English Version
This Site Is Available In English

سواد بر دانایی مقدم نیست

سواد بر دانایی مقدم نیست

 

ششمین جلسه از دوره پنجم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی مسافران روزهای سه شنبه نمایندگی رضا مشهد با نگهبانی مسافر علیرضا، استادی راهنمای محترم مسافر کریم و دبیری مسافر رضا با دستورجلسه "  دانایی، دانایی موثر و سواد  "  در تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/31راس ساعت ۱۷ شروع به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد
سلام دوستان کریم هستم یک مسافر
خدا را شاکر و سپاسگزار هستم که امروز این فرصت را به من داد که در این جایگاه قرار بگیرم تا خدمت کنم و آموزش بگیرم  و در کنار شما باشم و از وجود یکدیگر انرژی بگیریم .
سپاسگزار خداوند هستم، از اینکه امروز در محل و مکان امنی هستم و هم خودم در این مکان قرار دارم و هم‌خانواده‌ام، من باید به این درک و فهم برسم که کنگره که این موهبت درست زندگی کردن را در اختیار من قرار داده مکان مقدس و امنی هست که باید حرمت آن را حفظ کنم و قدر آن را بدانم تا اینکه راه و رسم درست زندگی کردن را به من یاد می‌دهد بدانم و سپاسگزار این مجموعه باشم.
در مسیر که داشتم به سمت کنگره حرکت می‌کردم ازآنجایی‌که فرصت زیادی در اختیارم نیست و مستقیم از محل کار به کنگره می‌آیم، در مسیر یکجایی  توقف کردم برای حضور در شعبه حاضر شوم، زمانی که متوقف شدم متوجه فاصله مشکوکی بین چند ماشین شدم و وقتی دقت کردم افرادی را مشاهده کردم که مشغول مصرف مواد مخدر بودند و یادم افتاد زمانی که من هم مصرف‌کننده بودم شرایط مشابه آن‌ها را داشتم و همیشه بیشتر سعی می‌کردم در ماشین مشغول به مصرف مواد شوم و صف پمپ گاز یکی از مکان‌هایی بود که وقتم را در این صف‌ها بدون جلب‌توجه به مصرف مواد سپری می‌کردم و گاهی چند بار به آخر صف برمی‌گشتم تا بیشتر مصرف داشته باشم و در آن زمان به مصرف مواد مخدر از نوع صنعتی مانند کراک و شیشه مشغول بودم.


همین‌طور که در مسیر کنگره درحرکت بودم، داشتم فکر می‌کردم که چه اتفاقی افتاد که کریم با این شرایط و اوضاع نابه سامان و خراب به رهایی رسید و حالش خوب شد، بااینکه قبلاً چندین بار اقدام به ترک مواد مخدر کرده بودم، ولی این رهایی اتفاق نمی‌افتاد اما وقتی وارد کنگره شدم این اتفاق به‌راحتی افتاد و شخصی شدم که دیگر هیچ‌وقت به مصرف مواد برنگشت و علتش در این دستور جلسه نهفته است.
تمامی موضوعاتی که جناب مهندس در کنگره آموزش می‌دهد و استاد امین درباره‌اش صحبت می‌کند و ارائه می‌دهند و همین‌طور الباقی اساتیدی که مشغول به آموزش مطالبی هستند که سینه‌به‌سینه به ما منتقل می‌شود، تمامی این آموزش‌ها فقط و فقط برای این است که من از نقطه دانستن به نقطه توانستن برسم و آرام‌آرام به سطحی از دانایی برسم که در ادامه بتوانم این آموزش‌ها را در زندگی خودم کاربردی کنم و از آن‌ها استفاده کنم و اگر بتوانم این کار را انجام دهم و این اتفاق حاصل شود یعنی تمامی این فرآیند درست انجام‌شده و به نتیجه رسیده و در هر مسئله‌ای من جواب درست را پیدا خواهم کرد.
بیایید نگاهی به روش درمانی خودمان بیندازیم، در ابتدا کسی که به‌عنوان یک مصرف‌کننده وارد کنگره می‌شود، آرام‌آرام آموزش می‌گیرد و شروع به شناختن مواد مخدر و تخریب‌های آن در جسم و روح و روانش وزندگی خودش می کند و شروع به شناختن متد درمان و روش DST می‌کند، آرام‌آرام این آموزش‌ها را دریافت می‌کند و شناخت حاصل می‌شود و در ادامه شروع به تجربه کردن می‌کند، وارد مرحله درمان و پله‌های 21 روزه می‌شود و آرام‌آرام در سه وعده با متدی که راهنما به وی ارائه می‌کند در مسیر آموزش قرار می‌گیرد. وقتی آموزش‌ها دریافت نمود در ادامه وارد فرآیند تجربه می‌شود و بعد که تجربه به‌تدریج حاصل شد وارد مقوله فکر کردن و تفکر می‌شود و آهسته، آهسته شخص به مرحله دانایی نزدیک می‌شود و همان‌طور که شما می‌دانید دانایی از سه ضلع تجربه ،آموزش و تفکر تشکیل‌شده و تا این سه ضلع در کنار هم قرار نگیرد دانایی حاصل نمی‌شود.
حال بر اساس آن آموزشی که من دریافت می‌کنم بر اساس آن تجربه و تفکری که می‌کنم در این مسیری که قرار گرفتم مطمئناً  خروجی خوبی خواهد داشت.
حال اگر در زندگی من تأثیرگذار هست یا خیر؛ به تداوم و ادامه مسیری که تا اینجا آمدم بستگی دارد، اگر من این مسیر را درست ادامه دادم و با تکرار و انجام دادن، این دانایی ذره‌ذره در زندگی من نیز تأثیرگذار خواهد شد، در غیر این صورت هیچ تأثیری در زندگی من نخواهد داشت.
بااینکه من آموزش گرفتم، تجربه هم کردم و تفکر کردم که این مسیر برای من خیلی خوب و مثمر ثمر خواهد بود ولی چه می‌شود که من از این مسیر خارج می‌شوم؟ چون آموزش و تفکر و آگاهی را به دست آوردم ولی از تجربه کردن امتناع می‌کنم و ذره‌ذره از مسیر خارج می‌شوم؛ مثلاً من به این آگاهی می‌رسم که زود خوابیدن خیلی برای بدن مفید و پرفایده هست بعضی وقت‌ها هم تجربه کردم و انجامش هم دادم ولی کمی که می‌گذرد باز ساعت خواب من به 1یا 2 نیمه‌شب می‌رسد این یعنی آن آموزش و آگاهی که به دست آوردم در زندگی من تأثیرگذار نبوده، دانایی من مؤثر نبوده است.


در تمامی صحبت‌هایی که کردم در هیچ کجا از سواد صحبتی نشد به نظر من قسمت اول دستور جلسه درباره دانایی و دانایی مؤثر هست و قسمت دوم موضوع سواد و این دو قسمت در کنار هم قرارگرفته شده تا من مسافر آن را بررسی و تجزیه تحلیل کنم و این را در کنار هم بررسی کنم، بعضی وقت‌ها فکر می‌کنیم موضوع اصلی فقط دانایی هست یا دانایی مقدم بر سواد هست نه این دوقسمتی بودن یا در کنار هم گذاشتن فقط برای این هست که من آن را موردبررسی قرار بدهم و مطمئناً سواد بر دانایی مقدم نیست و برای رسیدن به دانایی هم قطعاً سواد پیش‌نیاز هست و همان‌طور که می‌دانید برای ورود به کنگره داشتن سواد موضوعی الزامی هست ولی داشتن سواد باعث دانایی نمی‌شود و اینکه من سواد بالایی هم داشته باشم نشانگر داشتن دانایی نیست.
از اینکه با سکوت زیبایتان به صحبت‌های من گوش دادید از همه شما سپاسگزارم.


تایپ: مسافر بهروز لژیون دهم
عکاس: مسافر جواد لژیون سوم
ویرایش و ارسال خبر: مسافر داود لژیون سوم
تایید خبر: مسافر محسن لژیون چهارم
مرزبان خبری: مسافر احمد

 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .