ماده مخدر شیشه از متآمفتامین، کریستال مشتق شده است و یک نسخه بسیار قوی و خطرناک محسوب میشود که بسیار اعتیاد آور و تأثیرات مخرب بر مغز نسبت به سایر مواد مخدر دیگر دارد. برای اولین بار در سال 1887 در آلمان طی تحقیقاتی روی مبتلایان به افسردگی، بیشفعالی و چاقی مزمن به صورت مصنوعی ساخته شد، جالب است که در طول جنگ جهانی دوم، ژاپن از متآمفتامینهایی نظیر شیشه و غیره برای آمادهسازی روحی، روانی، رفع خستگی، بیداری و هوشیاری طولانی مدت سربازان استفاده میکرد.
فرمول شیمیایی شیشه C₁₀H₁₅N است؛ با نامهای آیس کریستال، یخ، قرصهای اکستازی، کرانک و دزوکسین شناخته میشود. این ماده، روانگردان و محرک، سیستمهای اعصاب مرکزی با پتانسیل بالای اعتیاد است که از آن برای سرخوشی، لذت و تفریح استفاده میشود. متآمفتامین با ورود به سیستم عصبی، باعث آزادشدن ناگهانی انتقالدهندههای دوپامین در مغز میگردد؛ باعث افزایش انرژی و حالت تهاجمی میشود. این ماده در همان ابتدای مصرف، صدمات جبرانناپذیری مانند: افت حافظه، پرخاشگری و رفتارهای جنونآمیز و غیر عادی به مغز وارد میکند.
اعتیاد به شیشه، جزو اعتیادآورترین نوع محرکهای متآمفتامین میباشد که در بین نوجوانان و جوانان شیوع یافته است. برخی مصرفکنندگان مزمن شیشه، هیچگاه نمیتوانند مصرف این ماده را کنار بگذارند؛ چون بر اثر تغییرات دائمی در مغز لذت در آنها مختل شده و بدون مصرف مواد، هیچ لذتی را نمیتوانند تجربه کنند. افراد ۱۸ تا ۲۵ سال بزرگترین مصرفکنندگان شیشه هستند. در مهمانی و پارتیهای شبانه، میزبان با قرص اکستازی از افراد پذیرایی میکند. متآمفتامین حاوی دو ماده شیمیایی به نامهای لئومتآمفتامین و دکسترومتآمفتامین است که به اندازه مساوی استفاده میشود؛ این دو ماده باعث استریوایزومرهای متآمفتامین میگردد که باعث ایجاد مولکولهای متآمفتامین و اثرات سرخوشی در فرد میشود.
مخدر شیشه یک ماده مصنوعی برخلاف سایر مواد مخدر همچون تریاک، هروئین و کوکائین منبع طبیعی در محیط زیست ندارد. تهیه آن نیاز به علم دارد و در آزمایشگاه تولید میشود. اغلب در آشپزخانه با ناخالصی بالاتر و به مقدار بیشتر تولید میگردد؛ باعث بروز مشکلات تنفسی و سرگیجه برای تولیدکنندگان دارد. علائم بلند مدت مصرف شیشه: کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری، آسیب به اندامهای داخلی بدن از جمله ریه، کبد، کلیهها، خشکی شدید پوست، زخمهای پوستی، آکنه، کمبود ویتامینها و موادمعدنی، لاغری بیش از حد، پوسیدگی دندان و بیقراری است.
در صورت اوردوز کردن: تعریق زیاد، عدم توانایی در تنفس، افزایش شدید ضربان قلب، مشکلات قلبی، عروقی و گرفتگی عروق را به همراه دارد و در نهایت استفاده طولانی مدت از شیشه باعث بروز رفتارهای خشن اجتماعی مانند: دزدی برای تهیه مواد، انزوای اجتماعی، بیخوابی یا پرخوابی، کاهش شدید اشتها، بیتفاوتی نسبت به همهچیز، عدم توانایی تمرکز و رفتارهای پرخطر و اعتیاد آور و مخرب به سکس است.
ماندگاری متآمفتامین حدوداً یک تا سه روز در خون و دو تا هفت روز در ادرار و بیش از سه ماه در تست مو قابل تشخیص است. اعتیاد، بدترین بیماری دنیا است. پزشکان جهان، حدود هزار سال است که از درمان آن عاجز و ناتوان هستند. راههای ترک فراوان وجود دارد؛ ولی درمان قطعی نیست، چرا که بزرگترین دلیل تخریب وحشتناک اعتیاد، این است که گوهر انسان، فرمان عقل و قدرت اختیار را از او میگیرد، انواع و اقسام ضدارزشها را به ارمغان میآورد. مصرفکننده شیشه مراحل فرو رفتن در اعماق ظلمت را به سرعت طی میکند؛ گاهی نزدیکترین افراد خانواده را با چاقو به قتل میرساند که شاید غیرقابل باور باشد. ماده مخدر شیشه به معنای واقعی فرماندهی را از انسان میگیرد.
در کنگره۶۰ به قدرت تخریب بالای شیشه پی بردیم و اکنون به خوبی میدانیم مصرفکنندگان بسیاری هستند که زیر فشار تاریکیها عذاب میکشند. امروزه در کنگره۶۰ اعتیاد به هر نوع ماده مخدر با روش Dst و داروی مقدس Ot با به تعادل رسیدن سه مؤلفه درمان: جسم، روان و جهانبینی درمان میشود. افراد خواهان رهایی از اعماق تاریکی، آشفتگی به روشنایی و کنار خانواده در کمال آرامش زندگی میکنند. گرچه قدرت شیشه وحشتناک است؛ اما کسی که خواستار رهایی باشد حتی در پایینترین نقطه تاریکیها نیز میتواند با روش کنگره به خواسته خود برسد. امیدوارم روزی برسد همه مسافران خواستار رهایی از اعتیاد که همان رهایی از دام اهریمن وجود خویش است به حال خوش، صلح و آرامش دست یابند.
نویسنده: همسفر آرنیکا رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون چهاردهم)
عکاس: همسفر فرحناز رهجوی راهنما همسفر هدی (لژیون پانزدهم)
رابط خبری: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون چهاردهم)
ویرایش: همسفر سمانه رهجوی راهنما همسفر هدی (لژیون پانزدهم) دبیر دوم
ویراستار و ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر بهاره (لژیون دوازدهم) نگهبان
همسفران نمایندگی ایمان
- تعداد بازدید از این مطلب :
486