به طور کلی ماده مخدر به موادی گفته میشود که با تأثیر بر سیستم عصبی مرکزی، باعث تغییر در خلقوخو، ادراک و رفتار فرد میشود. این مواد میتوانند طبیعی مانند تریاک و یا مصنوعی مانند هروئین باشند و اغلب به دلیل پتانسیل ایجاد وابستگی و اعتیاد، در دسته مواد اعتیادآور طبقه بندی می شوند.
مخدر آیس (Ice) به شکل کریستالهای شفاف و درشت است. از نظر اندازه آنها میتوانند به کوچکی دانههای شکر یا بزرگتر از آنها باشند. این مواد مخدر بیرنگ هستند؛ اما گاهی اوقات میتوانند رنگ سفید مایل به آبی داشته باشند. شکل کریستالی آنها متمایز است و در مقایسه با سایر اشکال متآمفتامین به راحتی قابل تشخیص هستند. شیشه نام خیابانی برای کریستال متآمفتامین یا کریستال مت است که این ماده با مصرف تفریحی هم به شدت اعتیادآور است. این ماده مخدر به شکل بلعیدنی (قرص)، تزریق وریدی و استنشاقی استفاده میشود.
برخی مواد مخدر مانند آیس یا کریستال را پودر کرده و با دود کردن آن در شیشههایی به نام پایپ، دود حاصل را استنشاق میکنند. آیس از درجه خلوص بالایی برخوردار است و مشابه کراک مصرف میشود؛ دودی که از آن بلند میشود بدون بو است و پس از کشیدن آیس، پسماندهای که از آن بهجا میماند را دوباره جمعآوری کرده و بار دیگر میکشند. عدهای نیز این پودر را از راه بینی استفاده کرده که تأثیر سریعتری دارد. نوع محلول شیشه را هم معمولاً با آب رقیق کرده و به صورت وریدی تزریق می کنند. اولین حالتی که فرد در فاصله کمتر از پنج تا سی دقیقه از مصرف شیشه دچار آن میشود، به آن «راش» میگویند.
در حال حاضر مصرف شیشه طرفداران زیادی بین جوانان ۱۸ تا 25 سال دارد؛ چراکه با مصرف آن، ترشح هورمون دوپامین در مغز یازده تا چهارده برابر افزایش پیدا میکند و باعث افزایش انرژی و احساس سرخوشی بیش از حد و لذت فوری در شخص میشود.
بعد از مصرف، شیشه وارد جریان خون میشود و از این طریق بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می گذارد؛ همچنین مصرف طولانی مدت شیشه باعث آسیب دیدن مکانیسم لذت در شخص میشود. در ترکهای متداول امروزی آثار و تخریبهای شیشه از بین نمی رود و مکانیسم لذت در مغز بازسازی نمیشود و علت اصلی برگشت در مصرفکنندگان شیشه همین است؛ چون شخص بعد از ترک از چیزی لذت نمیبرد.
مصرف شیشه باعث خرابی دندانها، ایجاد لک روی صورت، کوچک شدن بیضهها و درنتیجه به ناتوانی جنسی منتهی میگردد؛ همچنین توهم زدن جزو آثار و تخریبهای اصلی مصرف شیشه است، بهگونهای که شخص فکر میکند یک تعمیرکار لوازم برقی و یا پرورشدهنده گل و گیاه است و توهم در این افراد به قدری بالا میرود که منجر به اعمال وحشتناک مثل بریدن سر فرزندان و یا کشتن مادر و همسر میشود.
این سخن که سونامی شیشه در راه است؛ اولین بار در سال ۱۳۸۶ توسط آقای مهندس حسین دژاکام، بنیان جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰ بیان گردید. ایشان میفرمایند: شیشه آن چیزی نیست که در دسته مواد مخدر قرار بگیرد؛ بلکه از موادی است که باید در دسته مخرب و جنایی جای میگرفت. کافی است که در یک خانواده، مصرفکننده شیشه وجود داشته باشد که در این صورت دیگر در آن خانواده امنیت وجود ندارد. در کنگره که یک مرکز راهنمایی برای درمان اعتیاد است و همه روزه مصرفکنندگان زیادی برای رهایی از اعتیاد به آن مراجعه میکنند؛ بیش از ۳۰ درصد این افراد را مصرفکنندگان شیشه تشکیل میدهند.
هیچ راه درمانی برای شیشه وجود ندارد مگر درمان در کنگره۶۰ که به روش DST و با داروی OT انجام میپذیرد. هر هفته بیش از صد نفر از افراد مصرفکننده شیشه در کنگره۶۰ به درمان قطعی میرسند که با این روش درمان، شکل مغز به حالت اولیه باز میگردد و مکانیسم لذت کاملاً بازسازی میشود.
درمان به روش DST و با شربت OT بدین گونه است که شخص، مصرف شیشه را قطع کرده و با ۳/0 در روز درمان را شروع میکند؛ سپس در پلههای ۲۱ روزه با ضریب ۸/0 دوز مصرفی بالا میرود و بعد از آن، پلههای کاهش تدریجی ۲۱ روزه را ادامه میدهد تا در نهایت پس از ۱۱ ماه به درمان قطعی میرسد.
چند نوع از مواد مخدر جدید که شامل موارد زیر است؛
ماده مخدر فلاکا یا زامبی:
ماده مخدر زامبی یکی از جدیدترین مواد مخدر صنعتی و مصنوعی است که به شکل بلورهایی تولید میشود و توسط سیگار الکترونیکی استفاده میگردد؛ اما به روشهای دیگری نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد که مهمترین آن به شکل خوراکی، تزریقی یا استنشاقی میباشد. این ماده مخدر مصنوعی میتواند باعث ایجاد وابستگیهای شدید ذهنی و جسمی گردد و از سوی دیگر، افرادی که از این ماده استفاده میکنند به دلیل تأثیرات مخربی که بر مغز آنها وارد میشود، ممکن است دست به رفتارهای پرخطر بزنند.
ماده روانگردان بونزای:
یکی دیگر از انواع مواد روانگردان، ماده بونزای است که در اثر پاشیدن مواد شیمیایی بر روی گیاه شاهدانه و بازخورد ناشی از آن به دست میآید. برای تولید این ماده از درخت بونزای یا شاهدانه یا هر گیاه دیگری استفاده میشود؛ اما به این دلیل که برای تولید این دسته از مواد روانگردان از مواد شیمیایی استفاده میگردد، تأثیرات مخربی بر جسم و روان افراد میگذارد. مواد شیمیایی موجود در این نوع ماده روانگردان به گیرندههای مغزی و همچنین کانابینوئید متصل شده و تأثیرات مخربی را ایجاد میکنند. مهمترین تأثیرات این ماده روانگردان مانند کوکائین است و رفته رفته تأثیرات آن کاهش پیدا کرده و مثل روانگردانی مانند ماری جوانا میشود.
کمیکال:
ماده مخدر کمیکال یکی از مواد توهم زاست که با استفاده از گیاه مریمگلی تهیه و تولید میشود؛ مصرف این ماده به شکل خوراکی و یا استنشاقی است و طول عمر آن حدود نیم ساعت میباشد. تأثیراتی که این ماده بر روی سیستم عصبی مرکزی افراد میگذارد، توهمزا بوده و باعث حس لذت در فرد میشود. مصرف کمیکال باعث اعتیاد شده و توهماتی که ناشی از آن است میتواند در زمان رانندگی بسیار خطرناک و کشنده باشد.
ماده توهمزا قارچ:
قارچ یکی از انواع مواد توهمزا است که باعث بروز حالات روانی و توهم در افراد می شود. برخی از افراد برای تجربه لذت بیشتر از این ماده استفاده میکنند که عوارض ایجاد شده توسط این دسته از مواد اعتیادزا، بسیار شدید است.
موادی که در بالا مختصری در مورد آن توضیح داده شد؛ ذرهای از موادی است که امروزه بهوفور و راحت در دست جوانان و افراد جامعه قرار میگیرد که با آشنایی با این مواد و عوارض آنها متوجه میشویم فرد مصرفکننده با مصرف این مواد چه بر سر جسم، روان و جهانبینی خود و اطرافیانش وارد میکند.
در کنگره شصت چیزی به اسم ترک نداریم و افراد در این مکان درمان میشوند که این مسئله فوق ترک است و در ادامه با توجه به آموزشهایی که دریافت میکنند، به تعادل میرسند که فوق درمان است و از نظر آقای مهندس دژاکام، درمان زمانی اتفاق میافتد که شخص نسبت به هر ماده مخدر که در کنار او وجود دارد، هیچ نیازی احساس نکند و با آرامش به زندگی خود ادامه دهد.
نویسنده: همسفر سایه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون ششم)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون ششم)
ویراستاری و ارسال: همسفر پگاه رهجوی راهنما همسفر شهین (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شیخبهایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
224