English Version
This Site Is Available In English

انتخاب بهترین راه

انتخاب بهترین راه

جلسه ششم از دوره اول کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی گنجعلی‌خان با استادی راهنمای تازه‌واردین همسفر عاطفه با دستور جلسه «وادی هفتم (رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دوم آنچه برداشت می‌نماییم.) و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

سخنان استاد:

وادی هفتم به ما می‌گوید که پیداکردن راه مسئله مهمی در زندگی ماست. گاهی اوقات در زندگی به یک دو راهی می‌رسیم که یک راه آن به‌ بیراهه و مسلخ می‌رود و راه دیگر به‌ مقصد سالم و کامیابی می‌رسد. حالا من عاطفه از کجا تشخیص دهم کدام‌ راه درست است و کدام‌ راه بیراهه؟ به‌وسیله عقل و تفکر‌کردن راه درست را می‌شود پیدا کرد و به روشنایی‌ها رسید و در صراط مستقیم قرار گرفت. گاهی اوقات ما تفکر را با فکرکردن اشتباه می‌گیریم. تفکر کردن؛ یعنی فکری که پشت آن تعقل باشد و آن‌کاری را که من می‌خواهم انجام دهم به خیر و خوبی ختم شود.

تیتر وادی هفتم می‌گوید: «رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری آنچه برداشت می‌نماییم.» رمز و راز اسمش با خودش است. در عین پیچیدگی وقتی که حل می‌شود بسیار آسان هم می‌شود. در مورد مسئله اعتیاد تا وقتی‌که آقای مهندس صورت مسئله اعتیاد را پیدا نکرده بودند برای همه مرموز و غیرقابل‌حل بود؛ همه‌ افراد می‌‌گفتند اعتیاد بیماری مرموز و پیش‌رونده‌ای است. همان مَثَل معروف که می‌گوید: «معما چون حل گشت آسان شود.» چه‌ بسا کسانی قربانی راه‌های غلط شدند؛ زندگی‌شان متلاشی شد؛ بی‌سرپرست شدند و به مرگ کشیده شدند؛ پس من باید قدر این مسیر را بدانم و من معتقدم که هیچ‌چیز رایگان نیست و هر کدام از ما که در کنگره هستیم تاوان‌های بسیار زیادی داده‌ایم تا اذن ورود به کنگره برای ما صادر شد؛ اکنون که وارد کنگره شده‌ایم برای این‌که به رهایی، درمان و حال خوب برسیم باید تلاش کنیم.

حقیقت رمز و راز همین است الآن که در کنگره حضور داریم؛ پیداکردن این راه خیلی گران بوده و به قیمت جان‌ها و زندگی‌ها تمام شده است و اکنون که این راه پیدا شده باید قدر آن را بدانیم؛ البته به حرف و سخن نیست؛ بلکه درمان حال و هوای بسیار خوبی دارد، عطر دل‌انگیزی دارد که نمی‌توان آن را توضیح داد؛ همان‌طور که نمی‌توان عطر و بوی یک گل را توصیف کرد و توضیح داد عطر درمان را نیز نمی‌توان توصیف کرد؛ باید به آن برسید تا بوی آن را متوجه شوید و البته این عطر به‌راحتی به‌دست نمی‌آید؛ مگر با سعی و کوشش خودمان.

در قسمتی از این وادی آقای مهندس درباره کم‌خردان و خردمندان صحبت می‌کنند. افراد کم‌خرد کسانی هستند که فکر نمی‌کنند و کاری را انجام می‌دهند یا بدون فکر سخن می‌گویند. این افراد دائماً در حال عذرخواهی از دیگران هستند. آقای مهندس می‌گویند قبل از صحبت‌ کردن پنج ثانیه تفکر کنید و این افراد بعد از سخن گفتن فکر می‌کنند آن‌‌موقع دیگر فایده ندارد و دیر شده است. سخن گفتن هم به اندازه کار و عمل مهم است. حالا چرا این افراد با این مسائل روبه‌رو می‌شوند؟ چون قبل از تعیین مسیر و انتخاب راه حرکت می‌کنند؛ مثل راه‌های تهران که اگر بدون تعیین مسیر حرکت کنیم و به جاده اشتباه بیفتیم؛ باید خیلی راه طی کنیم تا به جاده درست برسیم در حالی‌که اگر از اول سؤال می‌کردیم و راه درست را انتخاب می‌کردیم دیگر به مشکل برنمی‌خوردیم.

گروه دوم خردمندان هستند؛ یکی از نشانه‌های افراد در این گروه این است که همیشه قبل از صحبت‌کردن یا انجام هر کاری تفکر می‌کنند و برای انجام کار اول با تفکر تمامی اوضاع و شرایط آن را از تمام جهات بررسی می‌کنند و سود و زیان آن کار را مورد ارزیابی قرار می‌دهند و سپس اقدام می‌کنند. فرد خردمند می‌داند بهترین و ماندگارترین گنج، گنج درون خودش است که باید آن را کشف کند.

نویسنده: راهنمای تازه‌واردین همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر نجمه (لژیون سوم)
عکاس: همسفر حکیمه مرزبان خبری
ارسال: راهنما همسفر نجمه (لژیون سوم) خدمتگزار سایت 
همسفران نمایندگی گنجعلی‌خان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .