وادیها بسان ستونهایی هستند، که زیربنا و فندانسیون جهانبینی ما را میسازند. وادیها قوانینی هستند، که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم در جهان ما حاکم هستند. آنها از تعالیم الله برگرفته شدهاند و راه درست زندگی را به ما میآموزند.
در وادی اول با موضوع تفکر و نقش حیاتی و کلیدی آن در چگونگی زندگی و تکامل آن آشنا شدیم.
در وادی دوم آموختیم که هیچکدام از ما جهت بیهودگی پا به حیات نگذاشتهایم. در وادی سوم آموختیم که در مسائل زندگی فقط باید روی خودمان حساب کنیم و به هیچوجه حرکت را با انتظار کمک و یاری دیگران متوقف نکنیم.
وادی چهارم، مسئولیت زندگی ما بر عهده خود ما است نه خداوند. هرگز نباید مسئولیتهای حیاتی خود را به خداوند واگذار کنیم.
وادی اول تا چهارم خطوط فکری ما را برای حرکت درست ترسیم میکند و ما آماده حرکت میشویم؛
و در وادی پنجم فرمان حرکت را صادر میکند.
در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید. وادی پنجم با صراحت تمام میگوید که بایستی حرکت کرد و تا حرکت نکردهای هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. حرکت است، که تفکرات ما را کامل میکند و ما را به مقصد میرساند. وادی پنجم یک قانون است و در تمامی زندگی حکم فرمان است.
برای حل اعتیاد و مشکلات زندگی فکر کردن به تنهایی کاری از پیش نمیبرد باید حرکت کرد.
در متن وادی پنجم به هفت پله بسیار مهم که در واقع خطوط و چگونگی حرکت ما را در درمان اعتیاد و حل مشکلات ترسیم مینماید آشنا میشویم. در اینجا به صورت مختصر به تعدادی از آنها اشاره میکنم.
۱_ دوری از ضدارزشها اولین مسئله است. خروج از اسارت شیطان و باز نمودن بند اعتیاد و البته بندهای دیگری که ممکن است ما را احاطه کرده باشند، یک به یک باز میشوند و قرار نیست به یکباره همه آنها باز شوند.
۲_ خودداری؛ یعنی در اختیار داشتن خود و انسان. خوددار کسی است؛ که صاحب و فرمانده خودش باشد. خودداری از کارها یا اعمالی که فرآیند درمان را متوقف میکند و به آن آسیب میرساند.
۳_ قناعت نیز در جای خود بسیار حائز اهمیت است. شایسته است، در طول دوره درمان خود، به آنچه داریم قانع باشیم و قدر داشتههای خود را بدانیم؛ زیرا قرار نیست که بلافاصله با شروع درمان تمامی مشکلات ما حل شود.
۴_ صبر یکی از زیباترین موضوعاتی است، که در طول دوره درمان اعتیاد با آن آشنا میشویم. انسانی که مفهوم واقعی صبر را بیاموزد و در زندگی خود به کار بگیرد، به جایگاه ارزشمندی رسیده است.
۵_ تجسس، قضاوت و غیبت در این وادی به ما میآموزد که برای رسیدن به خود و در مسیر سفر دوم بایستی تمام تمرکز خود را معطوف کرده و از اتلاف زمان و انرژی خودداری نمود. سه پارامتر تجسس، قضاوت و غیبت را که در آینده و سرنوشت ما تاثیرگذار هستند و ما را از مسیر دور میکنند، عواملی هستند که زمان و انرژی را از ما میگیرند و ما را در زندگی به بیراهه میکشانند، آنها را حذف و از خود دور کنیم.
۶ _ توکل: ما در زندگی خود با این مسئله برخورد میکنیم، که برای انجام کاری به کسی وکالت میدهیم تا به نمایندگی از ما کاری را انجام دهد.
توکل به خداوند یعنی؛ خداوند را وکیل خود قرار میدهیم. اما آیا میتوانیم دست روی دست بگذاریم و خود ما هیچ کاری نکنیم و بگوییم به خداوند توکل کردهایم و خدا خودش همه چیز را درست میکند؟ خیر قضیه به این شکل نیست؛ زیرا ما در وادی چهارم یاد گرفتیم که باید مسئولیت امورات زندگی خودمان را بپذیریم و در جهت آنها تلاش و کوشش کنیم؛ اما اگر زمانی به مشکل برخورد کردیم، که حل آن از قدرت ما خارج بود آنگاه میتوانیم به قدرتمطلق توکل کنیم، چشم به رحمت و عنایت او داشته باشیم. این را نیز بدانیم که او هیچگاه بندگان خود را فراموش نمیکند و در لحظات سخت و بحرانی حتما به کمک ما خواهد آمد.
به هر حال در وادی پنجم بایستی ساختارهای فکری خود را به ساختارهای عملی و اجرایی تبدیل کنیم.
در کنگره۶۰ آموختم، آموزش دادن و آموزش گرفتن هر دو عبادت است.
شاکر خداوند هستم، که در مسیر آموزش قرار گرفتم.
منبع: کتاب ۱۴ وادی
نویسنده: راهنمای تازهواردین همسفر مریم
عکاس: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر (لژیون اول)
رابطخبری: همسفر ساحره رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون اول)
- تعداد بازدید از این مطلب :
57