English Version
This Site Is Available In English

توبه یعنی باید مسیر پیموده‌ شده را برگشت

توبه یعنی باید مسیر پیموده‌ شده را برگشت

جلسه هفتم از دوره بیست و یکم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دهخدا قزوین به استادی اسیستانت همسفر پروانه، نگهبانی همسفر مطهره و دبیری همسفر ندا با دستور جلسه «وادی پنجم (در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل می‌نماید.) و تأثیر آن روی من» روز یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خدا را شکر می‌کنم که امروز در جایگاه استاد در کنار شما عزیزان هستم، امیدوارم که حال دلتان خوب باشد، مدت‌‌ها بود دوست داشتم به نمایندگی دهخدا بیایم؛ ولی سعادت آن را نداشتم، امروز این توفیق حاصل شد که در کنار شما همسفران باشم. دستور جلسه امروز وادی پنجم است، چهار وادی را پشت سر گذاشته‌ایم آموختیم که چگونه تفکر کنیم، احساس پوچی نکنیم و این‌که هیچ‌کس دلسوز‌‌تر از خود ما نیست و مسئولیت کارهای خود را بپذیریم، اکنون قدم به وادی پنجم می‌‌گذاریم یعنی وادی عمل، نقطه مکمل تفکر، حرکت است و تنها فکر کردن کافی نیست؛ زیرا برای رسیدن انسان به تکامل و رستگاری باید حرکت کند.

یک سری افراد پیش از شروع حرکت دچار اضطراب می‌‌شوند، مخصوصاً ما که حالمان بسیار بد بود از خود می‌‌‌پرسیدیم آیا نتیجه مطلوبی در انتها به دست خواهیم آورد؟ آیا مسافر ما به درمان خواهد رسید؟ با این ترس شروع به حرکت می‌‌‌کنیم؛ اما قطعاً نتیجه مطلوبی را نخواهیم گرفت، به این دلیل که کسی که دچار ترس می‌‌‌شود فردی است که موارد ضد ارزشی در درون او رشد کرده است. انسان زمانی می‌‌تواند موفق شود که آن‌‌‌ها را کنار بگذارد؛ وادی پنجم این نوید را به ما می‌‌‌دهد که شما ۷ پله برای دوری از ضد ارزش‌‌‌ها دارید؛ یعنی تزکیه و پالایش که در کنگره آموختیم.

پله اول برگشت از ضد ارزش‌‌‌ها یا همان توبه که در کلام‌الله آسمانی بارها به ما گفته شده است، منِ پروانه هیچ‌‌‌گاه متوجه نمی‌شدم که توبه یعنی چه؟ آیا تنها قرآن به سرگرفتن در شب احیاء به معنی پاک‌شدن است؟ خیر هرگز! توبه یعنی مسیر پیموده‌‌‌‌ شده را باید بازگشت، هر کدام از ما هنگامی که وارد تاریکی شدیم مسیرهای مختلفی را طی کرده‌‌ایم، یک نفر غیبت‌کننده قهار و دیگری دزد بود و ... هر کدام یک روش برای رسیدن به تاریکی داشتیم، اکنون باید از این مسیر باز‌‌‌‌گردیم، سختی‌‌‌های زیادی در راه وجود دارد. بسیاری از ما وقتی وارد کنگره و سفر دوم می‌‌‌‌شویم مشکلات‌ ما نسبت به‌ پیش از آن بیشتر می‌‌‌شود؛ زیرا تاوان روزهای غوطه‌ور در تاریکی‌‌‌‌‌‌‌ را پس می‌‌دهیم؛ در‌‌واقع پوست از بدن جدا می‌‌شود و یک انسان قوی می‌‌‌شویم.

چرا برگشت از ضد‌‌‌ ارزش‌‌ها ارزشمند است؟ زیرا نیروهای منفی درون شخصی که در ضد‌‌‌‌ ارزش‌‌‌ها غوطه‌ور است به‌شدت قوی است و باعث می‌‌‌شود که شخص هر روز از مسیر ارزش‌‌‌‌ها دور شود؛ بنابراین فرد پله اول را که با موفقیت طی کرد وارد پله دوم یا همان نفس لوامه می‌‌‌شود، نمی‌توانیم بگوییم که همه ما هنگامی‌‌‌که در تاریکی‌‌‌ها بودیم در نفس اماره قرار داشتیم، بلکه همان نفس لوامه است که مراتب آن متفاوت است، وارد مرحله خود‌‌داری می‌شویم؛ یعنی از انجام کاری که از سرانجام آن بی‌‌خبریم پرهیز کنیم.

پله بعدی صبر است. صبر به معنی تسلیم‌ شدن مطلق در برابر خداوند و تسلیم‌ نشدن در برابر مشکلات است، قناعت یعنی دید درست داشتن، اگر حس شما خوب باشد نسبت به همه چیز دید مثبت خواهید داشت، پله بعد پس‌انداز است که برای ما خانم‌‌ها بسیار خوب جاافتاده است؛ آقای مهندس دژاکام در روز چهارشنبه فرمودند که بارها در مورد پس‌انداز صحبت کردند و یک خانم می‌‌‌تواند این کار را در خانه انجام دهد و با استفاده از آن پس‌انداز صاحب‌ خانه، ماشین و ... شود.

پس‌انداز کردن با خسیس بودن متفاوت است؛ زیرا آن یک عمل شیطانی محسوب می‌شود؛ اما پس‌انداز یک فعل الهی است. در قسمت‌‌‌های بعد تسلیم و رضا، قضاوت و تجسس را داریم که در مورد آن در دستور جلسه چند هفته پیش صحبت شده است. همه این پله‌‌‌ها به این معنی است که آرام‌‌‌آرام از ضد ارزش‌‌‌ها فاصله بگیریم. انسان و همه مخلوقات یک صور آشکار و یک صور پنهان دارند که در ابتدا وادی پنجم به آن اشاره شد مخصوصاً انسان که موجودی کاملاً پیچیده است.

مطلبی که آقای مهندس دژاکام در فایل‌‌های صوتی بیان کرده‌اند این است که در بدن انسان ۴۰ هزار میلیارد سلول وجود دارد که هر سلول خود یک شهر عظیم است. انسان در حال حاضر در سه جهان زندگی می‌کند: جهان خاکی که با پنج حس ظاهری برای ما کاملاً قابل‌ درک است، جهان خواب که ضمیر ناخودآگاه ما را شامل می‌‌‌شود و جهان ذهن که هر آنچه برای انسان ساخته می‌‌‌شود از این جهان نشأ‌‌‌ت می‌‌‌گیرد، تمام نا‌‌‌‌ممکن‌‌ها در جهان ذهن شکل می‌‌‌گیرد در واقع همان شو شود است.

ذهن سیاه‌چاله‌ای است که جاذبه بسیار قوی دارد که افکار مثبت و منفی را به سمت خود جذب می‌‌کند، انسان‌‌‌هایی که دارای تصورات نادرست هستند خواسته‌‌های نامعقول دارند و افرادی که همیشه تصورات مثبت دارند به این دلیل است که خواسته‌‌‌های معقول درون آن‌‌ها به‌خوبی رشد کرده است؛ امیدوارم که بتوانیم جهان ذهن را به بهترین نحو کنترل کنیم و تصویرهای خوبی را در ذهن بسازیم و آنها را به مرحله اجرا در آوریم.

مرزبانان کشیک: همسفر فرزانه و مسافر کامبیز
تایپیست: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهاردهم)
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دهم)
ویرایش: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دهم) دبیر اول سایت
ارسال: همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دهخدا قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .