English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری، نقطه مقابل یادگیری است

معرکه‌گیری، نقطه مقابل یادگیری است

جلسه سوم از دوره سوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی آبیک به استادی همسفر شکوفه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه 26 آبان ماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:

یادگیری و فراگیری، تنها برای درس‌خواندن و امتحانات نیست! بلکه خلقت انسان‌ها هم بر پایه اصول یادگیری بنا نهاده شده است.

در کنگره ۶۰، مفهوم یادگیری با مسئله‌آموزش و به دنبال آن دانایی است؛ بنابراین همه ما باید به دنبال یادگیری به طور اصولی باشیم. اینکه بتوانیم سه مؤلفه مثلث دانایی که تفکر، تجربه و آموزش است را به طور هم‌زمان به تعادل و ارتقا برسانیم.

معرکه‌گیری، نقطه مقابل یادگیری است و پایه و اساس آن از جهل و نادانی و ناآگاهی انسان‌ها است. معرکه‌گیری زمانی است که ما انسان‌ها نیروی شجاعت و قبول مشکلی را نداریم، مانند کسی که به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند حرف مخالف نظر خودش را بپذیرد و انتقادپذیر نیست.

معرکه‌گیری در اثر کمبود دانش، خودخواهی، منیت، حسادت و شکست‌خوردن به وجود می‌آید. مثلاً در موضوعی از دوست یا همکار خود عقب می‌افتد اول شروع به غیبت می‌کند و وقتی که زمینه را مناسب دید شروع به نظر دادن و خود را مظلوم جلوه‌دادن می‌کند؛ زیرا جایگاه خود را از آن چیزی که هست بالاتر می‌داند و دچار منیت شده و در مسیر اشتباه قرار گرفته و پرده و حجابی روی افکار و اندیشه‌اش قرار می‌گیرد.

وقتی که از آموزش گرفتن دور شود؛ دچار قیاس می‌شود؛ نتیجه آن دوری و عدم یادگیری و وارد مرحله معرکه‌گیری شدن است. فردی که دچار منیت می‌شود اشتباهات خود را کتمان می‌کند زیرا می‌ترسد که دیگران او را مقصر بدانند؛ آن وقت است که از خواسته‌هایش دور می‌شود! نتیجه آن در حاشیه قرارگرفتن و ناامیدی است. پس دچار نق‌زدن می‌شود؛ وقتی انسان اشتباهات خود را قبول نمی‌کند و دیگران را مقصر می‌داند و همیشه اشتباهات را به گردن دیگران می‌اندازد وارد مرحله معرکه‌گیری می‌شود.

فردی که در کنگره به درمان می‌رسد هیچ‌وقت وارد معرکه‌گیری نمی‌شود. کنگره مکان آموزش و یادگیری است؛ ماهم برای ایجاد تغییر در رفتار و گفتار به دانش و آموزش نیاز داریم، اگر علم نباشد تغییر صورت نمی‌گیرد.

استاد امین دژاکام علم را تغییر، تبدیل و سپس ترخیص تعریف می‌کند. پس اگر این تغییرات به طور صحیح صورت گردد فرد مصرف‌کننده تغییر و سپس تبدیل به فرد سالم و در نتیجه اعمالش هم سالم می‌گردد. این مرحله زمانی رخ می‌دهد که ما بتوانم آموزش‌ها و درسهایی که در کنگره به ما داده می‌شود را کاربردی کنیم و سه ضلع مثلث دانایی را به دانایی مؤثر تبدیل کنیم و همیشه در حال آموزش گرفتن باشیم.

برای مثال: اگر من در آزمون راهنمایی پذیرفته نشدم ناامید نباشم و سعی کنم اطلاعات خودم را به‌روز کنم و مطالعه و خدمات انجام بدهم تا بتوانم در نوبت بعدی با دانش و آگاهی و تجربه بیشتر از آزمون کنگره و آزمون‌های زندگی سربلند بیرون بیایم. امیدوارم بتوانیم از حواشی و معرکه‌گیری دوری کنیم و به آموزش گرفتن بپردازیم، با آموزش گرفتن صحیح می‌توانیم استعدادهای خود را شکوفا کنیم.

نویسنده: همسفر شکوفه رهجوی همسفر پروانه (لژیون دوم)
رابط خبری: راهنمای تازه‌واردین همسفر زهرا
ارسال: مرزبان خبری همسفر آمنه
همسفران نمایندگی آبیک

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .