جلسه اول از دوره اول کارگاههای آموزش مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی با استادی ایجنت همسفر مهدیه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه گیری» روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
برای درک صحیح از هر موضوع ابتدا بایستی شناخت و تعریف درستی از آن موضوع داشته باشیم. درمورد دستور جلسه اینهفته رابطه یادگیری و معرکهگیری میتوان گفت یادگیری و معرکهگیری دونقطه مقابل یکدیگر هستند و هیچگاه کنار یکدیگر قرار نخواهند گرفت. یادگیری؛ یعنی فراگیری، یادگیری فقط یادگرفتن درس، هنر و موسیقی نیست؛ یادگیری در تمام شئون زندگی هست و اصولاً زندگی خودش یادگیری است و اصلاً فرضیه خلقت انسان و خلقت موجودات همه بر پایه اصول و یادگیری هست. یادگیری دامنه خیلی وسیعی دارد از هنر و موسیقی گرفته تا یادگیری انواع و اقسام برخوردها، یادگیری ایجاد ارتباطات صمیمانه و یادگیری چگونه برخوردکردن با افراد مختلف و...!
انسان طالب این است که روزبهروز اندوختهها و دانشش را اضافه کند؛ اما باید به این موضوع توجه داشته باشیم مادامیکه انسان شروع به حرکت و یادگیری میکند ممکن است دچار آفت شود و یکی از آفتهای یادگیری، معرکهگیری است و بایستی بدانیم که نیروهای منفی با بهترین ابزار خود همیشه در کمین ما هستند. یادگیری کسب دانش و استفاده از آن دانش در جهت تغییر رفتار و عواطف خود میباشد. خب! نقطه مقابل یادگیری معرکهگیری هست و اینکه چرا نقطه مخالف یادگیری معرکهگیری میباشد؟ زیرا یادگیری شامل تفکر، آموزش و تجربه هست و کار نیروهای منفی توقف رشد دانایی فرد در این سه پارامتر است و یکی از ابزار نیروهای بازدارنده معرکهگیری میباشد.
معرکهگیری چیست؟ اینکه آدم یک بساطی را پهن میکند و با انجام یکسری کارها همچون رمالی، حقهبازی، تردستی، مارگیری و... مردم دور او جمع میشوند و در آخر به ازاء کارهایی که انجام دادهاست کاسهای را میچرخاند و هرکسی پولی را درون کاسه میاندازد و این معرکهگیری در انسانها به شکل عوضکردن موضوع و تبدیل موضوعبهموضوعی دیگر و شروع به بهانهگرفتن و مقصرجلوهدادن دیگران دیده میشود؛ مانند اینکه فرزندم در امتحان نمره پایینی گرفته وقتی از او میپرسم که چرا نمرهات آنقدر کم شده است؟ او در پاسخ میگوید چرا برایم لپ تاب نگرفتهاید؟! یعنی بهجای قبول کمکاری و تنبلیکردن خود پدر و مادر را مقصر میکند که شما فلان کار را برای من انجام ندادهاید. این قضیه معرکهگیری را کسانی انجام میدهند که هنوز به مرحله لازم نرسیدهاند و بهجای آموزشگرفتن و دادن توضیحات منطقی شروع به نقزدن و معرکهگیری میکنند.
اصولاً زمانی که انسان خطایی یا اشتباهی را انجام میدهد یا در انجام مسئولیتی که به او محول شده کوتاهی میکند و بهدرستی آن کار را انجام نمیدهد و یا برای رسیدن بهچیزی تلاش خود را میکند؛ اما موفق نمیشود و با شکست مواجه میشود و برای پنهانکردن خطا و اشتباهش و برای رهایی از عذاب وجدان شروع میکند به ایرادگرفتن از همه و تقصیر را گردن دیگران میاندازد و بهجای معذرتخواهی و سکوت شروع به معرکهگیری میکند درحالیکه «بزرگترین شهامت پذیرفتن اشتباه خود میباشد». کنگره هم از این معرکهگیری به دور نیست؛ اگر کسی در طول سفر و یا حتی بعد سفر شروع به نقزدن کرد بدانید که اشکالی وجود دارد و چون نتوانسته است سفر موفقی داشته باشد همه را مقصر میداند؛ ازجمله راهنما، مرزبان و...! امیدوارم که همگی در مسیر تکاملی خود با آموزشگرفتن و کاربردیکردن آن وارد وادی معرکهگیری و نقزدن و حاشیهسازی نشویم و تنها راه دوری از معرکهگیری پرداختن به آموزش و یادگیری است.
نویسنده: ایجنت همسفر مهدیه
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مهدیه(لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر معصومه رهجوی همسفر مهدیه(لژیون دوم)
همسفران نمایندگی سنایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
756