راهنما همسفر میترا:
وادی پنجم در جهان ما میگوید که «تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، آن را کامل میسازد.» در وادیهای اول تا چهارم، ما در جهان ذهن و تفکرات هستیم؛ اما وادی پنجم به من میگوید: از جهان ذهن خارج شو و ساختارهای ذهنی خود را به ساختارهای عملی تبدیل کن. اگر هزاران نقشه بریزی و هزاران ساختار در ذهن خودت تشکیل دهی؛ اما آنها را به عرصه عمل نبری و اجرایی نکنی، به هیچ نتیجه مطلوبی نخواهی رسید. برای خروج از اضطراب و نگرانیها، باید هفت پله را طی کرد:
۱- برگشت از ضد ارزشها: اولین پله، پشت کردن به هر موضوع ضدارزشی و ضداخلاقی است.
۲- خودداری: پرهیز از انجام هر فعلی که در مورد انجام دادن یا ندادن آن به نتیجه درستی نرسیدهایم.
۳- قناعت: اینکه از کمترین امکانات بتوانم بهترین شرایط را به وجود بیاورم، همچون طبیعت.
۴- صبر: صبر کردن من باید همراه با کوشش و تلاش باشد؛ زیرا صبر تلخ است، اما میوه آن شیرین است.
۵- تجسس، قضاوت، غیبت: تجسس و سرک کشیدن در کار دیگران باعث قضاوت، غیبت، حکم صادر کردن و مسائل دیگر میشود؛ که باید از آن پرهیز کرد.
۶- پسانداز: دانه دانه است، غله در انبار که خود مصرع گویای مفهوم پسانداز است. در هر سطح درآمدی باشم؛ باید حتماً پساندازی داشته باشم.
۷- توکل، رضا، تسلیم: باید در مشکلات و سختیها به خدا توکل کنم، نسبت به مقدرات الهی رضایت داشته باشم و اگر از این دو موضوع گذر کردم، میتوانم در برابر قدرت مطلق تسلیم محض بشوم.
امیدوارم طی کردن این پلهها باعث شود که علاوه بر عملی کردن ساختارهای ذهنی، بتوانیم یک قدم به سمت خودشناسی برداریم.
همسفر پروین:
من از وادیهای یک تا چهار یاد گرفتم که همه چیز و همه کارها با تفکر آغاز میشود. وادی پنجم به بعد میگوید: آنچه که در ذهن و فکر من شکل گرفته است؛ باید وارد مرحله عمل شود؛ یعنی از مرحله تئوری و آموزشی به مرحله عمل برسد؛ زیرا آموزش و حفظیات من زمانی ارزش دارد که بتوانم از آنها استفاده کنم. (به عمل کار برآید، به سخندانی نیست.)
وقتی آموختههای من از جهان ذهنی عبور کرد و وارد جهان عملی شد، در من ایجاد اعتماد به نفس، امید و انگیزه میکند و زندگی سالم را برای من به ارمغان میآورد. برعکس آن نیز اتفاق میافتد؛ وقتی نتوانم از جهان فکر، خیال و ذهن عبور کنم و به مرحله عمل درآورم، فردی رنجور، ناامید، دلسرد و بدون انگیزه میشوم که در نتیجه آن، گاهی منجر به افسردگی یا حتی خودکشی میشود.
من یاد گرفتم که اگر بخواهم، میتوانم یک ساختار ذهنی و فکری را جامه عمل بپوشانم؛ باید از ترس، اضطراب، ناامیدی، عدم اعتماد به نفس و از ضدارزشها دوری کنم. این در صورتی امکانپذیر است که با تلاش خود و با ایمان و اتکا به خداوند و نیز پالایش و تزکیه خود، همراه باشد.
بهطور کلی، باید سه اصل پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک را سرلوحه کارهای خود قرار دهم تا به آرامش و صلح درونی برسم؛ زیرا وقتی تفکر و اندیشه من سالم باشد، نیز گفتار من سالم میشود و زمانی که گفتار سالم شد، اعمال و کردارم نیز سالم میگردد؛ این را هم باید دانست که تغییرات ذره ذره امکانپذیر است.
همسفر زهرا (امیر):
وادی پنجم میگوید: «در جهان ما، تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل میکند؛» باید حرکت کنید؛ زیرا تا حرکت نکنید، اتفاقی نخواهد افتاد. فکر و اندیشه بهتنهایی مشکلات ما را حل نمیکند. برای رسیدن به خواسته و هدف، باید حرکت کنید. زمانی که حرکت نکنیم، هیچ تغییر و تحولی در ما به وجود نخواهد آمد. همین حرکت باعث میشود تصاویر ذهنی و درونی تبدیل به تصاویر واقعی و بیرونی شود.
در وادی پنجم، هفت مرحله پالایش و تزکیه وجود دارد که به ما یاد میدهد به طرف ضدارزشها نرویم:
۱- بازگشت از ضدارزشها
۲- خودداری ۳- قناعت ۴- صبر
۵- غیبت، تجسس، قضاوت
۶- پسانداز ۷- توکل، رضا، تسلیم
هر کدام از اینها میتواند کلیدی باشد که ما را از ضدارزشها دور نگه دارد
همسفر زینت:
برداشت من از وادی پنجم این است که از وادیهای یک تا چهار دریافتم؛ باید در ذهن خود تفکر کنم و ساختارهایی را شکل دهم. هیچکس بیدلیل پا به حیات نگذاشته و هیچکس بیشتر از خود من به فکر من نیست. همچنین، مسئولیت کار خود را به دیگری واگذار نکنم. وادی پنجم به من میگوید: هر آنچه که فهمیدم و یاد گرفتم را اگر به حرکت درآورم و به کار بگیرم تا به خواستهام برسم؛ باید حرکت کنم تا آنها را در هستی عملی کنم.
در جهان ما، تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ باید پس از تفکر، در جهان فیزیکی حرکت کنیم. فکر کردن به تنهایی کافی نیست؛ باید افکار را به عمل درآوریم. من نباید به کسی تکیه کنم و بایستی یاد بگیرم که بار زندگیام را خودم به دوش بکشم. برای خوشبختی، به کسی وابسته نباشم. خودم ترسها و استرسها را از خود دور کنم و با تکیه بر زانوهایم بلند شوم؛ زیرا تا به حال، از هیچکس حرکتی و جوابی ندیدهام.
جهان ذهنی بسیار وسیع و عظیم است و به نوعی کن فیکون است؛ باید اعتماد به نفس خود را بالا ببریم، ناامید نباشیم و با امیدواری و آرامش کامل، خود را تزکیه و پالایش کنیم. تنها یک راه وجود دارد و آن هم دوری از ضدارزشها و حرکت به سوی ارزشها است. اگر انسان از پایین به بالا بنگرد و بالا رفتن برایش دشوار باشد و بگوید: «من چگونه باید این راه را بپیمایم؟» میتواند به آرامی و ذره ذره آن را طی کند.
در مورد قناعت با نگاهی به طبیعت میتوانیم با کمترین امکانات، بیشترین بهره را ببریم. میتوانیم از ضدارزشها فاصله بگیریم و از تجسس، قضاوت و غیبت در کارهای دیگران که انرژی زیادی از ما میگیرد، پرهیز کنیم. با توکل به خداوند و رضا و تسلیم در برابر او، به فرمان عقل و حق خواهیم رسید.
همسفر زهرا (حسن):
وادی پنجم با صراحتی بینظیر میگوید: باید حرکت کنی و تا زمانی که حرکت نکنی، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. فکر و تفکر به تنهایی حلال مشکلات نیست. برای رسیدن به محصول و نتیجه و همچنین حل مشکلات یا درمان اعتیاد؛ باید به حرکت درآییم. حرکت است که تفکرات ما را کامل میسازد و ما را به مقصود میرساند. در جهان ما، تفکر قدرت مطلق حل نیست. شاید در جهانهای دیگر و پس از مرگ، تفکر قدرت مطلق حل باشد؛ اما در جهان ما و در بعد فیزیکی، تفکر، هرچند بسیار مهم و حیاتی و تعیینکننده است؛ اما قدرت مطلق حل نیست. قدرت مطلق حل مشکلات، در تفکر صحیح و سالم بر مبنای آموزش، دانایی، حرکت و عمل سالم نهفته است.
همسفر معصومه (علیرضا):
وادی پنجم درباره هر فکر و اندیشهای است که در جهان ذهنی انسان وجود دارد و آن را باید به مرحله اجرا درآورد. آن فکر، تصمیمهای زیبا و الهامبخش است؛ زیرا هر چیزی که به حقیقت نزدیک باشد، ما آن را به شکل کاربردی و عملی درمیآوریم. انسان تصمیم میگیرد که گرگ درونی خویش، نفس اماره و فکرهای شیطانی را به خاک بیندازد و به انسانی پاک تبدیل شود که تزکیه میگویند و هفت پله دارد:
۱- برگشت از ضد ارزشها ۲- خودداری ۳- قناعت ۴- صبر ۵- تجسس، قضاوت، غیبت ۶- پسانداز ۷- توکل، رضا، تسلیم
این مراحل نمونههایی از اندیشههای زیبای ما هستند که به اجرا در میآوریم. برای مثال، تصمیم میگیریم اعتیاد را کنار بگذاریم و به درمان برسیم و به انسانی پاک تبدیل شویم.
منبع: وادی پنجم و تأثیر آن بر روی من
مشارکت مکتوب: اعضای لژیون اول راهنما همسفر میترا
رابط خبری: همسفر معصومه (علیرضا) رهجوی راهنما همسفر میترا (لژیون اول)
ویرایش: همسفر آیسودا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوم)
ثبت و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون هشتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی تخت جمشید شیراز
- تعداد بازدید از این مطلب :
88