English Version
This Site Is Available In English

فرماندهی درونی با فرمان‌برداری آگاهانه و حرکت در مسیر درست

فرماندهی درونی با فرمان‌برداری آگاهانه و حرکت در مسیر درست

جلسه ششم از دوره سوم لژیون سردار نمایندگی ‌سیرجان به استادی راهنما مسافر سعید، نگهبانی مرزبان مسافر ناصر و دبیری مرزبان مسافر محمد با دستور جلسه «از فرمان‌برداری تا فرماندهی» روز یکشنبه 15 شهریور ۱۴۰۵ ساعت ۱۵:۳۰ آغاز به‌کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
دستور جلسه امروز «از فرمان‌برداری تا فرماندهی» است. اگر به همان روز الست برگردیم، خداوند به انسان اختیار داد تا بتواند در مسیر رشد و تکامل حرکت کند. انسان بر اساس همین اختیار، همواره بر سر یک دوراهی قرار دارد و باید بین راه درست و راه نادرست انتخاب کند. به‌مرور زمان، به دلیل نداشتن آگاهی و دانش کافی، ممکن است در بعضی انتخاب‌ها دچار اشتباه شود و مسیر نادرست را انتخاب کند و در ادامه، بخشی از اختیار و فرماندهی خود را از دست بدهد.

یکی از نمونه‌های بارز آن، مسئله اعتیاد است. زمانی که انسان وارد دوران مصرف می‌شود، به‌تدریج اختیار و فرماندهی خود را از دست می‌دهد و نیروهای منفی فرماندهی وجود او را در اختیار می‌گیرند. بنابراین، اگر بخواهد دوباره فرماندهی را به دست بگیرد، لازم است مسیر فرمان‌برداری را طی کند. زمانی که وارد کنگره شدیم، جمله‌ای را به ما گفتند: «هرچه می‌دانی، پشت در بگذار.» یعنی دانسته‌های قبلی، اگر نتوانسته‌اند ما را به تعادل برسانند، برای ادامه مسیر کافی نیستند. اگر امروز می‌خواهیم دوباره به فرماندهی برسیم، باید فرمان‌بردار باشیم؛ اما فرمان‌برداریِ همراه با آگاهی و دانش.

اگر فرمان‌برداری من فقط گفتن «چشم» باشد و پشت آن آگاهی و شناختی وجود نداشته باشد، با کوچک‌ترین چالش دوباره دچار مشکل می‌شوم. اما وقتی فرمان‌برداری با آموزش و آگاهی همراه شود، به‌مرور یاد می‌گیرم چه کاری را انجام بدهم و چه کاری را انجام ندهم و قدم‌به‌قدم فرماندهی وجود خود را دوباره به دست می‌آورم.

شاید این سؤال مطرح شود که من برای درمان اعتیاد وارد کنگره شده‌ام؛ پس فرمان‌برداری چه ارتباطی با من دارد؟ وقتی انسان وارد تاریکی می‌شود، فرماندهی وجود خود را در اختیار نیروهای منفی قرار می‌دهد و این نیروها در طول زمان قدرت زیادی پیدا می‌کنند. برای بازپس‌گیری فرماندهی، باید از کارهای کوچک در مسیر درست شروع کنیم و به‌تدریج این جایگاه را پس بگیریم. نمی‌توان فرماندهی‌ را که در طول سال‌ها از دست داده‌ایم، یک‌باره و با یک حرکت انقلابی به دست بیاوریم.

ما در طول زندگی فرصت داریم در مسیرهای مختلف قرار گرفته و برای رشد و تکامل خود حرکت کنیم. اگر مسیر درست باشد، پله‌پله به سمت رشد و تکامل نزدیک‌تر می‌شویم. اگر مسیر درست نباشد، هنوز فرمان‌بردار نیروهای تاریکی هستیم. ممکن است یک روز فرمان‌بردار مواد، روز دیگر فرمان‌بردار موبایل یا پول و... شویم. مهم این است که متوجه شوم چه چیزی فرمان زندگی ما را در دست گرفته است.

در مسیر درست می‌توان لژیون سردار را نیز مورد توجه قرار داد. یکی از مسائلی که در اختیار ما قرار گرفته، پول و امکانات مالی است. خداوند اختیار استفاده از این امکانات را به ما داده و این اختیار، زمانی معنا پیدا می‌کند که بدانیم آن را در چه مسیری به کار ببریم.

گاهی ممکن است با خود بگوییم اگر در این شرایط اقتصادی پولم را خرج کنم، شاید در آینده دچار مشکل شوم. همین تفکر می‌تواند باعث شود پولی را که خداوند در اختیارمان قرار داده، فقط نگه داریم و انباشته کنیم و فرصتی را که برای استفاده صحیح از آن داشته‌ایم، از دست بدهیم.

ممکن است به زبان بگویم «من اختیار پولم را دارم و می‌توانم هر طور که بخواهم آن را خرج کنم»، اما در مرحله عمل ببینم نمی‌توانم فرمان بدهم که این پول در مسیر درست قرار بگیرد. در اینجا مشخص می‌شود که هنوز فرماندهی درونی من کامل نشده و نفس همچنان فرمان می‌دهد که این پول باید برای خودم، آینده یا فرزندانم باقی بماند.

اگر آگاهی در من شکل گرفته باشد، می‌دانم امکاناتی که امروز در اختیار من قرار گرفته، امانتی است که باید در زمان مناسب و در مسیر درست از آن استفاده کنم. خداوندی که امروز این امکانات را در اختیار من قرار داده، می‌تواند فردا نیز برای من، فرزندانم یا دیگران امکانات لازم را فراهم کند. شاید امروز نوبت من باشد که بخشی از این امکانات را در مسیر درست قرار دهم.

وقتی آگاهی در من به وجود بیاید، می‌فهمم پول و امکاناتی که در اختیار من قرار گرفته، وسیله‌ای برای رشد و حرکت در مسیر درست است، نه اینکه خودم اسیر و فرمان‌بردار آن باشم. در این صورت می‌توانم بر ترس، ناامیدی و بسیاری از خواسته‌های نفس غلبه کنم و به فرماندهی وجود خود نزدیک شوم.

خداوند توانایی انجام کارهای بزرگ را در وجود همه ما قرار داده است. امیدوارم بتوانیم با آموزش، فرمان‌برداری صحیح و عمل سالم، مسیر درست را پیدا کنیم و از امکاناتی که در اختیارمان قرار گرفته، در جهت رشد و تکامل خود و دیگران استفاده کنیم.

عکاس: مسافر ناصر
ارسال: مسافر حمید

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .