English Version
This Site Is Available In English

تصفیه و پالایش تنها راه دوری از ضد ارزش‌ها

تصفیه و پالایش تنها راه دوری از ضد ارزش‌ها

وادی اول به ما می‌گوید: در مورد خود تفکر کنیم و در وادی دوم وقتی تفکر کردیم بدانیم که ما جهت بیهودگی خلق نشدیم و در خلقت ما هدفی وجود دارد. در وادی سوم باید بدانیم که هیچ‌کس به‌اندازه‌ی خود انسان به خویشتن خویش فکر نمی‌کند. در وادی چهارم باید مسئولیت کارهای خود را بپذیریم و این چهار وادی اول همگی در وادی تفکر و اندیشه صورت می‌گیرد. بعد از عبور از چهار وادی، وارد وادی پنجم می‌شویم که می‌گوید: «در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل می‌کند.» از وادی پنجم باید وارد عمل شویم و آنچه تاکنون در مورد آن تفکر کرده‌ایم را با حرکت کردن و انجام آن به عمل درآوریم.

انسان در حیات زمینی در سه جهان خاکی، خواب و ذهن به‌طور هم‌زمان زندگی می‌کند. جهان ذهنی مقدمه برنامه‌ریزی و عمل تمرین برای چگونه زیستن در جهان خاکی و در سایر جهان‌ها است و ساختار این برنامه‌ریزی توسط تفکر در جهان ذهن انجام می‌شود؛ به همین دلیل چهار وادی اول تفکر است که در جهان ذهن انجام می‌شود. در وادی پنجم متوجه می‌شویم که در این حیات زمینی یا زندگی در جهان خاکی فقط با تفکر نمی‌توانیم مشکلات و مسائل خود را حل کنیم؛ به عبارتی در جهان خاکی برای رسیدن به هر مطلبی توجه به دو نکته لازم و ضروری است: «تفکر و تشکیل ساختار مناسب ذهنی و به اجرا درآوردن ساختار ذهنی تا رسیدن به هدف»؛ بنابراین اگر نتوانیم ساختار ذهنی خود را عملیاتی کنیم، به نتیجه دلخواه نخواهیم رسید. برای اجرا کردن ساختار فکری و تبدیل آن به ساختار عملیاتی باید از ترس، ناامیدی، اضطراب خارج شویم تا به آرامش برسیم و برای رسیدن به آرامش باید به پاک‌سازی خود بپردازیم.

این وادی به این نکته اشاره می‌کند که انسان برای تصفیه و پالایش خویش تنها یک‌راه دارد؛ راه دوری از ضد ارزش‌ها و رفتن به‌طرف ارزش‌ها؛ درست مانند تصفیه آب آلوده و تبدیل آن به آب زلال است. هفت پله‌ای که در وادی پنجم برای خروج از تاریکی‌ها بیان‌شده به این شرح است: برگشت از ضد ارزش‌ها، خودداری کردن از کاری که نمی‌دانیم به نفع ما‌ یا به ضرر ما است. قناعت کردن؛ یعنی از طبیعت یاد بگیریم که چگونه از ساده‌ترین و کم‌ترین امکانات، بهترین‌‌ها را به وجود آوریم. صبر داشته باشیم به این معنا که برای هر کاری زمان را در نظر داشته باشیم و تلاش و کوشش کنیم تا به هدف خود برسیم.

تجسس، قضاوت و غیبت که بر پایه جهل و نادانی انسان است به‌این‌ترتیب که ابتدا تجسس می‌کنیم بعد قضاوت می‌کنیم و حکم صادر می‌کنیم و درنهایت پشت سر دیگران غیبت می‌کنیم؛ این سه مورد از ضد ارزش‌هایی است که باید آن‌ها را بشناسیم و از آن‌ها برگشت کنیم. مسئله بعدی پس‌انداز کردن است که برای تمامی انسان‌‌ها یک ضرورت است و به‌ نظر می‌رسد کسانی که وضع مالی خوبی ندارند، به آن بیشتر نیاز دارند و مورد آخر توکل، رضا و تسلیم است که اگر از دو مرحله توکل و رضا عبور کنیم، می‌توانیم وارد مرحله تسلیم در مقابل قدرت مطلق شویم که به اجرا درآوردن آن کار سخت و دشواری است. به‌طور کل در وادی پنجم با گذشتن از این پله‌ها تلاش می‌کنیم تا ساختارهای فکری خود را به ساختارهای عملی و اجرایی تبدیل کنیم.

نویسنده: راهنمای تازه‌واردین همسفر اکرم
رابط خبری: همسفر آزاده رهجوی راهنما همسفر مهرو (لژیون سوم)
عکس و ارسال: همسفر مهتاج نگهبان سایت

همسفران نمایندگی اردستان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .