«در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست بلکه توام با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید». در کنگره۶۰ چهارده وادی یا قانون برای پیبردن به شناخت خویش و شناخت قدرت مطلق وجود دارد که برای خروج از ظلمت و تاریکیها باید از فرامین این ۱۴ وادی پیروی کنیم. وادی اول که میگوید: «با تفکر ساختارها آغاز می گردد، بدون تفکر آنچه هست رو به زوال می رود»؛ یعنی هیچ ساختاری بدون تفکر پا بر جا نمیماند. وادی دوم میگوید: «هیچ مخلوقی جهت بیهودگی قدم به حیات نمینهد»؛ هر مخلوقی جهت هدف و مقصودی به دنیا میآید. در وادی سوم میآموزیم که «هیچ موجودی به میزان خود انسان به خویشتن خویش فکر نمی کند». وادی چهارم میگوید: «در مسائل حیاتی به خداوند سپردن یعنی سلب مسئولیت از خویشتن»؛ پس مسئولیت مشکلاتمان را باید خود به عهده بگیریم.
در این ۴ وادی نقشه راه بهصورت تئوری به ما نشان داده میشود. در ۴ وادی اول از نظر ذهنی آماده میشویم و تفکر مد نظر است؛ از این مرحله به بعد وارد مرحله عمل میشویم و این آمادگی ذهنی اگر بدون عمل و حرکت باشد هیچ فایدهای ندارد؛به عبارتی فکر خالی کافی نیست، فکر باید به مرحله ظهور برسد. وادی پنجم میگوید بایستی حرکت کنی و تا حرکت نکنی هیچ اتفاقی نمیاُفتد و هیچ تغییر و تحولی در وجود ما بهوجود نمیآید. همین تلاش و حرکت باعث میشود تصاویر ذهنی ما تبدیل به تصاویر واقعی و بیرونی شود و از قوه به فعل در بیایند. در وادی پنجم دو نکته لازم و ضروری است: ۱- تفکر و ساختار مناسب ذهنی و ۲- به اجرا در آوردن آن ساختار ذهنی. اگر ما نتوانیم ساختار ذهن و ساختار تفکر خود را تبدیل به ساختارهای عملیاتی کنیم؛ هیچگاه به نتیجه نمیرسیم.
در وادی پنجم ما حرکتمان را آغاز میکنیم اما باید بدانیم این حرکت بایستی درست و اصولی باشد تا به بیراهه نرویم. این حرکت است که تفکرات ما را کامل میکند و ما را به مقصود میرساند. در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ شاید در جهانهای دیگر و بعد از مرگ تفکر قدرت مطلق حل باشد؛ اما در جهان ما و بعد فیزیک تفکر در حالی که بسیار مهم، حیاتی و تعیینکننده است؛ اما قدرت مطلق حل نیست. قدرت مطلق حل مشکلات در تفکر صحیح و سالم بر مبنای آموزش، دانایی، حرکت و عمل سالم است. ما با استفاده از تفکراتمان و با استفاده از قدرت تصویرسازی ذهنی هر چیزی را میتوانیم در همین لحظه در ذهن خود خلق کنیم، حتی غیرممکنها را و این همان قدرت کُن فَیَکون است که خداوند در اختیار ما قرار داده است و هر چیزی را میتواند خلق کند یا به عبارت دیگر «شو،شود»؛ اما ما انسانها فقط در ذهنمان این قدرت را داریم و برای خروج تصاویر از دنیای ذهن و خلق آنها در دنیای بیرون باید حرکت کنیم، آن هم در حوزه قوانین فیزیکی زمین و دنیایی که در آن زندگی میکنیم مثل: مکان، فضا و ساعت.
در این وادی میآموزیم نقشهای را که در جهان ذهنی ترسیم کردهایم باید در جهان واقعی به عمل درآوریم تا برای بهتر زندگی کردن به آرامش برسیم و برای رسیدن به آرامش باید با پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم خود را پاکسازی و پالایش کنیم. برای پاکسازی و خروج از نگرانی، پریشانی، ناامیدی و ... بایستی پلههایی را به مرور زمان طی کنیم که عبارتند از:۱- برگشت از ضدارزشها: دوری از ضدارزشها اولین مسئله است. ما باید از ضدارزشها دوری کنیم و این کار سختی است؛ ولی غیر ممکن نیست. قرار نیست یکباره ضدارزشها را کنار بگذاریم، به مرور زمان و با تکرار و تمرین میتوان از ضدارزشها دوری کرد. ۲-خودداری: یعنی اگر درستی و نادرستی کاری را نمیدانم انجامش ندهم؛ در اختیار داشتن خود و انسان خوددار کسی است که اختیار خودش را دارد؛ اگر قرار است جایی نرود نمیرود؛ اگر قرار است حرفی نزند نمیزند و بسیار موارد دیگر.
۳- قناعت: با قناعت کردن، استفاده درست و شکرگزاری نعمتها و امکاناتی که در اختیار داریم میتوانیم پایههای مالی زندگی خود را مستحکم کنیم. ۴- صبر: یکی از زیباترین موضوعاتی که در کنگره۶۰ آمده است صبر است؛ صبر یکی از صفات زیبایی است که در کلامالله به کرات آمده است؛ خروج از تاریکی مستلزم صبر، تلاش و گذشت زمان است. ۵- تجسس، قضاوت، غیبت: برای اینکه به آرامش برسیم باید از این ضدارزشیها دوری کنیم و افرادی که این کار یعنی تجسس، قضاوت و غیبت را انجام میدهند افرادی نادان هستند. ۶- پسانداز: ما باید به فکر آینده باشیم؛ حتی اگر پساندازمان ناچیز و اندک باشد و پسانداز بر همه واجب و ضروری است.
۷- توکل، رضا، تسلیم: ما در تمامی مراحل زندگی باید با تفکر، تلاش و کوشش حرکت نماییم، همواره به قدرت مطلق توکل کنیم، او را وکیل خود قرار دهیم، در هر شرایطی به هدایت و حمایت او ایمان داشته باشیم و با قلب، زبان و عمل نسبت به آنچه از طرف او برای ما تقدیر میشود رضایت داشته باشیم و تسلیم خواست و اراده خداوند باشیم تا به آرامش و حال خوش برسیم. و در آخر باید با تفکر، تلاش و حرکت در صراط مستقیم گام برداریم و با توکل به خداوند و تسلیم خواست و اراده او شدن بتوانیم به صلح و آرامش درونی دست پیدا کنیم.
باید این نکته را بدانیم؛ دانستن تنها بدون عملیاتی شدن هیچ ارزشی ندارد. انسانهای زیادی هستند که دانستههای زیادی دارند؛ ولی متأسفانه حتی خودشان هم نمیتوانند از دانستههای خود استفاده کنند؛همانند قصه فردی که هزاران سکه طلا دارد و از گرسنگی در حال مرگ است. همانطور که میدانید برای تبدیل آب آلوده و کثیف به یک آب سالم و زلال تنها راه تصفیه آب است و برای تبدیل یک انسان بیتعادل و به هم ریخته به انسانی با تعادل و موجه نیز تنها راه تزکیه و پالایش است؛ یعنی دوری از ضدارزشها و رفتن به طرف ارزشها. با اجرای فرامین این وادیهاست که ما میتوانیم انسانی متعادل و با ثبات باشیم و در رسیدن به هدف نهایی خویش ثابت قدم باشیم.
منابع: کتاب عشق؛ ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر، صحبتهای آقای مهندس در جلسات جهانبینی روز چهارشنبه
نویسنده: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول)
ویرایش و رابط خبری: همسفر مژده رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ارک کرمان
- تعداد بازدید از این مطلب :
38