English Version
This Site Is Available In English

کنگره ارتباط بین اعتیاد با سیستم شبه‌افیونی بدن را کشف کرد

کنگره ارتباط بین اعتیاد با سیستم شبه‌افیونی بدن را کشف کرد

یکی از مهم‌ترین بخش‌های فیزیولوژی جسم موجودات را سیستمی، تحت‌ عنوان سیستم تولید‌کننده مخدرهای طبیعی بدن یا سیستم تولیدکننده‌ مواد شبه‌افیونی تشکیل داده است که یکی از ظریف‌ترین و پیچیده‌ترین سیستم‌هایی است که تاکنون توسط خداوند متعال خلق شده است. علم پزشکی هنوز به‌طور کامل از آن اطلاع ندارد، به‌ همین دلیل در کنگره‌۶۰ به آن سیستم‌‌ ایکس گفته می‌شود. اولین بار در سال ۱۹۷۵ میلادی هیوجس کاسترلیز با آزمایش‌های مختلف بر روی مغز انسان و جانوران، توانست مخدرهای طبیعی بدن را کشف کند و تاکنون ۲۵۰ مورد از مخدر‌های طبیعی شناسایی شده و در پزشکی شاخه‌ای به‌ نام نورولوژی به‌ این موضوع می‌پردازد.

اکنون به‌ توضیح این سیستم می‌پردازیم و ارتباط آن با درمان بیماری اعتیاد را شرح می‌دهیم: سیستم‌ ایکس در کجای بدن قرار دارد؟ کار آن چیست؟ چرا اهمیت دارد؟ مخدرهای طبیعی بدن در جای خاص یا توسط غده خاصی تولید نمی‌شوند؛ بلکه مجموعه‌ای از ناقل‌های عصبی یا نوروترانسمیترها، هورمون‌ها، غدد درون‌ریز و برون‌ریز و مدیاتورهای بیوشیمیایی این مخدرهای طبیعی را تولید می‌کنند. دستگاه عصبی دارای دو بخش است: ۱_ اعصاب مرکزی، شامل مغز، نخاع، مرکز فرماندهی و کانال‌های ارتباطی است. مغز توسط جمجمه و نخاع به‌ وسیله ستون‌ فقرات محافظت می‌شود؛ زیرا هر آسیبی به این بخش‌ها وارد شود قابل ترمیم نیست. ۲_ اعصاب محیطی، رشته‌های عصبی هستند که از نخاع خارج می‌شوند و در همه‌ جای بدن کار انتقال پیام‌ها را از مغز و نخاع به نقاط مختلف بدن و همین‌طور انتقال پیام‌ها از نقاط مختلف بدن به مغز و نخاع را انجام می‌دهند.

این رشته‌ها از سلول‌های عصبی تشکیل شده‌اند که به آن‌ها نورون گفته می‌شود. نورون‌ها مواد شیمیایی از خود ترشح می‌کنند؛ این مواد در فاصله بین نورون‌ها که به آن فضای سیناپسی گفته می‌شود، حرکت می‌کنند و به نورون دیگری منتقل می‌شوند. وقتی مواد شیمیایی از یک نورون به نورون دیگر انتقال یافت، پیام مورد نظر دریافت و از نورونی به نورون دیگر منتقل می‌شود، این مواد شیمیایی همان ناقل عصبی یا نوروترانسمیتر یا واسطه شیمیایی هستند که حرکت می‌کنند تا به سلول معین و در‌ نهایت به اندام معینی برسد و پیام خود را منتقل کند؛ مانند ایجاد خواب و هضم در گوارش. در واقع پیام‌های عصبی از مغز و نخاع به دیگر قسمت‌های بدن یا از دیگر قسمت‌های بدن به مغز و نخاع منتقل می‌شوند تا عملکرد خاصی را در بدن ایجاد کنند.

اگر سلول عصبی را شبیه به یک درخت فرض کنیم به تنه‌ آن آکسون و به شاخه و برگ‌های آن که از جسم سلولی بیرون زده‌اند دندریت گفته می‌شود و محلی که دندریت‌های نورون نزدیک هم قرار می‌گیرند سیناپس نام دارد. مواد شبه‌افیونی از انتهای آکسون یک نورون ترشح می‌شوند و توسط دندریت‌های نورون دیگر دریافت می‌شوند. بعضی از مخدرهای طبیعی به صورت مهاری عمل کرده و سرعت انتقال پیام‌ها را کاهش می‌دهند؛ مثل اندروفین و انکفالین و ... که درد را به مقدار بسیار کمتری به مغز منتقل می‌کنند؛ اما بعضی از مخدرهای طبیعی باعث افزایش سرعت انتقال پیام‌ها می‌شوند؛ مثل مواد مخدرهای بیرونی.

سیستم ایکس در فیزیولوژی موجودات، نقشی حیاتی دارد و عملکرد روانی و جسمی‌ ما را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد. حالت‌های روانی ما مانند شادی، غم، هیجان، خشم، ترس، اضطراب، لذت، عشق، علاقه و ... تماماً تحت‌ تاثیر سیستم شبه‌افیونی ما است و همین‌طور حالت‌های جسمی‌ ما مانند گوارش، تنفس، خواب، بیداری، راه‌ رفتن، نشستن، ایستادن و حرکات فیزیکی بدن تحت‌تاثیر این سیستم است. مواد‌ مخدر مانند الکل، حشیش، قرص‌های روانگردان، کراک، شیشه، تریاک و ... از مهم‌ترین عوامل برهم‌ زننده تعادل سیستم ایکس هستند. هنگام استفاده از مواد‌ مخدر، این مواد از سد خونی مغز عبور می‌کند و جایگزین مواد شبه‌افیونی تولید شده، توسط سیستم ایکس می‌شود و باعث برهم خوردن تعادل سیستم ایکس می‌شوند و سیستم ایکس فقط در حضور همان ماده‌ مخدر به وظیفه خود عمل می‌کند.

اتفاق مهمی که در کنگره‌۶۰ توسط بنیان آن یعنی آقای مهندس حسین دژاکام رقم خورد این بود که ایشان توانستند ارتباط بین اعتیاد را با سیستم شبه‌افیونی بدن کشف کنند و علم نورلوژی را با درمان اعتیاد پیوند دهند و تشخیص دادند که اعتیاد سیستم شبه‌افیونی را تخریب می‌کند. ایشان روش درمانی خود یعنی متد DST یا درمان تدریجی را پایه‌گذاری کردند؛ طبق این روش بیماری اعتیاد (می‌تواند شامل اعتیاد به هر نوع ماده مصرفی باشد مانند: تریاک، شیره، شیشه، کراک و ...)  با کمک اپیوم تینکچر یا همان داروی OT، ظرف مدت ۱۰ الی ۱۱ ماه به کمک متد DST با پله‌های کاهشی ۲۱ روزه درمان می‌شوند.

اکنون متد DST اثر بخشی خود را برای درمان سایر بیماری‌ها نشان داده است؛ مانند بیماری ‌MS که در آن غلاف میلین که وظیفه آن محافظت از سلول‌های عصبی و سرعت‌ دادن به انتقال پیام‌های عصبی است، توسط سلول‌های خود بدن تخریب می‌شود و آسیب می‌بیند که طبق آزمایش‌های کنگره‌۶۰ بر روی نمونه‌های جانوری مشاهده شده که با متد DST و داروی OT این غلاف ترمیم شده است. می‌توان نتیجه گرفت متد DST در درمان بیماری‌های وابسته به سیستم‌ ایکس و دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان، کولیت اولسراتیو و ... مفید بوده و مسیر درمانی جدید را توانست نشان دهد. ما نیز با اصلاح سبک زندگی مانند: داشتن خواب مناسب، ورزش و تغذیه درستِ خود، باید برای بهبود سیستم ایکس خود بکوشیم و همچنین با اصلاح افکار، اندیشه و مثبت‌نگری خود سیستم ایکس را در تعادل نگه داریم و از مواد‌ مخدر، آنتی‌ایکس‌ها و کارهای ضد ارزش دوری کنیم. تمام مطالب بیان شده در کنگره۶۰ بر‌ مبنای مطالب علمی و پژوهش‌های آزمایشگاهی بوده و با تجربه، سند و مدرک است. متد DST تا‌کنون هزاران‌بار تجربه شده و امتحان خود را پس داده است. در پایان از آقای مهندس حسین دژاکام و خانواده ایشان سپاسگزارم که مسیری علمی و پر سعادتی را برای درمان بیماری اعتیاد و هزاران بیماری دیگر ابداع کرده‌اند. از راهنمایم همسفر صبا ممنونم که همواره برای ارتقاء سطح اطلاعات ما تلاش می‌کنند.

منابع: کتاب ۱۴مقاله، مقاله آقای خدامی
نویسنده: همسفر زینب (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر آمنه (لژیون اول)
عکاس: همسفر پرنیا (لژیون چهاردهم)
ویراستاری: همسفر مبینا (لژیون پانزدهم) دبیر سایت
ارسال:: همسفر فاطمه (لژیون چهاردهم) نگهبان سایت

همسفران نمایندگی شادآباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .