛ چرا که این حیله‌ها و این معرکه‌گیری‌ها تا یک زمانی و یک جایی شاید جوابگو باشد؛ اما از یک جایی به بعد دیگر نمی‌توانید از آن استفاده کنید.

حافظ می‌گوید:
صوفی نهاد دام و سَرِ حُقِّه، باز کرد 
بنیادِ مکر با فلکِ حُقِّه‌باز کرد 
بازیِ چرخ بشکندش بیضه در کلاه 
زیرا که عَرضِ شعبده با اهلِ راز کرد  

آقای مهندس می‌فرمایند: رابطه یادگیری و معرکه‌گیری به‌نوعی به دو مسیر متفاوت اشاره دارد. یادگیری فرآیندی است که در آن فرد اطلاعات و مهارت‌های جدید را کسب می‌کند در حالی که معرکه‌گیری به فعالیت‌هایی اشاره دارد که بیشتر بر جلب توجه و نمایش متمرکز است. این دو فعالیت معمولاً همزمان نمی‌توانند وجود داشته باشند؛ زیرا در زمان یادگیری تمرکز بر روی جذب اطلاعات است و در زمان معرکه‌گیری فرد ممکن است از یادگیری غافل شود؛ بنابراین این دو مانند دو راه مجزا هستند که مبدأ و مقصد متفاوتی دارند. حال برای جلوگیری از معرکه‌گیری، به افزایش آگاهی، آموزش و ارتقاء دانش افراد درباره موضوعات مختلف می‌تواند از معرکه‌گیری جلوگیری کند و همین‌طور ایجاد انگیزه، تعیین اهداف مشخص و ایجاد انگیزه در افراد برای یادگیری و رشد شخصی نقش مهمی در کاهش رفتارهای معرکه‌گیرانه دارد و می‌توان توجه کرد.

نویسنده: راهنمای ویلیام وایت همسفر فاطمه
عکس و ویراستاری: مرزبان خبری همسفر فاطمه
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون اول)
همسفران نمایندگی دماوند

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .