جلسه سیزدهم از دوره ششم کارگاههای آموزش مجازی همسفران نمایندگی ملایر با دستورجلسه «وادی هفتم (رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دوم آنچه برداشت مینماییم.) و تأثیر آن روی من» با استادی راهنما همسفر فائزه روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
وادی هفتم نیز مانند سایر وادیهای کنگره۶۰ ، یکی از قوانین هستی و زندگی ما در این هستی را بیان میکند. قوانینی که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم بر زندگی ما حکمرانی میکنند، اگر آنها را بیاموزیم و عمل کنیم با کمترین اصطکاک، سوار بر امواج زندگی هستیم و قادر خواهیم بود از گذرگاههای سخت عبور کنیم، در غیر اینصورت قادر به عبور نخواهیم بود. درمان اعتیاد اگر نگوییم سختترین گذرگاه، حداقل یکی از سختترین گذرگاههایی است که یک انسان ممکن است در طول حیات خویش با آن روبرو شود. برای عبور از گذرگاه سخت درمان اعتیاد مجبور هستیم قوانین زندگی را بیاموزیم و اگر نیاموزیم، دیر یا زود روزگار ما را مجبور به آموختن خواهد کرد .
تاکنون شش وادی را پشت سر گذاشتهایم، وادیها یا قوانینی که در اعماق تفکرات و دیدگاههای ما نفوذ میکنند و هرآنچه از دیدگاههای منفی و برداشتهای نادرست از زندگی، در تفکر ما نقش بسته است را اصلاح میکند و ما را برای بهرهگیری از جهانبینی سالم و به دور از افکار افیونی و اعتیادگونه و به دور از ضدارزشها آماده میکند. در طول شش وادی گذشته، با مبانی نظری و تئوری حرکت اصولی آشنا شدیم و از وادی پنجم به بعد، چگونگی حرکت مطرح میشود. وادی هفتم به ما میگوید: رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دوم آنچه برداشت مینماییم. حقیقت؛ یکی از مقولات و مفاهیمی است که همیشه برای انسان سوال برانگیز بوده و هست. این واژه به خودی خود ما را به تفکر وا میدارد که حقیقت چیست؟ تفاوت حقیقت با واقعیت چیست ؟ حقیقت در جزئیات است یا در کلیات و همینطور حقیقت درمان اعتیاد به چهصورت است!
اگر واژههای جملات وادی هفتم را از نظر بگذرانیم در ابتدا با واژههای رمز و راز روبرو میشویم، معمولاً از این واژهها در مقاطعی استفاده میشود که مسئله، ضمن پیچیدگی از سادگی خاصی نیز برخوردار است. حقیقت نیز درعین پیچیدگی از سادگی خاصی برخوردارست. حقیقت دارای سادگی غیر منتظرهای میباشد. اگر درمان اعتیاد را به صورت اصولی و صحیح بهگونهای که شخص پس از قطع مصرف موادمخدر، هیچگونه مشکلی با موادمخدر نداشته باشد و از تعادل کامل برخوردار باشد و هیچگونه میلی به مصرف موادمخدر نداشته باشد و دفتر اعتیاد او برای همیشه بسته شود را حقیقت درمان اعتیاد در نظر بگیریم؛ میبینیم که برای رسیدن به این حقیقت به دو پارامتر اساسی نیاز داریم؛ یکی یافتن راه و دوم ، آنچه در زمان پیمایش این راه برداشت مینماییم.
اگر متن کامل وادی هفتم را مطالعه فرمایید متوجه میشوید که در آن جا توضیح داده شده که چه بسا انسانهایی که به شدت خواستار رهایی از دام اعتیاد بودند اما نتوانستهاند راه اصولی و صحیح درمان این بیماری را بیابند، بارها و بارها اقدام به ترک اعتیاد نمودند اما نه تنها هیچ نتیجهای نگرفتند بلکه به مراتب بیش از پیش در اعتیاد فرو رفتند؛ هر بار که خواستند ترک کنند سراغ ماده خطرناکتری که به زعم آنها دارو بوده رفتند و اعتیاد آنها سنگینتر شد چه بسا افرادی که مصرفشان تریاک بود اما برای ترک اعتیاد سراغ قرص های روانگردان رفته و سر از دنیای خطرناک اعتیاد به قرص در آوردند.
بسیاری با اقدام به ترک هروئینی شدند، بسیاری دیگر کراکی شدند عدهای دیگر شیشهای شدند و الی آخر. ترکهای پیدرپی و نیافتن راه اصولی درمان اعتیاد آنها را به ناکجا آباد برد و در نهایت از شدت ناامیدی و یأس و تخریب است به انتهار و خودکشی زدند.، به راستی چرا؟ آیا فردی که اراده و جرأت خودکشی را داشته است میتوانیم بگوییم بیاراده بوده و خواست درمان نداشته است ؟ خیر، این افراد خواست و اراده را در حد اعلای خود داشتهاند اما راه را نیافتند؛ پس اولین گام برای کشف حقیقت؛ یافتن راه درست است.
یافتن راه؛ یکی از مهمترین فاکتورهایی هست که برای هر انسانی موجود است. باید در مورد آن راهی که میخواهیم در پیش بگیریم تفکر کنیم. خیلیها بهواسطه پیدا نکردن همین راه زندگیشان از هم پاشیده شده و موجودیتشان را از دست دادند خیلیها جان خود را در این راه از دست دادند. درمورد حقیقت وقتی میخواهیم صحبت کنیم که حقیقت چیه؟ حقیقت چیزی است که در گذشته بوده الان هم هست و در آینده نیز خواهد بود؛ یعنی مثلا من نمیتوانم حقیقت داشته باشم چون در گذشته نبودم و در آینده نیز معلوم نیست که باشم یا نه ما خیلی از چیزها را با حقیقت اشتباه میگیریم.
ما در این دنیا هر چه بکاریم همان را درو میکنیم. اگر محبت بکاریم محبت درو میکنیم اگر نفرت بکاریم نفرت درو میکنیم اگر شخصی بخواهد به رهایی از اعتیاد برسد باید مسیر سخت و طولانی را طی کند تا به خواسته و هدفش برسد؛ یعنی نمیشود راه 100 ساله را یک شبه طی کرد در جامعه ما اگر از کسی سوال شود که چرا کسانی که گرفتار اعتیاد شدند نمیتوانند ترک کنند در پاسخ میگوید چون اراده ندارند شعور ندارند و هزاران حرف و حدیث دیگر.. ولی حقیقت مسأله این نیست اگر تصور کنیم که شخص مصرفکننده اراده ندارد اشتباه میکنیم؛ چون خیلی از آنها دست به خودکشی میزنند که این کار خودش اراده خیلی بالایی میخواهد و کار هر کسی نیست هرچه انسان اراده محکم و قوی داشته باشد زودتر به دام اعتیاد میافتد و هرچه مقابل مشکلات محکم باشیم زودتر شکست میخوریم باید دانایی خودمان را بالا ببریم و از راهش وارد شویم اما فقط یافتن راه مهم نیست آنچه از آن راه برداشت میکنیم و چگونه حرکت میکنیم هم از اهمیت خاصی برخوردار است خیلیها راه کنگره را پیدا میکنند که بهترین راه است؛ اما چون درست حرکت نمیکنند موفق نمیشوند باید به حقیقت موضوع پی ببریم که تمام مسئولیتها به دوش خودمان است شاید کسی با این تفکر وارد کنگره شود که از خانوادهاش مجوز مصرف بگیرد این هدفش را از قبل انتخاب کرده و چیزی جز این نصیبش نمیشود اما کسی که هدفش رهایی باشد تمام سختیهای راه را تحمل میکند و ادامه میدهد و در آخر به رهایی میرسد.
رابطخبری: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر فائزه (لژیون اول)
ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی ملایر
- تعداد بازدید از این مطلب :
206